Ječam 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam toliko bacio na 50 ari nadam se najboljem i kod mene je po negde zuto ali donji listovi

i ja sam danas prihranio moj jecam u ekstra je stanju za razliku od psenice koja je " sarena " od parcele do parcele inace je baceno oko 75kg KAN na parcelu od oko 30-35 ari, planiram jos jednu turu da mu bacim u istoj kolicini kasnije..

Danas prihranio jecam sa KAN-om-200kg/h i po savetima strucnjaka to ce mu biti dovoljno_Ovo zutilo se pojavilo i kod mene od skora i svi kazu da to nije problem jer su u pitanju donji listovi,bokor je odlican.Meni je interesantno sto na istoj parceli na jednoj polovini predusev je bila psenica apac(prvi put sam tako uradio) i tu je izrazeno susenje donjih liostova,a na drugoj polovini gde je bio kukuruz susenje donjih listova je minimalno,kompletan bokor je u dobroj kondiciji.

2qsngo7.jpg

- - - - - - - - - -

Danas prihranio jecam sa KAN-om-200kg/h i po savetima strucnjaka to ce mu biti dovoljno_Ovo zutilo se pojavilo i kod mene od skora i svi kazu da to nije problem jer su u pitanju donji listovi,bokor je odlican.Meni je interesantno sto na istoj parceli na jednoj polovini predusev je bila psenica apac(prvi put sam tako uradio) i tu je izrazeno susenje donjih liostova,a na drugoj polovini gde je bio kukuruz susenje donjih listova je minimalno,kompletan bokor je u dobroj kondiciji.
Može vrlo lako biti virus žute patuljavosti ječma.

Kod nas su njive sa ječmom ove godine u 80% slučajeva žute ko limun. Koji nije žut taj je super ali velika većina je žuto komplet.

e drugari nema razloga da nabijate komplekse svake godine dal ce uspeti il nece heheheh bice sve u redu, cim ugreje sunce zagrejace zemlju jecam pocinje da radi punom parom zemlja ce se malo prosusiti prskalice spremite sredstva za zastitu i nema zime :D:osmeh:

I kod mene je jecam zut ali nekih 10% ostalo je sve uredu. Raspitao sam se i receno mi je da je to u redu i da sacemam 10 dana pa da vidim promene. Inace prosle nedelje sam ga prihranio sa 150 kg sana po ha. Koliko je potrebno jos da bacim sana i kada da to odradim?

Kako kazu strucnjaci:50kg/h cistog azota ce biti dovoljno za ovu godinu u prihrani,stoga ti si vec zadovoljio te potrebe.A videces za 15-20dana(po boji) ako treba,ti dodaj jos malo.
Danas prihranio jecam sa 200kg/h kan-om,vrlo malo zutila ima(zanemarljivo),ali mi je pregusto.Mozgam sta bi mogao da preduzmem?...Drljaca bi jos vise podstakla bokor,a bas se dobro ukorenila:sta:

ne znam da li ima tema o tome ali zanima me da li je neko koristio regulator rasta u ječmu i vaša iskustva

Ја сам мислио искуство да стекнем ове године, али мале су шансе, изгледа да ће да прерасте.

Ја сам мислио искуство да стекнем ове године, али мале су шансе, изгледа да ће да прерасте.
Ako vrijeme ovako nastavi kao sad nece bit nista od jecma.
Ja sam svoj jecam morao rucno da prihranjujem.A kako sad vrijeme izgleda
mozda se prskanje uspije obavit ako negde nabavim Amfibiju:sta:

Poslednja izmena:
Pa sta se onda skracuje u toj fazi,kad formira zastavicar izbacuje klas,ja sam radio a i drugari kod pojave 2 kolenceta,sta ce biti kad se prska kad izbaci zastavicar neznam,nisam cuo da je neko tad radio.

pa jebi ga jesi pročitao do pojave zastavice

- - - - - - - - - -

nisam ja pisao uputstvo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh