Ječam 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim na bg severno od save , kod vas radjaju bolje zita ako je tako svaka cast .

Ovde nema subvencija, zadruga i drugih pogodnosti za uspesniji prinos, ljudi se snalaze kako znaju i umeju. Zita radjaju ekstra kao i kukuruz i sve ostalo ovo je Sumadija prijatelju. Jedino sta moze da utice na smanjeni prinos je ne bacanje djubriva ili susa...
evo ti neka slicica kako nase njive izgledaju iz aviona:
vod-4.jpg

vod-6.jpg

Prelepe slike nasa lepa Srbija , radja dosta dobro kod nas ali se podrazumeva osnovno djubrivo,urea,an,zastita,zemlja treca klasa,nesto druge radim a komentar sam dao na osnovu 4,5 tone jecma sa 200 kg kan na hektar ,to kod nas kad bi onaj odozgo pusto kisu svaki deseti dan .

Pa vi bre imate najveci broj aviona i aerodroma po glavi stanovnika.:ppozdrav:
Nisam znao da ima klub i aerodrom u SP.

Poslednja izmena:
Pa vi bre imate najveci broj aviona i aerodroma po glavi stanovnika.:ppozdrav:
Nisam znao da ima klub i aerodrom u SP.

Postoji jos od drugog svetskog rata. E sad da li imamo najveci broj aviona po glavi stanovnika to ne znam S.Palanka ima blizu 50 000 stanovnika na nivou opstine.:ppozdrav:

@Ranbobas
Super jecam. Ako vreme i godina posluzi garantujem prinos dzak po aru :ppozdrav:

Pa uslikao danas,ovo je u recnoj dolini.Nonius,mada preterana setvena norma-zasad zadovoljan.Sejan polovinom oktobra.A evo i link-a koji mi agro trade-Linzer poslao na mail u vezi prihrane azotom:http://www.linzeragrotrade.com/rs/faktori-uspeha/newsletter-page/prva-prihrana-jecma.html?lang=6
jecam-110-febr2013.jpg
jecam-izbliza-10-febr201.jpg

svaka cast :osmeh: kazes daje to nonijus. uau. moracu da ga probam zasledecu godinu :) :) :)

- - - - - - - - - -

a kad smo vec kod nonijusa da li imas informaciju od koliko je reda: dvoredan cetvororedan ili setoredan klas?

Koliki prinos jarog pivarskog jecma moze da bude na optimalno snabdevenom zemljistu mineralnim materijama sa sadrzajem 3% humusa. i sta je tu potrebno od ulaganja.

Kad se seje u prolece vazi neko pravilo da treba malo vise djubriva. Moze da rodi i do 5,5 tona. Kod mene je bilo do 4t, djubreno Yarom, i dve prihrane azotom. A sve najvise zavisi od kise.

130120131089_zps534b7b36.jpg

Nonius.Setvena norma 125kg/k.j.Sejan dan uoči one dugoočekivane jesenje kiše.Slika je od pre 3-4 nedelje.Nemam svežiju a trenutno nije ni malo žut.

Ječam prirodno ima bledje zelenu boju, a verovatno je i objektiv malo kriv . Sve u svemu dobar ječam....samo da ne bude polega :sta:

Ovde nema subvencija, zadruga i drugih pogodnosti za uspesniji prinos, ljudi se snalaze kako znaju i umeju. Zita radjaju ekstra kao i kukuruz i sve ostalo ovo je Sumadija prijatelju. Jedino sta moze da utice na smanjeni prinos je ne bacanje djubriva ili susa...
evo ti neka slicica kako nase njive izgledaju iz aviona:
vod-4.jpg

vod-6.jpg

Sale avionce je super :D

- - - - - - - - - -

130120131089_zps534b7b36.jpg

Nonius.Setvena norma 125kg/k.j.Sejan dan uoči one dugoočekivane jesenje kiše.Slika je od pre 3-4 nedelje.Nemam svežiju a trenutno nije ni malo žut.
fali azota druze moj :) inace odlicno rasporedjen :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh