John Deere

18.4-R38 su zadnje i imaju oko 50 % ripni, nisam gledao koje su godiste.

Ovo bi bila 460/85 R38, mada mislim da te nove mere nisu bas 100% ekvivalentne starim. Mereci ove sto ja imam izmerio sam sirinu od oko 490 mm.

Meni bi trebale da se zamena za 560 65 r38,kad rešiš da prodaš da uporedimo dimenzije

Tebi Milose trebaju 16.9 38 ( 420/85 R38 ) ako neces da menjas prednje ili da nadjes 460/75 R38 koje su malo sire ali nize pa bi odgovarale tebi. Jesi li tvoje lose gume ili samo presiroke? Inace, tvoje nisu 560 vec 540mm sirine, iste gume kao kod mene na Claasu.

Prikraju su ako bi bila ok cena kupio bi dve za rezervu,dimenzija je za poslove koje radim sanjim je ok

Poslednja izmena:
Trebalo bi da zamenim gume cim se vreme malo raskravi jer mi ne pada na pamet da po -10 skidam tockove :osmeh:
Nove gume su vec porucene, ali eto vreme nam ne dozvoljava da se preobujemo.

Gledao sam malo po netu, simaptican je taj 6400 model. Jaka hidraulika, 4cil motor, dovoljno velik rezervoar. Samo sto po netu nalazim sve i jedan preko 10.000rs a cene prilicno i dalje jake. Ono sto sam jos primetio je da 50% ima kasiku i Ph napred i da to ide u cenu traktora, sto ispada da mozda i nije losa kupovina kada bi se nasao solidan primerak.

Motor kod tih trakora je namanji problem i on uz pravilnu exploataciju bez ikakve popravke doseze bez problema 20000 rs.
Uglavnom ih na zapadu prodaju sa 8,9,10 i 11000 rs, a naravno nadju se i sa 15+ rs.
Traktori iz serije 6 koji imaju 4 cilindra su uvek na ceni na zapadu zato sto su izdrzljivi, pouzdani, jednostavni za rukovanje i svestrani.
Raspon snage im je od 80 do 120 ks i mogu da rade sve, od oranja do setve, prskanja, transpotra itd.
Pogledajte samo po netu i oglasima po inostranstvu koji su traktori najskuplji spram snage i videcete da su to 6300, 6400, 6310, 6410, 6320, 6420, pored njih su tu jos i traktori iz 30 serije mada oni uglavnom dolaze sa CR ubrizgavanjem koje je skupo za odrzavanje, gde primera jedna dizna kosta 800 evra, dok je na modelima iz 00,10 i 20 (ima i tu CR) jedna dizna popularna kao penkalo, oko 60-70 evra nova.
00 i 10 serija su gotovo indenticne platfrme gde je 10 serija samo nadogradjena 00 serija. Na primer menjac je mesto mehanickih komandi dobio elektricne, pa je onda reverzer elektricni, pa se pojavi TLS itd. Uglavnom svaki traktor 00 moze da se nadogradi da bude 10, ali da li za time ima potrebe.
20 serija je dobila nesto drugaciji enterijer i hauba je plasticna i iz jednog dela, na zadnjem delu su usisnici za vazduh zeleni, a ne crni kao na 00 i 10 seriji, plastika krova je dobila promenjen oblik, mada sama konstrukcija kabine ostaje ista itd.
Ako pogledate i 30 serija je jako slicna 20 i tu nema nekih velikih unapredjenja.
Motori su i u 00, 10, 20 i 30 seriji isti, oznake 4045 samo sto imaju drugaciji menandzment. Kako su godine prolazile tako je elektronika preuzimala mehaniku.

Poslednja izmena:
Iam kod nas jedan 6400 i jako lep traktor i univerzalan montirali su mu uske gume i rade sa njive sve ali bas sve jako okretan seju,spartaju,prskaju i stosta jos ali je imao manu kad je dosao nesto sa prednjom vucom popravka je kostala oko 2500evra samo deo.Znam da su mu bili morali i menjac rastavljati zbog toga ali sada opet radi mislim da je tu oko 120ks,a brz je ko djavo bas onako jedan pravi traktorcic za jedno gazdinstvo do 100ha!

6400 ima 100 ks, ni manje ni vise.
Ako je deo kostao 2500 i morali skidati menjac onda moze biti samo da je nesto na mejacu.

Po meni jako dobar traktor,burazer moj ga ima vec par godina.Kad ga je doterao radio mu je kardan,par stotina evra je bilo u pitanju i nista vise.vuce prskalicu 2000l,cikon 2000l,sejalicu 12 redi NSA i prevoz kad zatrba.U spartanju repe sa 12 redi trosio je 1l po kj

Mislim da je taj 6400 najprodavani John Deere svih vremena.. Vidio sam, a mislio da je i Paorpaor spominjao da stoji ispred tvornice u Manhajmu..

Jeste tako je, prodat je u preko 2.000.000 primeraka u raznim varijantama i vrti se ispred fabrike. Kazu schvabe da to je njihov ponos.

E sad i meni krenule zazubice..case mi je bio favorit(volim crvene masine),ali kako se tema case zakuvala nisam pametan..

I meni sa JX110 na JD 6400 4cil:osmeh: Ili jos bolje 6x20 sa 4cil, samo sto ni jedan ni drugi nije momenat:haha:

Nazad
Vrh