Ječam 2024/2025

Prosle godine sam iz dva puta i bilo je dobro, tako da cu i ove godine onda.
Kao najavljuju neke padavine tokom sledece nedelje, bice prilike da se baci djubre.

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Vidi se u poslednjih par dana napredak jecma. Polako dobija lepu boju, sad je jos uvek malo bledji. Racunam da ce se za 15 dana vec morati prskati.

Danas baceno 100 kg/ha Ana pa cekamo nocas kisu.
Sledeca tura icice 150 kg, a kada ne znam, zavisice od najave kise.

Solidna kolicina azota za jecam, ja bi obavezno isao sa regulatorom rasta ali pazi to se mora uraditi u pravo vreme. Kad se zakasni bude "dzaba si krecio/prskao"..

Nije kod nas toliko "jaka" zemlja da bi polegao, ovde je islo bez osnovnog pred setvu jer je predhodne godine izvlacena kokosija osoka, prosle godine sam tako bacao i bilo je dobro.

Ima li stočnog ječma koji raste nisko da može da se đubri a da se ne reguliše rast? Nešto kao Avenue pšenica.

Osiječki Bingo meni još nije polegao uz obilno đubrenje. Rastom bude malo preko kolena.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Koliko si visok kad je malo preko kolena ? :D

Kod mene u kraju jecmovi fino izadju gore pogotovo kad se nadjubre dobro, nije neki rod ali ima slame.. 😅

2.28 cm. 🤣 Šalu na stranu meni je Bingo znao da polegne, jeste niži rastom ali kad se radi krkenzi sa veštakom bude veselo.
Ne znam da li će biti semena, ukidaju ga jer je stara sorta.

Prekljuce bacen vestak

Juce pretrco

Sinoc kisa

Nije dobro

diyLrxd.jpeg

Da. Pa što nisi nađubrio komšinici malo ječam?
Tvrdim iz iskustva da bingo podnese 150kg uree junački bez poleganja, i da da rod preko 5t/kj.
I sve to bez ikakvog regulatora.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh