Jecam 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jecam predat u zz lucerka a otkupljivao je jos i Zito Backa (tj MK komerc) ali se jecam morao nositi u Ruski Krstur. A za cenu su mi u Zito Backoj rekli 14 dinara plus pdv

a375fea44c8fc9c4924a230324d01ce0.jpg

Po šacometrijskoj proceni kolega forumaša koliko ovde ima ječma? Mrzelo me danas da teram na vagu a sve je već spremno za istovar.

Danas radio teči Nonius, original seme. Nasolio dobro pa dobro i polego, ali ga Avero obrijao momački. Nije neka velika površina 0,5 kj, ubedim ga da ode na kantar da izmeri... Sa tih pola jutra 2540 kg... :ppozdrav:

Danas pricao sa drugom koji mi vrse, bas nam je cudno koliko po Vojvodini rano krecete da vrsete stocni jecam. Cak i prosle godine kad smo i ranije sejali i nismo imali kisu od 4-5 juna, nije se krenulo sa zetvom jecma pre 25 juna. Tj probali oko 20-tog ali je slama bila zelena i nije lepo kosilo. Sad ako bude stvarno tih 30+ stepeni ove i sledece nedelje mozda probamo za jedno 6-7 dana da vidimo kako ce ici.

Jaimam isto LG Paso, dobro izgleda naoko, ali su zrna jako sitna,umalo kao ovas, Prvi put ga sejem, i kod vas su tako sitna zrna? Neko me uplasio da su od regulatora takva sitna zrna.Nosio sam da merim vlagu, pa su izmerili i hektolitar koji je po meni jako mali oko 60gr

To sa hektolitrom je svuda problem ove god, cuo sam na nekoliko mesta od 60 do 63..

Jaimam isto LG Paso, dobro izgleda naoko, ali su zrna jako sitna,umalo kao ovas, Prvi put ga sejem, i kod vas su tako sitna zrna? Neko me uplasio da su od regulatora takva sitna zrna.Nosio sam da merim vlagu, pa su izmerili i hektolitar koji je po meni jako mali oko 60gr
Nisu zrna krupna,al je klas u klas bio,curi dobro i sa sitnijim zrnom.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Danas sam bio na tabli gde kose Mk,stocni jecam je u pitanju,vlaga 11,prinos 7600kg/ha. Sejano od 27.09 do 01.10.

Ništa lepše nego videti zelena polja,zeleni kombajn,zeleni traktor i onda dođu plave prikolice.Nikad ovi iz Kucure nisu znali složiti boje,pa to ti je!Ne kažem,jesu lepe prikolice i dosta dobre,a što ih ne ofarbaše u zeleno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh