Jecam 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, nije uredu to sto je uradio, mozda je momak mlad, pa ne zna...
Ja neki dan video kako je neko razbacao ambalazu od hemije po njivi I putu, pa popizdeo, jbga, ne razmislja svako na isti nacin.

toga ima i kod mene koliko hoces i neeemogu da razumem da neko moze da napuni prskalicu vodom i ponese hemiju u traktoru,zatim na njivi sipa hemiju u bure a flase baca i po svojoj i tudjoj njivi......e obesio bi ga za drsku od stomaka na po centra za primer

Sve postenje puca.Postoje ovi sto gaze tudje a ne pitaju i ovi preposteni perfekcionisti sto to osudjuju ali su zato usli na medjama po metar dva u tudje njive.Tako je to kod mene.[/QUOTE]
Svaka ti cast i dobro si rekao...Ja sam inace ovaj sto sam u ovom slucaju prvi put zgazio jer je bilo neizbezno a ovi sto osudjuju su se sami javili :ppozdrav::riba:

Trebao si da staneš čelo svoje parcele na sredinu njive i do komšije što bliže do komšije spreke strane (ali da mu nepraviš štetu) tako da ćeš osloboditi bar jednu traku puta (ili na sred puta) pa kad naiđe neko nek vozi po tvom ječmu ,neće se tu puno izgaziti a sigurno tog trenutka nije prošlo njih stotina pošto je to sporedna lenija, a kombajner čim protera jedne uvratine posle nije problem, po pisanju se vidi da ti je to uobičajena praksa iako si sam rekao da ti je prvi put i netreba da se ljutiš što su te kolege malo kritikovale i posavetovale jer kad bi se svi tako ponašali i sporedne lenije bi imale 12 metara put (sve uvratine bi bile izgažene), i nerazumem zašto je loš prinos ječma kad imaš 10,5t na 2,5kj u ovakvoj godini.

Trebao si da staneš čelo svoje parcele na sredinu njive i do komšije što bliže do komšije spreke strane (ali da mu nepraviš štetu) tako da ćeš osloboditi bar jednu traku puta (ili na sred puta) pa kad naiđe neko nek vozi po tvom ječmu ,neće se tu puno izgaziti a sigurno tog trenutka nije prošlo njih stotina pošto je to sporedna lenija, a kombajner čim protera jedne uvratine posle nije problem, po pisanju se vidi da ti je to uobičajena praksa iako si sam rekao da ti je prvi put i netreba da se ljutiš što su te kolege malo kritikovale i posavetovale jer kad bi se svi tako ponašali i sporedne lenije bi imale 12 metara put (sve uvratine bi bile izgažene), i nerazumem zašto je loš prinos ječma kad imaš 10,5t na 2,5kj u ovakvoj godini.
Dobar je prinos ali nonius 69hl,3 primese a lg paso jako sitan bio 28 primesa,60hl..Uspeo sam ipak sredit da primesa i hl budu kao kod noniusa...Neeznam zbog cega je bio tako sitan a sve dobio(vestak,prihranu)kao i nonius

Pričao mi jedan poštovan i školovan čovek iz mog kraja.....
postavili su kontejner ispred njegove kuće... pa kaže baš super u njega ubaci ambalažu od hemije inače je kad krene negde autom izbacivao uz put
Nisam mogao da verujem šta priča a još više šta radi

Bc Bosut vlaga 15-15.5. Setva oko 20.10 predusev kukuruz. Baš ljubazno od kombajnera,koji je pozvan u ispomoć kod komšije sa njivom,što je ostavio od njegovog ječma. K'o da je znao da mi je prošle godine komšijina repica ugušila 2 reda kukuruza.

[url=http://fotkica.com/slike.php?

Pali su i kod mene prvi otkosi...uslužni...prinos...pamtim i puno bolje

IMG_20170619_184722.jpg

IMG_20170619_184704.jpg

Pitanje za kolege koji su sejali pivarski jecam, da li je to stvarno svuda ove godine veci sadrzaj proteina?

Ja samo znam da drugar kosi oko 3 tone po kj. ove godine tog pivarca kaže da je suviše lagan...:ppozdrav:

Pitanje za kolege koji su sejali pivarski jecam, da li je to stvarno svuda ove godine veci sadrzaj proteina?
Zavisi gde predaješ. Evo friški primer. Drugar je danas jednu turu predao u Bajmok i rezultati nisu baš lepi,sledeću turu predao u Stari Žednik a ono buć u prvu klasu otišao ječam. Ista njiva,isto seme,isti kombajn,predusev,veštak.....

Skinut jecam juce nonijus setva 14 11 2016 90 kg isejano. 64 hl vlaga 12,4 4480 kg na jutru.Povrtarski plodored iako je 14 dindzi ja zadovoljan.

Meteor Commerce i Ravangrad u Somboru dali cenu od 14din za jecam stocni..Danas obracunato na vagon skinuli 100kg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh