John Deere

Nije nikakva tajna, ali nema smisla iznositi nepotrebne informacije koje malte ne nikog ni neinteresuju.
Ako nekom, ne daj Boze treba, nek me kontaktira na pp.

@SteveO Pozvacu sutra druga koji je vlasnik traktora pa cu uzeti kontakt. Ako kojim slucajem zaboravim, podseti me preko pp.

Samo sto cu ja postaviti ovde javno, pa ako nekom zatreba neka pogleda.

- - - - - - - - - -

Evo poslao mi je link. Moja greska, nije remontovan u Austriji nego u Nemackoj, taj iz Austrije valjda tada nije mogao.
Dalje 10.000e ga je ispalo sa skidanjem, vracanjem menjaca, prevoz do tamo, prevozom nazad.
Tada je bila cena 6.500e bez racuna, ali kada je otisao po menjac, taj majstor mu je skinuo jos 1.000e, tako da je samo remont menjaca placen 5.500e.trenutna cena je 6.800e bez racuna kao sto vidite u oglasu.
http://www.technikboerse.com/en/vie...re-reperatur-johndeere-autopowr-getriebe.html

Zamolio me drugar da pitam, JD 4755, sve brzine unapred ide normalno a kad se ubaci u rikverc gasi traktor, jel imao neko sličnih problema?

Na to se ne moze dati jednostavan odgovor, ali na zalost nemoj drugu davati lazne nadu jer je uglavnom velik problem kad se to desi.
Ako nece da vuce, to jest ne menja obrtaje a usporava traktor onda je popravka relativno jeftina jer je problem u istrosenim lamelama. Ovako moze biti dosta stvari i mora se otvarati menjac u 99% slucaja.

Imam jedno pitanje za poznavaoce JD 6930 Premestali smo jesenas sa prednjom hidraulikom rasipac,i posto imam i prednji izvod kardama resih da probam kako to funkcionise. Nakom sto ukljucim prekidac za prednji izvod kardana na ekranu mi izbaci gresku da nema dovoljno obrtaja PTO i da on se sam.zbog. toga gasi. Tj automatski staje nakon sto prijavi tu gresku. Zadnji izvod radi savrseno. Sta bi moglo biti u pitanju?

Nada poslednja umire.

Imam jedno pitanje za poznavaoce JD 6930 Premestali smo jesenas sa prednjom hidraulikom rasipac,i posto imam i prednji izvod kardama resih da probam kako to funkcionise. Nakom sto ukljucim prekidac za prednji izvod kardana na ekranu mi izbaci gresku da nema dovoljno obrtaja PTO i da on se sam.zbog. toga gasi. Tj automatski staje nakon sto prijavi tu gresku. Zadnji izvod radi savrseno. Sta bi moglo biti u pitanju?

Nada poslednja umire.
Pogledajte induktivni davač koji daje impulse, problem je možda oko njega.

Pogledajte induktivni davač koji daje impulse, problem je možda oko njega.
Posto sam laik oko elekteonike taj davac impulsa se nalazi u kabini gde su osiguraci ? Ili se nalazi napred kod samog izvoda? Jer desi se da on pokrene kardan tipa sekundu dve tri i onda ga ugasi nakon sto prijavi gresku.

Nada poslednja umire.

Mozda nema dovoljan broj obrtsja motora.
Jel ste probali sa vecim gasom.

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Mozda nema dovoljan broj obrtsja motora.
Jel ste probali sa vecim gasom.

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока
Probao sam i nista,dok pak zadnji kardan bio on na 540 ili 1000 lepo radi. I digitalni merac pokazuje dodavanjem gasa promenu broja obrtaja PTO.

Nada poslednja umire.

Sigurno je problem oko merenje obrtaja jer kad ukjučiš i kardan krene on (kompjuter) ne dobije informaciju da kardan vrti i zato ga sam iskjuči.

@SteveO A cuj vjerovatno je tajna, ista stvar kada samja tebi na forumu postavio pitanje koliko zemlje radis ti si mi odgovorio da ne govoris u javnosti koliku mjesecnu plaću imaš, tako da to ti je bila izjava stolječa, lokacija profila ti je isto cudna samo eto, ti i ja se osobno ne znamo, nije uopče važno, ti prvi skrivas kojekakve gluposti po forumu samo ajde ...

Suma sumarum, valjda ja znam kao i paorpaor kod ove teme zasto ti to tad prije X godina nisam odgovorio, jer nemam pojma odakle si to izvukao uopće. Ne vidim šta je tebi ta informacija značila tada kada si imao 14 godina jer to su me onda samo djeca na forumu ispitivala, koliko konja mi imaju traktori, koliko brazdi vuče najveći traktor, jel jaci JD od Fendta itd. I to jos preko PP su me pitali pa sam im odgovarao dok sam imao volje. Sorry sto si ti naišao kad sam izgubio volju za dječje upite :) Za sve drugo sto sam upitan sam sigurno dao odgovor i pomogao kome sam mogao. U krajnjem napisao sam i paoru da posalje na PP ako je ipak tajna i to je to, necu mu pamtit idućih 10 godina i ako mi ne kaže :D

Ali to je OT pa admini slobodno brisite prvi dio poruke, znam zašto paorpaor nece da kaže javno i to je ok, bitno je da je spreman pomoci ako ustreba ::svaka cast::

- - - - - - - - - -

@SteveO Pozvacu sutra druga koji je vlasnik traktora pa cu uzeti kontakt. Ako kojim slucajem zaboravim, podseti me preko pp.

Samo sto cu ja postaviti ovde javno, pa ako nekom zatreba neka pogleda.

- - - - - - - - - -

Evo poslao mi je link. Moja greska, nije remontovan u Austriji nego u Nemackoj, taj iz Austrije valjda tada nije mogao.
Dalje 10.000e ga je ispalo sa skidanjem, vracanjem menjaca, prevoz do tamo, prevozom nazad.
Tada je bila cena 6.500e bez racuna, ali kada je otisao po menjac, taj majstor mu je skinuo jos 1.000e, tako da je samo remont menjaca placen 5.500e.trenutna cena je 6.800e bez racuna kao sto vidite u oglasu.
http://www.technikboerse.com/en/vie...re-reperatur-johndeere-autopowr-getriebe.html

Da, toga sam i ja prije vidio ali me zanimalo dal ima neko blize u Austriji. I sve odrađeno kako treba ? Garanciju dobio ? Koliko je napravio od onda sati ?

Poslednja izmena:
...

Da, toga sam i ja prije vidio ali me zanimalo dal ima neko blize u Austriji. I sve odrađeno kako treba ? Garanciju dobio ? Koliko je napravio od onda sati ?

Kolegi dolazili neki iz VT s kombijem. Skinuli mjenjac, odnesli, odradili, vratili, namontirali na traktor, usuli novo ulje i dali mu garanciju pod uvjetom da nakon razrade mjenjaca (150-200 sati) zamjeni ulje i filtere (preko 100l ulja)... Traktor vec drugu ili trecu sezonu radi bez greske s 4 glave plugom i nekim velikim sjetvospremacem... Neki JD malo starije generacije oko 140ks...

Ima ih koliko hoces... Jedan lik ima kompletnu kolekciju JD traktora s niskim satima i poneki rijetki model. Nije jedini, mnogi skupljaju odredjene marke traktora tako da pojedinci imaju i prototipove i traktore s prvim serijskim brojem i tome slicno...

Svi se mogu naci na "machinery pete" kanalu na youtube-u. Jedan od kanala koje najduze pratim.

Evo ga jedan zanimljiv:

Kod mene u blizini ima jedan 5136 sa nepunih 100 sati rada.
Ljudi ga uzeli preko stare devizne stednje, a oni u inostranstvu, nisu radili sa njim.
Bas me zanima nekada kada se bude prodavao, koliko ce traziti za njega.

Kolegi dolazili neki iz VT s kombijem. Skinuli mjenjac, odnesli, odradili, vratili, namontirali na traktor, usuli novo ulje i dali mu garanciju pod uvjetom da nakon razrade mjenjaca (150-200 sati) zamjeni ulje i filtere (preko 100l ulja)... Traktor vec drugu ili trecu sezonu radi bez greske s 4 glave plugom i nekim velikim sjetvospremacem... Neki JD malo starije generacije oko 140ks...

Al pazi, pričamo o AutoPowr bezstupanjskom mjenjaču, lako je obične mjenjače popravit al ove automatske ne znaju majstori popravi. Čak nije problem da ne znaju nego im John Deere neda dijelove za njega a sigurno se mogu nabavit u ZF-u ako znas sta tražiš.

Nazad
Vrh