Jecam 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U jednon kraju atara (losijem)jecam paso 3500 kg/kj,u drugom kraju sa kvalitetnijom zemljom i manjkom padavina 2400 kg/kj.Tuga.

Ja na onom potučenim ledom na 1,5kj neznam dal je bilo 1000kg ukupno dok malo dalje bilo još 0,5kj tu bio pun bunker od 142-ke, bio lep za kalendar ali ga ovro led ali manje nego ovaj prvi.

Danas sredili Nonius. Nije sve izmereno jer će kući dosta, al možemo reći 2600 kg po jutru..Mnoogo nedostaje gledajući prošlu godinu. Zima bez snega i manjak padavina su uzeli svoje..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pocelo i kod nas prinos oko 2 tone po kj.Toliko je nizak da mora heder po zemlji da ide.Nadam se da ce popraviti neki prosek na boljoj klasi zemljista...
IMG_20170615_114300.jpg
[/URL][/IMG]

I ja danas skidao jecam, jedva prebacio 4t po ha.
A izgledao bolje nego prošle godine, kad prinos losiji.

Radilo se i juce...Prinosi su od 3,6-4,2t/kj,ali je problem to sto proteini idu cak do 17% za pivarac,pa ce izgleda sav otici kao stocni!Sorta Salamandre!

2m4vkb5.jpg

Poslednja izmena:
Sta najvise utice na kolicinu proteina? Dal je do suvise djubriva u prihrani? Jel koliko sam ja juce cuo stocni je 14 din a pivarac 18..nije mala razlika..

Ne,nego se sprema za repicu za jesen,direktno na 30cm pa teska drljaca i svaki put kada padne kisa dok se ne upegla i nabije dobro.

Juce ovrsen Nonius ~3.3 po jutru sacovano po prikolicama . vlaga 10 a imao malo zelenih zrna .

Juce ovrsen jecam nonius i paso(sranje) na 2,5 k.j nacurilo 10,5tona..Kod noniusa 69hl,12,5vl,3primese a paso 60hl,12vl,28primese...Paso sam ipak uspeo predat po jus kvalitetu ali ga vise necu sejat
2i0rwvm.jpg
[/IMG]
nl7acn.jpg
[/IMG]
10f44z9.jpg
[/IMG]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh