Ječam 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene je poceo da vlata ,a imam veliki problem pojavila se gorusica imali cime sada da se oprska a da ne naskodi jecmu?

Danas u prolazu snimio, rutava buba jede klas ječma, urnisala ga, strašno šta nam insekti rade.

Nisam mogao lepše da uhvatim bube u kadar kako grickaju.

Ja sam danas obilazio Jecam na svim parcelama pocinje da klasa, osim na jednoj parceli gde je nesto skroz slab mali i nikakav. Potpuno je ista agrotehnika uradjena na svim parcelama. Samo na ovoj parceli sto ne valja je bila lucerka pred usev.

Mi danas idemo da ih (se) trujemo i verovatno ćemo ići sa Decis-om. Decis je čini mi se Bayer-ov proizvod. Košta 2800 jedna litra i ide ga od 0.2-0.3/ha. A možeš i Fury-em a on je čini mi se Galenikin i njega ide 0.1/ha. Ovo nam je ostalo od prošle godine a inače u bilo kojoj poljoapoteci će ti reći čime još može da se prska.

Uploaded with ImageShack.usEvo i mog ječma nonius sejan rasturivačem tačno se primeti linija dokle je bačen stajnjak i vidi se kako je komšija gazio dok je orao svoju njivu tu je malo niži i tek počinje da klasa

Ja danas bio na mom jecmu pocinje da vlata i pocinje da pada i vidim da po liscu ima malo bolesti. Jel neko prskao isa cim? Ja ga dosad nisam nisacim prskao. :bravo:

Kod mene Jecam dvoredni vec klasao. Danas sam obilazio i psenicu i ona pocinje da klasa.

Jedino imam problem sa jecmom na jednoj parceli na kojoj je lucerka bila predusev tu je jecam nesto zakrzljao a potpuno sam isto radio sve njive sa jecnom,bacao isto djubre i prskao istim otrovima.
Koga god da sam pitao u cemu je problem, rekao mi je da nisam trebao Jecam da sejem posle Lucerke vec Kukuruz.

Danas bio sa drugarimo u obilasku po Sremu,al je coveku zalepio jecam za zemlju,greota pretio da obori rekord...

I kod nas jedan covek sto ima 50 bikova , nadjubrio stajnjakom i + NPK ..povaljao ga vetar a jos nije poceo da klasava! Kad pocne da naliva ima sav da lezi!

Jedino imam problem sa jecmom na jednoj parceli na kojoj je lucerka bila predusev tu je jecam nesto zakrzljao a potpuno sam isto radio sve njive sa jecnom,bacao isto djubre i prskao istim otrovima.
Koga god da sam pitao u cemu je problem, rekao mi je da nisam trebao Jecam da sejem posle Lucerke vec Kukuruz.

Kod mene je manje više sav takav, neki su ga i zaorali, nisam vidio višeg od 50 cm a i takvih je možda 10% ostalo sve je niže a isklasao se.

kod mene poceo da cvata poprskan dans sa duetultrom 0.6 i fury 0.1 litara i to mu je do zetve ako bog da za sada je ekstra i nije nista legao sto me raduje

Milina za gledati
slika478.jpg

Bio sam juce da obidjem jecam posle nevremena i mogu reci da je samo malo polegao iako je vislji od komsiskog zita koje je povaljano na oko 1/3 povrsine. Prskao sam proletos sa presingom ali nije nista pomoglo list je sav prosaran braon tackama(mislim da se radi o rdji lista) i vidim da je i klas oboleo (ima gde je po koje zrno sasuseno)a pre kise ga bila i lema napala ali je kisa saprala i lemu tako da trenutno ne moram ici sa insekticidom ali cim budem mogao u njivu dobice ostatak presinga pa kako mu bude

Kod mene je ječam dobio po tamburi.Rađena prva zaštita sa Presingom.Na pšenici Presing odradio posao 101% a u ječmu ne.Ima braon pege po lišću i podgoreo je odole.Klas je zdrav,nema oštećenja.Dobio je juče Duett pa ćemo videti šta će biti na kraju.Kod kuma takođe isti slučaj a on je išao prvi put sa Falconom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh