Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja planiram sada,gde mi nije kisela zemlja(mozda blago)da unesem ureu 100kg./h,a kasnije verovatno KAN.Iz savetodavne su mi rekli da su potrebe citog azota kod jecma od 60-80kg/h.,sto znaci da jos 100kg.KAN-a u drugoj prihrani je dovoljno(46+27=73),mozda malo vise KAN-a.Prosle godine sam isao sa samo 200kg./h KAN iz dvaputa po 100kg i prinos je bio 4t/h.Ovde me svi upozoravaju na poleganje,parali ljudi pa se naplasili,a neznaju za regulator rasta.I ja ga nisam koristio.Sejem nonius-sestoredni,on nije sklon poleganju za razliku od dvoredni.Da li regulator moze da se ubaci prilikom tretiranja herbicidom?.
Posejao sam pivarski jecam,e sad jedna stvar me interesuje a nailazio sam na razlicita misljenja.Dali veca kolicina azotnih djubriva utice na kolicinu proteina u pivarskom jecmu.Zna se da je to jedan od najbitnijih uslova da se jecam uopste moze prodati kao pivarski.Pod vecu kolicinu mislim na istu kolicinu koja je potrebna naprimer psenici za optimalan rast.
Uvideo sam gresku,mada mislim da je sustina valjda ista sto se tice primene djubriva.Ja mislio na prolecni..
Syngenta i BASF, Modus i Cykocel (sikosel).Ko proizvodi regulator rasta i gde ima da se kupi?
@cika_jova...Ja pricam iz proslogodisnjeg iskustva,jer na jednoj parceli greskom je(zamesan dzak) posejan dvoredni u jednom prohodu,a okolo sve sestoredni.Sejano rucno-86ari.Znaci tako je izgledalo kao jedna traka.I pri zetvi se jasno videlo da je on polegao na granici da ne moze da ga uhvati kombajn i sve se nesto umrsio.A nonius kao oficir stoji.
Pa to izadje oko 450kg./h na primer KAN-a.kada bih tu kolicinu pomenuo mojim mestanima,rekli bi da sam lud.Jedino sa moodusom,sto opet povecava ulaganje...?.A ponavljam da strucnjaci kazu da je dovoljno od 60-80 kg. citog azota.Ništa preko 120kg/ha na losijim zemljama.