John Deere

Па џонији држе око 57% америчког тржишта, ЦНХ је други са 38% (кејс сам има удела са 29% у истом) и оних пар процената су остали....

Ербас је раструрио боинга, јер му је за само 25 година потпуно преотео тржиште са авионима. А овде нико никада неће скинути џоније са трона, јер је то немогућа мисија.....

Кејс док је био интернационал је правио све, да би током 90тих Кејс куповао моторе од каминса, а данас је ЦНХ групација у влсништву ФИАТ-а који уграђивао своје НЕФ моторе који су насталу управо у кооперацији са Каминсом, тако да се слободно може рећи да су то и даље каминс ин сајд, са незнатним изменама...

Разлика између Кејса, Њу Холанда и Штејера, нема је сем у спољном изгледу и називу мењача....

Šta mislite o modelu 3050,imam u ponudi,trebalo bi farbanje i sređivanje kabine.Ovako sve ostalo radi.Čista mehanika.Cena onako,mislim da nije mnogo velika.

To sto nije upalio moze da znaci da je gorivo zaledilo jer je bilo -20.
Nije puno para za taj traktor mada sa njim nema setve i medjuredne obrade.

A ima li kakav JD koji bi mogao sluziti za sve operacije na oko 25-30kj? Pitam onako usput jer bi u dogledno vreme trebalo uzeti nesto da zameni ovo matoro.

Moguće,bilo je baš hladno.Ne izgleda nešto naročito kad se vidi uživo,e sad kakav je za rad ne znam.Nisam ga ni planirao za međurednu obradu nego za plug tri glave i tanjiraču.I moram tačno proveriti koliko je konja.

Moje misljenje je da JD nije za manja gazdinstva od 50 hektara.U bilo kojoj konjazi.Posto je jako skup za odrzavanje.

Tako je i moj kolega pricao pa kupovao zetore, IMT i slicne. Imao je i deutz 120 ks ali dok nije u JD sjeo, nije ga hvalio. Neki njegov kolega sto ima preko 10JD traktora mu dao JD 105ks na koristenje, nek bude kod njega na probi pa ce vidjeti koliko kosta odrzavanje za JD... Nakon tjedan dana je covjeku platio traktor i evo vec godinama nema problema. Ne moze pozaliti sto prije nije kupio JD, kaze: "odmor za dusu i tjelo". JD 105ks je bolji radnik od deutza 120ks samo zbog puno bolje konstruiranog mjenjaca koji iskoristava i zadnju kap snage iz motora.

Inace kolega o kojem pricam radi izmedju 100 i 120 jutara zemlje, kako koje godine...

Nazad
Vrh