Ječam 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa jbg jesam,i jbg kazem da je kasno...nisam rekao da si ti pisao.

Прска се до заставичара ( а по неким трговцима мож и касније), али делује тј има смисла максимално до 2 коленцета.

Pa jbg jesam,i jbg kazem da je kasno...nisam rekao da si ti pisao.

vrijeme prskanja ovisi o sredstvu i kulturi , cycocel se koristi kod pšenice u fenofazi 21 do 31 (od početka busanja do prije pojave drugog koljenca) dok za tritikale preporučaju do pojave prvog koljenca a za ječam do pojave četvrtog izdanka, a moddus u fenofazi 31 do 37 (od pojave drugog koljenca pa do puštanja zastavice).

cycocel http://www.chromos-agro.hr/category/3/subcategory/48/106

Neki dan obišao njive okolne. Tko god ima ječam sav je žut skoro.
Probam da isčupam grumen ječma onako sa zemljom skupa, kad ono korijeni kratki nemaju ni 5 centi.
Neznam kako ce to sve proci.

Pojavila se lisna rdja i mrežasta pegavost ječma , čim može da se udje u parcelu treba da se radi tretman.
24ypnae.jpg

wvtzip.jpg

Plasim se da mi jecam ne poleze,a trazio preko promotera cycocel,moddus i nema sanse sve razuzeto.Molio bih da mi javi neko,ako mu je preteklo,barem za 50-100 ari da mi proda dozu(brzom postom).

ja mislim da je za cycocel u jesenjem jecmu kasno ja sam odustao sutra ga verovatno prskam sa meteorom amistarom slavolom i urea pa posle jos sa duet ultrom

Просто ми невероватно. Кад си сејао? Мислио сам да нема мањег јечма од мог.

ja ću galofunginom ili duett ultra sa dodatkom kristalona a korova nemam pa ne vidim zašto bi ubacivao i sekator ili da i njega bubnem.Kakva je vaša preporuka od navedenih,čime da istretiram

moj je strado od vode u p.m danas tretiro sekatorom i duett ultra + 4kg Yara kristalona na kj dobiće još jednu prihranu pa koliko bude da bude.Godina je užas a tek je počela.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh