Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
upravo su ti simptomi koje si naveo.venu, suvi su plodovi, cele cvetne grane se sasuse i jedan deo nasada mi je skroz svenuo. onaj sredisnji a ja sumnjam da je to od jakog sunca posto su u plasteniku i tek sam pre dana pokrio mrezom za sencenje. i kakav je predlog. da te sto su sumnjive izbacim a na njihovo mesto pustim stolon:haha: i jedno pitanje jos? posto su moje jagode pri kraju berbe, jos dan dva, sta sad da radim? kad je ono sisanje trimerom za jagode u plasteniku? i dali treba sta od prihrane. zastite u ovom periodu i dali je moguc neki jesenji rod? u pitanju je alba. pozdrav svima
Pozdrav
Mreza za senčenje u tom slučaju ne pomaže. Ja sam uvenule biljke čupao sa delom zemlje oko korena, rupu sam zalio sa 200 ml rastvora ridomila a u nju sam kasnije zasadio sadnice proizvedene od zdravog rasada. Neke od njih su se veoma teško primile, nekoliko puta sam ih presadjivao. Medjutim veliki deo njih je ove godine dao prinos, medjutim ponovilo se isto, dok ne počne berba sve je normalno, ali pri prvim većim temperaturama u punoj berbi počinju da venu jedna po jedna ili grupno, pa ti ubiju volju u potpunosti. Meni je ostao samo deo zasada koji sam presadio prošle godine na mesto stradalih, ali ne sve, tako da mislim da je borba bezuspešna. Moje je mišljenje da treba promeniti mesto sadnje , nikako na isto pošto je ono već zaraženo fitoftorom, ili izvršiti sterilizaciju zemljišta, naravno sve uz savet zaštitara. Srećno

Nema nas na forumu cesto, ako tako i treba berba je u toku. Nadam se da ce biti mnogima uspesna. U Zrenjaninu evo kisa i grad danas voda na sve strane. Sto se tice mojih jagoda one su dobro. Zadovoljna sam berbom 10 - 11 kg svaki dan a pocela sam berbu 17 maja. Nemam puno 500 zivica i za sada je dobro. Cenu i dalje drzim 180 din. i bilo bi dobro da je odrzim do kraja berbe. Neka mi neko napise koliko u proseku traje berba. Meni je ovo prva rodna godina. Pozdrav svima!
Pozdrav
Ako beres od 500 sadnica 10 kilogramadnevno, znaci da biras samo najzrelije i ne možeš da računaš dužinu trajanja berbe dok ne obereš sve plodove. Pošto je ovo prva godina berbe trebalo bi da imaš oko 350 kilograma jagoda, naravno ukoliko si ih prihranjivala. Po tvom interesovanju vidim da si zainteresovana za proizvodnju, videla si pozitivne efekte i naredne godine širi zasad. Poseti http://jagoda-srbija.com/downloads/Unapredjenje proizvodnje jagoda u nisavskom okrugu.pdf, možda nadješ nešto što te interesuje. Pošto se cena kod vas još uvek drži razmišljaj o većem ulaganju u proizvodnju.

meni to lici na plamenjacu. pa me interesuje dali jagode mogu od toga da obole i koji je lek. i kada ga primeniti?

pozdrav!kod mene u zadnjih nedelju dana se javlja neko uvenuce zivica,i na kraju se osusi.u svakom redu ima po nekoliko takvih zivica.pa me zanima ko zna nesto o tome da mi odgovori,dali je u pitanju neka bolest ili od velike vlage?unapred hvala!

@mladen87

Povrsina na kojima se nalazi tih 500 zivica je 120 kvadrata.

@petrovicnikolaaa

oko 10 - 11 kg na dan evo danas sam imala 17.5 kg. Slazem se sa tobom da jagodi treba da se posveti vreme ja dosta pazim na nju. Svaki los list skinem i svaku jagodu koja je nepravilna odstranim i redovno je pregledan i obilazim. I zadovoljna sam rezultatima a tretiram je samo vodom i fertikare 1,2 ili 3 po potrebi. Pozdrav svima

koja e ova bolest nedostatak fe ili ?
tretirao sam sa fe ali na nekoi delovi i ova go ima
dm9yq8.jpg

pozdrav!kod mene u zadnjih nedelju dana se javlja neko uvenuce zivica,i na kraju se osusi.u svakom redu ima po nekoliko takvih zivica.pa me zanima ko zna nesto o tome da mi odgovori,dali je u pitanju neka bolest ili od velike vlage?unapred hvala!

upravo to se i kod mene desava. danas sam iscupao poneku i koren deluje zdrav, beo. ali sam primetio neke sitne bele buvice., ma sitno kao vaske, u zemlji i korenju.
jos jednom pitam dali plamenjaca moze da zadesi jagode i kako i kad se leci. pozdrav svima

kod nas su svi zivici zuti,navodno da je neki virus.plodovi su svenuli.ubacili smo sliku ispred vase poruke ali nam nije uspelo,kako se ubacuje slika?

U donjem lijevom uglu imate dugmić "ubaci sliku", kad kliknete na njega, odaberite putanju na vašem kompjuteru do slike, zatim kliknite na upload, i kad završi, pojaviće vam se link koji treba samo da iskopirate u poruku. :ppozdrav:

jedno pitanje jos? posto su moje jagode pri kraju berbe, jos dan dva, sta sad da radim? kad je ono sisanje trimerom za jagode u plasteniku? i dali treba sta od prihrane. zastite u ovom periodu i dali je moguc neki jesenji rod? u pitanju je alba. pozdrav svima

@mladen87

Povrsina na kojima se nalazi tih 500 zivica je 120 kvadrata.

@petrovicnikolaaa

oko 10 - 11 kg na dan evo danas sam imala 17.5 kg. Slazem se sa tobom da jagodi treba da se posveti vreme ja dosta pazim na nju. Svaki los list skinem i svaku jagodu koja je nepravilna odstranim i redovno je pregledan i obilazim. I zadovoljna sam rezultatima a tretiram je samo vodom i fertikare 1,2 ili 3 po potrebi. Pozdrav svima
ja koristim haifu i vise sam nego zadovoljan, verovatno postoji bolje ali ovo je odlicno i necu da eksperimentisem...

2e0o0tx.jpg

Evo ovako izgleda jagoda koju ja imam. Iskreno neznam sortu. Svega 3. ara. Jedemo svi u kući, komšiluk, čak i komšijine misirke. Propade moj otac (78. god) jureći ih, što mi uvek mami osmeh.:osmeh:

ja sam danas ubrao 50. kila

sutra cu da stavim slike pa da gi prodam

.ce vidimo po kolko. ko gi dam po 120 ja sam car.

To je vjerovatno cleri , dali ima malo svjetlije listove , svjetlozelene boje , ako jeste onda je to sigurno cleri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh