Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav jagodari, srećno sa prodajom ove godine, ludnica je sa cenama. Ima li ko da je angažovao berače nadničare, kakva su iskustva, nadnice,...

ja nerazumem one koji rade,sade, muce se, rizikuju cele godine... dovedu stvar do finisa, berbe i onda daju drugima da zaradjuju.. kako samo mozete davati jagode tako jeftino? znaci onaj sto prodaje na kvantasu i onaj sto prodaje radnji pa i onaj sto preprodaje na pijaci ima vecu zaradu za par dana nego glupavi seljak za celu godinu. namerno kazem glupavi jer meni nije jasno i nerazumem zasto onda pljujete po drzavi, itd kad jedan drugom skacete i uterujete. ja licno imam jedan stand u koji svaki dan punim robom a sav visak mi bukvalno razgrabise radnje.da imam triput vise mogao bih prodati. danas sam visak dao po 160 din a ja ih prodajem po 180. do pre par dana je bilo 180-200. jeste da nemam neku vecu kolicinu a da imam opet bih ovako radio. samo prosirio prodaju. i verujem da cu vise zaraditi nego neko na 3-4 puta vecim povrsinama. bolje arednu da uzimate sa tih njiva nego grbavite svoja ledja...

v6ngnl.jpg
,

Narode nemojte da se zavaravate, delboj, lepo je to sto pricas ali da oko tebe imaju jos njih 20 jagodu pitao bi te po kojoj ceni bi davao, pa nismo mali pa da neznamo sta je ponuda i traznja, danas u nisu je na krcmi bila od 90-120dinara i malte ne svaka tezga je imala po 300-500kg pa bi te pitao dali bi tada prodavao po 160-180 dinara. I ja kad sam sam dovozio krupnu jagodu u nisu, bio sam mozda jedini sa extra krupnocom i imao sam cenu koju sam zeleo a danas skoro svi imaju krupnu jagodu na foliji, tako da je prevelika konkurencija a potraznje ne bas velika, ocekujem da rusi krenu od utorka i tada ce se malo stabilizovati cena, nece vise da naglo pada.

@delboj
U pravu si i ja ne razumem sve koji rade i ulazu u svoj rad a toliko toga treba da prodju da bi dobili proizvod. Moje jagode ja prodajem nekome po 180 a nekome po 200 i necu da spustim cenu. Nemam mnogo ali sve sto oberem prodam i da imam jos i to bi prodala. Nadam se posto dizem veci novi zasad da cu iduce godine isto dobro proci a isto tako znam da necu dozvoliti da me ucenjuje niko za moje znanje i rad. Treba svi da je drzimo na toj nivou 180 - 200 pa ko voli nek izvoli. Svaka roba ima svoga kupca.
wcba85.jpg
[/IMG]

svako voli da je proda sto skuplje ali cenu robe ne odredjujemo samo mi...nego ponuda i potraznja ja sam juce prodao 100 tinak kg po 140 na malo, tek sam poceo berbu sto se kaze, ja bih voleo da je prodajem po 200 ali ne mogu...na svakoj tezgi jagode najskuplje 150 onda ako bih drzao cenu 200 din lepo ih vratim kuci zena napravi tortu podelim familiji i komsiluku bajatu jagodu...ostatak bacim...

Ja se vama jagodarima divim .Pravi ste umetnici samo jos da su cijene vasi proizvoda kao na zapad po Evropskim zemljama . Po slikama se vidi kvalitet proizvoda. Takve jaagode se prodaju kod nas u Nemackoj po cijeni od 2do 3 €. Ali ukus nije kao kod vas dole.

Stvarno gde prodajete te jagode po tako dobroj ceni, pijace su pune jagoda po Smederevu, Pancevu Kovinu i nekim Beogradskim pijacama danas i juce cene su od 100 do 150 max
Sitna jagoda ubija cenu svi je prodaju po 80-100 din i onda za kvalitetnu nemaju para:haha:
Inace juce je bila Jagodijada u mom mestu pa pogledajte
http://youtu.be/DxtXZHAT7q4

ima jedan cikica iz nekog sela u okolini jagodine ima nekoliko hektara na otvorenom, on dotera ujutru kamionce u 6 sati na pijacu... navale nakupci hoce da se pobiju, kad je bila cena oko 200 on davao po 100-120 na veliko i onda puna pijaca jagoda koje moraju da se prodaju u roku od dva dana a cena pada li pada...

jedno pitanje. dali se jagode smeju prihranjivati folijarno u fazi berbe? pozdrav svima i hvala unapred na odgovoru

jedno pitanje. dali se jagode smeju u fazi berbe prihraniti preko lista. folijarno. nesto su mi klonule i padaju, zute listovi, suse se pa sam hteo sutra sa 10-5-26 da ih poprskam.
unapred hvala

jedno pitanje. dali se jagode smeju u fazi berbe prihraniti preko lista. folijarno. nesto su mi klonule i padaju, zute listovi, suse se pa sam hteo sutra sa 10-5-26 da ih poprskam.
unapred hvala

smeju, u svakom slucaju postuj doziranje, ja je licno ove godine nisam prihranjivao preko lista ali sam joj zato roknuo haifu kroz navodnjavanje hardcore. pokazalo se za sada extra. inace haifa moze i folijarno u tom slucaju ide do 0,5 % odnosno 50 gr na 10l vode.

@ fruitboy,

ako bog da gledamo se sutra, mada mozda samo do NS jer glavna ruskinja stize u 17h u bg na aerodrom tako da bi u NS trebao da budem oko pola 7-7 i ne verujem da cu stici da odemo do gore, ali cucemo se telefonom naravno.Potvrdjeno je da se zvanicmo pocinje od utorka sa otkupom i nadam se da ce to dosta stabilizovati cenu.

@jbranko

Odlican je klip svidja mi se masina, al se zna koja je cena za onu masinu? Ali najsmesnije mi je sto jednom snimili jagodu i pise da je sorta kleri a nema veze sa njom, od kad plocasta jagoda izgleda kao kleri :haha::haha::haha::haha::haha::haha: nego cuo covek da se ona najbolje prodaje pa aj da napisem da je kleri :haha::haha:

Poslednja izmena:
unapred hvala
Prihrana u bilo kojoj fazi je dozvoljena, jagode mogu odmah da se operu i jedu, ali
pošto sam ja imao isti problem interesuje me da li su plodovi na tim jagodama koje venu suve- odnosno nemaju dovoljnu količinu vlaznosti u sebi?
Ako je tako onda izaberi jedan koren i iščupaj pa pogledaj korenov sistem, da li je centralni koren svež ili je pokazao znake truljenja, ako je svež udari vodu i prihranu, ali ako je pokazao znake trujenja on ne može da omogući biljci da se oporavi. Ako je u ovoj fazi i spasiš, naredne sezone počinje ranije da bledi i da vene. Postavi neku sliku da razmenimo iskustva, pošto su meni dve sezone propale sa sličnim simptomima.

@boomsyte
Ne znam koja je cena za masinu, mislim da nije za prodaju, doterao neki lik samo da pokaze. A gle cuda ta gajbica je bas moja i jesta Alba,ona skroz levo je kleri, greska ali znaci imas dobro oko :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh