John Deere

E u to ne ulazim... Ne znam kakav je mjenjac kod kolege na JD samo znam da nije bilo jeftino... Mislim da nije nikakav automatski da je mehanika u pitanju.

Jedan trgovac treba da uveze 6300 sa frotloader-om za nekih 12-13000e. Kaze traktor u ispravnom stanju, sve na svom mestu, osim sto su prednje gume celave. 1994. godiste.
Jel se meni cini ili je to jako povoljno, ako je sve u redu....

Ako je to cena za koju se ovde prodaje onda je o jako malo, a ako toliko kosta tamo onda moze biti solidan traktor.

Taj onda ima ili neki problem, ili ima jako puno sati, mada moze biti da je kupljen od privatnika za jako malo para sto je najmanje verovatno.
Imas li slika od tog traktora ?
Ja sam pre nove godine doterao jedan 6400, ali ovde kuci nece biti ispod 20000 evra.

28tak2x.jpg
[/IMG]
161yw7k.jpg
[/IMG]

Trenutno se radi kompetan servis, sva ulja, filteri, rashladna tecnost, nove gume, neke zaptivke, detaljno pranje, kod farbara su hauba, blatobrani, krov... idu zadnje nove gume, neki tapacirunzi i uglavnom jos nekih sitnica.

20.000e te izlazi sa svim tim sredjivanjima ili bez? Ako je ovaj sa slika? Zasto farbas i menjas gume? Gume jesu losije, ali ti ces ga verovatno koristiti za setvu, vestak, prskanje.

Znam da ovaj trgovac radi na nekih 10% zarade. I jos ide on kamionom pa uzme po dva tri komada. Tako da je mozda tamo nasao za nekih 9-9500e, pa ga odve izadje na 11000e. Ali se treba zapitati kakav je on kada se tamo kupuje za tih 9000e.

Ovaj sa slike, slikan kod prodavca u Nemackoj. Sa sredjivanjem ce izaci sigurno 21-22000. Zadnje gume nisu lose, ali su mi malo siroke, a prednje ostraju. Umest njih dolaze uze, a ove idu na prodaju. Ne farba se sve, ima dosta stvari koje ce se samo ispolirati da se vrati sjaj.

Paore zar nisi mogao i ovde naci slican traktor za mozda i manje novaca. U Backom Petrovom Selu je prodat pre 10-15 dana JD 6220 za PH za 23.000e. Zakasnio sam, kada sam nazvao vec je otisao put Melenaca.

Sad se bas opet cuo sa ovim za 6300, kaze da ovde oko 12000e.
Bas, bas povoljno. To ili nesto nije u redu ili sto kaze paorpaor ima jedno 20.000 sati.

Sve mi jasno, gde ih iskopaju ne znam... Jos nesto tu ima. Pretpostavljam da napolju cene po kojima se trguje su ipak nize nego sto pise u oglasu bar za 10%. Jer u suprotnom nema logike nikakve.

Ono sto mi gledamo na netu su uglavnom trgovci. I onda sj i cene jace.
A onih ih kupuju kod privqtnih lica i sa mnogom vecim brojem radnih sati. I tu imaju prostora za zaradu.

Da ali kako mi iz Srbije da nadjemo nekog Svabu koji hoce da proda svoj JD sa 15.000 sati za male novce pa da ga kupimo. Ta klasa 6220/6320 je odlicna da se moze naci po nekim normalnim novcima (citaj nizim).

Treba da imaš nekoga preko ili ovde fanatika koji non stop visi na netu i prelistava oglase i kada se pojavi interesantna ponuda momentalno reagovanje.

Takav traktor ili je SE varijanta, pa hoce da ga se otarase sto pre, ili ima neki feler.
Ono sto pise po oglasima je u 99 % cena sa kojom se trguje. Uvek moze da se spusti cena za 5-15 % od one sto prodavac trazi, ali na tu cenu morate dodati prevoz koji je oko 1000 evra, pa PDV 20 %. Svaki traktor koji dodje mora da se pregleda i uradi veliki servis, sva ulja, svi filteri, svi roleri i spaneri, provera klime, pa onda ostale sitnice.
Generalno gledano dobri traktori, a da su od 2000 pa nadanje kostaju 20k+ tamo. I jos jedna bitna stvar je da ne gledate cene kod Poljaka jer sa njima nema trgovine. Kod njih su traktori najjeftiniji, ali prevare 100%.

A sta je SE varijanta? Kakva je razlika?
Taj John deere sto si ti uzeo je perfektan za sve poslove. Moze i lakse poslove, moze i trobraznog obrtaca, spremac 3,6 kao od sale, vucnu tanjiracu. Milina jedna.

SE bi ti bila serija traktora sa "skart" delovima za nase i slicna trzista bez prepoznatljive JD opreme. Kabina im se razlikuje i jos dosta stvari.
Ja sam ovaj uzeo prevashodno da seje, prska, baca vestak i transptruje, a ako ponekad i nesto uzore, Boze moj.
Da, odnos snage i gabarita mu je odlican, a menjac nudi ogromne mogucnosto 24 brzine napred-nazad, revezer, max brzina 42 km/ha (sa ovim gumama), ima pufer nazad, napred sve tegove, hidraulika maximalna koju je JD nudio za ovu serija traktora, mislim da dize nesto preko 5 t na krajevima poluga.

Ovaj sa slike, slikan kod prodavca u Nemackoj. Sa sredjivanjem ce izaci sigurno 21-22000. Zadnje gume nisu lose, ali su mi malo siroke, a prednje ostraju. Umest njih dolaze uze, a ove idu na prodaju. Ne farba se sve, ima dosta stvari koje ce se samo ispolirati da se vrati sjaj.

Koje su dimenzije zadnje gume?

Nazad
Vrh