Ječam 2024/2025

Iz mog skromnog iskustva upitanju je samo rana setva.
Zadnje dve godine godine sejem ga krajem oktobra ili pocetkom novembra i nemam tih problema.
Malo pre sam prosao pored jecma nisam ga slikao nikada bolji nisam imao, setva 20-ti oktobar.

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Sejao sam jesenas jecam i lose nikao.
Da li bi mogao da resim problem kad bi sad bacao ciklonom jari prolecni jecam preko ozimog? 😀 I posle preso lakom drljacom.

I jesenji ječam sad da poseješ on će normalno da nikne, manje će da rodi nego onaj posejan jesenas, sve u svemu isti đavo kao da seješ jari. Samo što će da izgubi svoju ozimost, pa više neće biti za jesenju setvu da ostavljaš od njega.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Slikao danas u prolazu iz auta.
Bosut semenski, od djubriva za sada nista, u planu je 250 kg/ha Ana iz dva puta.
Predusev kukuruz, pre kukuruza izvlacena kokosija osoka.
To pri dnu sto se vidi da malo zuti, tu je najniza njiva pa je sliv vode i muci ga malo visak vlage.
a51d894f241f571b6af0c6aae74040c8.jpg

Pre nekih mesec dana sam morao da prokopam kanal mali da pustim vodu iz njive.
Kod nas je za sad skroz korektno stanje sa vlagom, nema vode da lezi po kanalima ali je dobro.

Kako se vama bolje pokazalo, baciti celu kolicinu Ana odjednom ili iz dva puta?

U jecam i ovas bacam odjednom 200 kg/h a za psenicu iz 2 puta. Mislim da bi i za ove kulture bilo bolje iz 2 puta bacati ali imam male povrsine jecma i ovsa pa mi nije toliko bitno..

Za pšenicu planiram 3-5 prihrana, vjerojatno 4 a ječam 3 prihrane rasipačem…al nisam jos nista prihranjivao, nije vrijeme jos

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh