Ječam 2024/2025

Pivski jecam ne mora da se prska regulatorom.
Pa nemora ni jedan, samo umreti se mora.
Nekada kada sam sejao pivarac za jednu firmu, sorta bila Nectaria radilo se bez regulatora. Izrastao je u visinu preko haube ferge 359 i do kraja uvek prigrlio crnu zemlju. I uvek se radilo sa minimalno azota u prihrani, po nmin analizi.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Za grand još nisam čuo nekoga da ga hvali.....

Gde ga uzeh onda,bio skuplji od ostalih. Dodouse ovde i ne nabavljaju puno izbora. Nisam nikad prsao regulatorom,praticu ovde neko od vas kad to uradi pa da probam i sam.

Nekada kada sam sejao pivarac za jednu firmu, sorta bila Nectaria radilo se bez regulatora. Izrastao je u visinu preko haube ferge 359 i do kraja uvek prigrlio crnu zemlju. I uvek se radilo sa minimalno azota u prihrani, po nmin analizi.

Ja govorim za ove nove pivske sorte. Znacajno su nize od stocnih. Regulatorom ako se radi pivski bude bas nizak, ni 50 cm. Stocni bude 20 cm vislji. Imao sam ih uporedo na istoj njivi pa znam.

nekad bilo prave zime

nekad bilo snega(azota)

porediti sadasnje vreme sa pre 20-tak godina nebo i zemlja

Gde ga uzeh onda,bio skuplji od ostalih. Dodouse ovde i ne nabavljaju puno izbora. Nisam nikad prsao regulatorom,praticu ovde neko od vas kad to uradi pa da probam i sam.
kod nas gore Grand je sigurno jedan od boljih jecmova

na boljoj zemlji ako se malo vreme poklopi tuce 40m kao od sale

kod nas gore Grand je sigurno jedan od boljih jecmova

na boljoj zemlji ako se malo vreme poklopi tuce 40m kao od sale
Bingo recimo 40 meteri po jutru daje i kada se baš i ne poklope sve kockice.
Kada se poklope ladno ide oko 5,5 tona.

Bingo recimo 40 meteri po jutru daje i kada se baš i ne poklope sve kockice.
Kada se poklope ladno ide oko 5,5 tona.

svaka vama cast na tim prinosima

nikad niko u zivotu kod nas nije prebacio 5 tona kod nas(osim ovih sto lazu),menjao sam od NS 582,noniusa,lg paso,lg casting,rwa sandra,etincel od akseriala itd itd

poslednej 2 ili 3 godine sejem bosut BC

neznam odakle si zvanicno jer pise banat al po postovima si mnogo agresivan

nikad niko u zivotu kod nas nije prebacio 5 tona kod nas(osim ovih sto lazu),menjao sam od NS 582,noniusa,lg paso,lg casting,rwa sandra,etincel od akseriala itd itd

Nevidim šta je agresivno u mom prošlom postu, pa bih te molio da pojasniš. Inače se nalazim u Zrenjaninu, pisao sam već par puta.
Mislim da član @Matić bez problema može da potvrdi prinose 5,5t/kj što se binga tiče.

opet kazem

svaka vam cast na prinosima

kad kazu 10k ili vise cena jutra onda kuknjava
ocigeldno da nesto ima i do zemlje i padavina

evo ti post

mozda sam pogresno procitao

Binga nisam mnogo sejao ali tu oko 3.8-4t/k.j je bilo a sa sortom Kum sam išao i preko 5.5t/k.j kada se slože kockice.Regulator rasta je obavezan, đubri se domaćinski jer mi treba zrno ne proteini.

opet kazem

svaka vam cast na prinosima

kad kazu 10k ili vise cena jutra onda kuknjava
ocigeldno da nesto ima i do zemlje i padavina

evo ti post

mozda sam pogresno procitao
Opet ne vidim šta je agresivno. Narodna poslovica "samo umreti se mora" koja je 1000% tačna, ostalo u postu moje lično iskustvo...

Ja posejao Etincel na jednu parcelu. Kako si prosao

Nazad
Vrh