Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ fruitboy,

ako bog da gledamo se sutra, mada mozda samo do NS jer glavna ruskinja stize u 17h u bg na aerodrom tako da bi u NS trebao da budem oko pola 7-7 i ne verujem da cu stici da odemo do gore, ali cucemo se telefonom naravno.Potvrdjeno je da se zvanicmo pocinje od utorka sa otkupom i nadam se da ce to dosta stabilizovati cenu.

Jeeeeeeeee :osmeh::ppozdrav:

sad imam neku nezvanicnu informaciu da ce otkupna cena biti od 65-80din :) nista sigurno, ali nadamo se... inace danas je zadnji kisoviti dan, sun is up again! :)

zdravo jagodri evo ovako ja sam poceo berbu 14 maja do sad sam ubrao 100 kg.

sve kad se zbere prosek mi je oko 150 din. za kilo.

ce ima jos za sto kila i to je to za ovu godinu.sve sam prodavao na pijac..

jedno pitanje dali kad je jagoda bila pod tunele cvetala dali sam trebao da je otkrivam ili ne?pozdrav za sve.:ppozdrav:

ja sad planiram da stavljam te tunele, pa imam pitanje jel bolje na jedan ili na tri reda jedan tunel? i jel proces prehrane i zastite isti? sta je bitno kod tih tunela? nadam se da ce mi pomoci da imam bar 10,15 dana ranije jagodu...

Nema nas na forumu cesto, ako tako i treba berba je u toku. Nadam se da ce biti mnogima uspesna. U Zrenjaninu evo kisa i grad danas voda na sve strane. Sto se tice mojih jagoda one su dobro. Zadovoljna sam berbom 10 - 11 kg svaki dan a pocela sam berbu 17 maja. Nemam puno 500 zivica i za sada je dobro. Cenu i dalje drzim 180 din. i bilo bi dobro da je odrzim do kraja berbe. Neka mi neko napise koliko u proseku traje berba. Meni je ovo prva rodna godina. Pozdrav svima!

Nema nas na forumu cesto, ako tako i treba berba je u toku. Nadam se da ce biti mnogima uspesna. U Zrenjaninu evo kisa i grad danas voda na sve strane. Sto se tice mojih jagoda one su dobro. Zadovoljna sam berbom 10 - 11 kg svaki dan a pocela sam berbu 17 maja. Nemam puno 500 zivica i za sada je dobro. Cenu i dalje drzim 180 din. i bilo bi dobro da je odrzim do kraja berbe. Neka mi neko napise koliko u proseku traje berba. Meni je ovo prva rodna godina. Pozdrav svima!

blago tebi na ceni...da si u Jagodini, ne bi ni priblizno dobro prosla sa cenom, koliko beres dnevno?

Berba traje zavisno od sorte ali izmedjz 18 i 25 dana.
Netko je pitao za tunele , svakako one na 3 reda , ili takozvane visoke tunele , jer ti jagoda taman dodje oko 13 do 15 dana ranije.
Sto se tice niskih tunela , odnosno onih sto idu na jedan red , to ti nije nista , ako gledas koliko posla imas kod otkrivanja , pa pokrivanja , samo zeznes stvar , vegetacija ti krene puno ranije pa i 30 dana ranije, a kad krenu cvjetni pupovi lisna masa ti bude tolika da vise ne mozes pokrivati i onda ti sve stane , i na kraju ti dodje da ti je jagoda svega oko 5 do 7 dana prije ove na otvorenom , i sta imas od toga , ama bas nista , jer kad ti jagoda krene ozbiljnije da se bere , vec je krenulo i kod drugih i cijena ode dolje.

meni npr. berba marmolade traje naprimer preko mesec dana. Dok kleri bude gotova za 15 tak dana, niske tunele nikada ne bih stavljao a voleo bih da imam sredstava da pokrijem jagode veronezi plastenicima, to je prava stvar. Inace ljudi, da se ne lazemo, jagoda trazi ogroman rad i ulaganje, pa prema tome i daje prinos. Ja primera radi na 20 ari uberem vise jagoda nego pojedinci na 50 do 80 ari nema nikakve tajne, samo dobra i pravovremena zastita, i MNOGO DJUBRIVA, dosada sam utrosio oko 120 kg vodorastvorljivog djubriva haifa na 20 ari rezultati su zapanjujuci...

meni npr. berba marmolade traje naprimer preko mesec dana. Dok kleri bude gotova za 15 tak dana, niske tunele nikada ne bih stavljao a voleo bih da imam sredstava da pokrijem jagode veronezi plastenicima, to je prava stvar. Inace ljudi, da se ne lazemo, jagoda trazi ogroman rad i ulaganje, pa prema tome i daje prinos. Ja primera radi na 20 ari uberem vise jagoda nego pojedinci na 50 do 80 ari nema nikakve tajne, samo dobra i pravovremena zastita, i MNOGO DJUBRIVA, dosada sam utrosio oko 120 kg vodorastvorljivog djubriva haifa na 20 ari rezultati su zapanjujuci...

Kolko para tolko muzike!

a de ce pre da stigne jagoda pod tunele ili pod agril??

ja moje jagode nisam stitio uopste.i dobre su samo mi je zao sto nisam imao dovljno para da im pruzim prihranu ali odgodine bice

molim vas odgovorite na pitanje .ja mislim da ce pre pod tunele a vi?

upravo su ti simptomi koje si naveo.venu, suvi su plodovi, cele cvetne grane se sasuse i jedan deo nasada mi je skroz svenuo. onaj sredisnji a ja sumnjam da je to od jakog sunca posto su u plasteniku i tek sam pre dana pokrio mrezom za sencenje. i kakav je predlog. da te sto su sumnjive izbacim a na njihovo mesto pustim stolon:haha: i jedno pitanje jos? posto su moje jagode pri kraju berbe, jos dan dva, sta sad da radim? kad je ono sisanje trimerom za jagode u plasteniku? i dali treba sta od prihrane. zastite u ovom periodu i dali je moguc neki jesenji rod? u pitanju je alba. pozdrav svima

a de ce pre da stigne jagoda pod tunele ili pod agril??

ja moje jagode nisam stitio uopste.i dobre su samo mi je zao sto nisam imao dovljno para da im pruzim prihranu ali odgodine bice

molim vas odgovorite na pitanje .ja mislim da ce pre pod tunele a vi?

agril je samo vrsta materijala kao i najlon jedino sto ima bolje karakteristike a i cenu i ima ih vise vrsta razlikuju se u gustini odnosno gramazi po metru kvadratnom... sto je tezi to je.bolji ali i skuplji...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh