John Deere

Ja imam JD.I mogu reci da fantastican.Ali kada se nesto pokvari jako je skupo.A 577 moze da radi 30kj zemlje i da se vozac ne umori.

Bicu precizniji,u Srbiji nije isplativo da bilo koji zapadni traktor obradjuje 30kj zemlje,sem ako to nije voce.Izvinjavam se svakome ko se uvradio a zaljubljenik u JD.:ppozdrav:

Mislim da nema potrebe polemisati o paljenu John Deere, ko i malo zna o JD zna sta je Jd motor. Zadnja stvar koja ode na Jd je motor.. Sad nije nesto hladno -10, zao mi sto nisam snimao kako pali na -25, na pola kljuca, a ima 14000 rs. U Petak najavljuju -20, sutra odo za Svabiju, ako se vratim dok bude dobar minus, snimacu... :ppozdrav:

Volim i ja jd. Pa opet kad bih snimio kako pali 6330 2008 sa 2950 sati, pola foruma bi se najezilo. Neki grejac ne znam tacno gde mu nisu stavili. I dok se ne zagreje na 3 crte, cuju ga komsije kako kucka.

Svaki trakotr je svome vlasniku dobar, i ne treba sad druge ubedjivati kako ne znaju sta propuštaju sa imt-om, jd-om i tako dalje. Svaka tema treba da posluzi kao razmena iskustva i pomoc nekome. A ovde se samo prepucava ciji je bolji.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Mislim da nema potrebe polemisati o paljenu John Deere, ko i malo zna o JD zna sta je Jd motor. Zadnja stvar koja ode na Jd je motor.. Sad nije nesto hladno -10, zao mi sto nisam snimao kako pali na -25, na pola kljuca, a ima 14000 rs. U Petak najavljuju -20, sutra odo za Svabiju, ako se vratim dok bude dobar minus, snimacu... :ppozdrav:

Имам ЈД мотор, знам како пали на дебелом минусу, ал исто тако пали и Каминс...
Јб не могу да оману они, па јенкији су их сдејали:ppozdrav:

Pre 20ak godina sam gledao da cimaju volan levo-desno kad pale JD, je li to imalo nekog efekta, radi li to neko još uvek i zašto?

Tako je i moj kolega pricao pa kupovao zetore, IMT i slicne. Imao je i deutz 120 ks ali dok nije u JD sjeo, nije ga hvalio. Neki njegov kolega sto ima preko 10JD traktora mu dao JD 105ks na koristenje, nek bude kod njega na probi pa ce vidjeti koliko kosta odrzavanje za JD... Nakon tjedan dana je covjeku platio traktor i evo vec godinama nema problema. Ne moze pozaliti sto prije nije kupio JD, kaze: "odmor za dusu i tjelo". JD 105ks je bolji radnik od deutza 120ks samo zbog puno bolje konstruiranog mjenjaca koji iskoristava i zadnju kap snage iz motora.

Inace kolega o kojem pricam radi izmedju 100 i 120 jutara zemlje, kako koje godine...

Taj tvoj kolega je imao 6.31 ako se ne varam. Koji verovatno nije potrefio ili je imao 20.000 sati. Taj traktor je jako udoban i tih. Mogu sa sigurnoscu da kazem da je tih kao John deere 6620, zato sam poredio. Jedink sto je takav DX jako neokretan traktor.
A John deere je potrefio i eto dobrog traktora.
Taj Deutz o kome ti pricas moze jako puno da potegne, i ima jako dobar prenos. Pricam zatosto ja imam takav bez turbine i znam sta moze i koliko moze a kamoli taj sa turbinom.
Nemoj pogresno da shvatite i za mene su Fendt i John deere broj jedan. I naravno da bih i ja pre vozio John deere iz 2005 nego Deutz Dx.
Moze da se desi da mu je motor bio na izdisaju pa nije vukao ili da nije imao dobro nastelofan kompresioni prostor sto je kod njih jako bitno.
A tek sto si jednom napisao da isto trose, Deutz i John deere to ne vredi komentarisati. Pricao mi taj sto vozi 6620 koja mu je potrosnja u oranju j tanjiranju, a kupljen je nov.

Slavkos radim ja prilikom prvog palenja kada je hladno jer ne valja ventil za isključenje hidraulične pumpe pa se na ovaj način dobija sličan efekat.

Deutz je jedino dobar motor,menjac je katastrofa ocas posla samelje nesto...JD je jedini koji snagu meri na tockovima zato i ide tako.

Nazad
Vrh