John Deere

Nikola,sa koliko radnih sati si ti kupio tvoju 6-icu?Da li si zadovoljan odnosom ulozeno-dobijeno posto imas i maslinasto zelenog?

Ове новије серије дирова пате од проблема са мењачима. Колеза илић је купио једног новијег са повершифт/аутоповер мењачем, ако се неварам и они су добри. Онај други аутоквад прави проблема многим корисницима када нагура солидну сатницу...Такође колко сам читкао раније по форумима када сам тражио трактор да купим, оће често електроника да им брљави тј. компијутер, па се дешава често да из чиста мира у раду избаци у слободан ход. то су углавном трактори од 2000тих на овамо.

Они старији, више механички су убице меког срца, јер их људи нису могли покидати и тукли су по 15000+ сати без проблема.

Такође код серије 6000 ове после 2000тих, пати од електро проблема и много се њих жалило на исте....

У већини случајева они раде без већих проблема, али се ето изгледа код неких заломило да имају одређене проблеме са одређени мсеријама, да ли мање или већ, али их имају....

Није ни ДИР оно што је био током 80тих и 90тих. Све се то искварило ради што већег профита.....

Drugarov Srndac 6930:

308jx8n.jpg

Они старији, више механички су убице меког срца, јер их људи нису могли покидати и тукли су по 15000+ сати без проблема. Moj gazi 14000 rs, nocas -25 na pola kljuca upali..

Bambi plazma, za generacije koje rastu.
Jedino sto sam ja cuo da ne valja od menjaca na JD traktorima je u jednom delu serije 20 kod autopower menjaca. PS menjac na 8000 seriji je jesto sto traje i traje uz naravno pravilno rukovanje. Jos nisam cuo da je negde taj menjac stradao i nakon 15000 rs. Najnovije R serije tek treba da se pokazu, mada ja ne sumljam u njih. M serija je za nasa i slicna trzista i to vam je u sustini evoluirana 30-ka.

Da vas pitam..nije li joca jelen jedina samostalna fabrika traktora? Mislim da nije u kooperaciji sa nekim? Mislim od tih zapadnih svemirskih brodova,ne ovi zdelani v kojekude

Jedino JD pravi sve sam, osim guma. Mozda ima neki model koji ima motor od nekog drugog proizvodjaca, ali to moze biti samo u USA. U evropi sve sto se napravi izadje pod imenom JD.

E onda ga jos vise postujem..treba izdrzati sam protiv takve konkurencije...inace sam postao zaljubljenik u staru gardu jd,tipa 4755 koji cini mi se ti imas ako nisam nesto pomesao..

Ах друшкане ископао си моју поруку.....па човек може да промени своје мишљење током времена...

Хвала бубу увек сам ту да припомогнем када су страни језици у питању:ppozdrav:....

Кваре се и њихови мењачи и те како. Задруга је свог 6430 отварла летос, јер им је остао у јендој од брзина, док је радио са грубером. Иначе тај трактор је натукао за 4 године 6780 рч. Мој кум га иначе вози, па не лапрдам напамет. Он оре са плугом марке квернеланд која ниш неваља и то са три главе на 40цм размак, такође тегли лемкен грубер, олтову сејалицу житну ону стару пре цара фараона, у репи раде са линијама за вађење и једино што не раде је сетвоспремирање. Тај посао припао је 8000 серији дирова. Они и даље тегле добре старе ИМТ спремаче од 9м, за дивно чудо који су остали у задрузи после приватизације а дотирају још из 80тих година....

Poslednja izmena:
Nikola,sa koliko radnih sati si ti kupio tvoju 6-icu?Da li si zadovoljan odnosom ulozeno-dobijeno posto imas i maslinasto zelenog?

Moj je dosao sa 7200h i do sada se nije gasio,upregnut 100% nabio je oko 500h,za sada sam prezadovoljan nemam reci,na njemu je za sada zamenjeno svo ulje,svi filteri,prednji damper koji je bio prva ugradnja,PK kais roleri spaneri,ima jos senzor plivajuceg hidraulika i caure u donjoj osovini ruku...Naspram Fenda,hmm pa malo je to sada nezahvalno reci posto je razlika 20g,udobniji,pregledniji,okretniji,kvalitetniji materijal,jaci svo orudje dosta lakse vuce,dosta je jak za tu konjazu,potrosnja ista..

Da vas pitam..nije li joca jelen jedina samostalna fabrika traktora? Mislim da nije u kooperaciji sa nekim? Mislim od tih zapadnih svemirskih brodova,ne ovi zdelani v kojekude
Procitao sam podatak da Deere&co zaposljava oko 67000 radnika u svojim fabrikama sa skoro 40 milijardi dolara godisnjih prihoda, sto ga cini apsolutnim prvakom u svetu proizvodnje poljoprivredne masinerije.
Na drugom mestu je CNH grupacija, sa 34000 zaposlenih i 19 milijardi dolara prihoda.
Kao sto je forimran npr Airbus da bi se koliko-toliko konkurisalu Boeingu, tako i ovi svi dzumle protiv JDa.

Molim vas da ne ispadne kako sviram uz batinu a ne razumem se. Tacno je da se ne razumem ali sam ljubitelj jda i ovo su neke statisticke informacije koje su fakat i svima su dostupne.

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh