Jagode-opšta tema

Mozda jos sutra dobijes broj, danas sam sedeo sa drugom koji je bio u toj firmi i koji mi je bas o tome i pricao, jer ima oko 60 ari pod zengom.

Sta jos oni i sve finansiraju?pa to je onda odlicna firma ima pola srbije da posadi zengu ako nadju koja je firma :osmeh:

- - - - - - - - - -

kazes zagarantovana cena ali u ovoj lopovskoj zemlji toga nema, eto prosle godine i proizvodnje repe,ljudi potpisli ugovore sa zagarantovanom cenom pa posle kad su secerane videle prinos repe zvale ljude na potpisivanje novog ugovora sa manjom cenom ili nece otkupti repu, i ljudi morali pristati ili da bacaju repu. e sad nadam se da nisu takvi i iz te firme i da verovatno dobro prolaze i sa ovom otkupnom cenom i da ce je drzati i kad bude jaca ponuda

Licno bih voleo da sve ima ekstra cenu, jer znam kako je raditi ne samo jagodu. Ali pribojavam se I ove celokupne situacije uopsteno, a takodje I dosta zasadjene jagode. Prosle godine kod nas je cena umela da varira po 50 dinara u roku od jednog sata. Ponuda do pocetka vecih poplava veoma velika, nikada kvalitetnije jagode. Otkupljivaci se vode svojom ustaljenom politikom, sto da platim skuplje, kada mogu jeftinije.

Radashine i ja znam da roxana ima veci prinos, imam ih i ja i to red do reda ali opet mozda oni uboli nesto za asiu i ona rodila boga oca, kao meni jedne davne godine. A sto se tice ugovora, ne moraju da ispostuju, hvala bogu imas jakih advokata koji rade na procenat, pa nek se ceraju:osmeh:

Pa tako rekli , pa i ja kad sam pocinjao pre 10-12god sam radio pola zengu a pola selenu i edi i isto je ta hladnjaca skoro sve finansirala i da platim od roda sledece godine, samo sto je tad zagarantovana cena bila 40dinara sto mu u tadasnje vreme dodje negde oko 55-65centi

da se nadovezem za zengu ovde,kod mene sem zengu nijednu drugu sortu ne otkupljuju sigurno imaju neki prećutni dogovor,ovamo su ogromni zasadi zenge,iimaju prođu za dalje što im omogućuje siguran plasman.

U Kraljevu trenutno samo nju odkupljuju, bar po onome sto ja znam. Boomsyte dajte ime firme pa cu ja licno proveriti i izvestavam VAS iz prve ruke.

vidim da komentarisete zengu pa da i ja kazem da kod nas u kraju inace sam iz republike srpske,bratunac ,drinska dolina i kod nas prosle godine se pojavila neka firma koja je sve isfinasirala i potpisali smo ugovor za prvu klasu 75centi i mogu vam reci da je slabo opet ljudi posadilo jagodu .. moje licno misljenje oko te sorte je nula.. mnogo bujna sorta i mnogo lisne mase i posla dok se to ocisti i sredi .... jesenas sam 15 ari cistio 10 dana a i sad imam posla da se razbijem dok to ocistim i prorjedim bokore,,brojo ima 20 bokornica.. a brojo sam i one zivice .po sto komada pustila ..ma ludilo

vidim da komentarisete zengu pa da i ja kazem da kod nas u kraju inace sam iz republike srpske,bratunac ,drinska dolina i kod nas prosle godine se pojavila neka firma koja je sve isfinasirala i potpisali smo ugovor za prvu klasu 75centi i mogu vam reci da je slabo opet ljudi posadilo jagodu .. moje licno misljenje oko te sorte je nula.. mnogo bujna sorta i mnogo lisne mase i posla dok se to ocisti i sredi .... jesenas sam 15 ari cistio 10 dana a i sad imam posla da se razbijem dok to ocistim i prorjedim bokore,,brojo ima 20 bokornica.. a brojo sam i one zivice .po sto komada pustila ..ma ludilo

Druze, ma znam odlicno sta je zenga, gajio sam je pre 10 godina, otac je brojao do 250 cvetova i stao, ali kod nje nema problem sitna, krupna, bitno da je zrela i bez peteljke, ali s obzirom na njenu krupnocu, i bez peteljke cena berbe je minimum 25 centi, ali ako garantuju 85centi ja pristajem, jer, mnogo manje ulaganja imas u nju

Meni se čini da će tih 85 centi biti vrh cena i za konzumne sorte (bar ovde kod mene, možda pozne bolje prođu). Ništa mi ne miriše na dobro što se cena i plasmana voća tiče, haos je svuda u svetu, začas se nešto dogodi (uglavnom loše po nas male i slabe) i jebaji ga onda. Mnogo bih voleo da me moj životinjski insekt prevari ovog puta.

U Vlasotincu i okolini niko nema ozbiljnijih zasada konzumnih jagoda. Sve je to pod zengom. Sto se mene tice to mi odgovara jer ja imam samo konzumne, ali sa druge strane problem je sto mogu da ih prodam samo po piljarama ili na pijaci. Dakle nikakvog organizovanog otkupa konzumnih sorti u blizini nema. Nema cak ni u Leskovcu i okolini. Ali zato su zengu ljudi davali jedno vreme po 70 dinara, a ja moju po 100. Ako se bude pojavilo jos nekoliko ljudi sa po samo pola hektara konzumnih, ja cu automatski morati da predjem na zengu. Tako je to, sve diktira trziste. Velike su razlike samo od mesta do mesta.

Meni se čini da će tih 85 centi biti vrh cena i za konzumne sorte (bar ovde kod mene, možda pozne bolje prođu). Ništa mi ne miriše na dobro što se cena i plasmana voća tiče, haos je svuda u svetu, začas se nešto dogodi (uglavnom loše po nas male i slabe) i jebaji ga onda. Mnogo bih voleo da me moj životinjski insekt prevari ovog puta.
Na zalost u pravu si, zacas se nesto nepovoljno desi,eto juce mali debeli rekao(ima na b92 teletexu a verovatno i na sajtu) idemo u EU,RUS nije opredeljenje. Rusija preti da zavrne ventil za plin zbog ukrajinskog duga a evropa onda moze da poostri sankcije a i nas natera da ih uvedemo rusiji a kad nasi viskovi ne budu isli u izvoz ima da se gadjamo vocem jer se nece isplatiti ni voziti na pijacu

Svi se mi necemu boljem nadamo inace se ne bi ni mucili i taman kad mislis da te nista vise od ovih me moze iznenaditi svakim danom me govna iznenade nekim novim nacinom da opeljese i zagorcaju zivot gradjanima, prosto se vise pitam ko im smislja sve to, izgleda da im je mozak vec toliko otupljen da nemaju uopste sliku realnosti i kao da zive u svetu bajki a neke je prosto i "sramota koliko nam dobro ide"

Vocar brisi poruke,pun ti je inbox:osmeh:

NArode, al poceo neko da cisti jagode, ja ni da pomislim da udjem za 10-15 dana, sve voda lezi, a sinoc bio mraz -4:sta: Ovo mi na nista dobro ne lici:sjasi:

Ja sam danas krenuo napolju da cistim,ali me isterala kisa.Ne znam da li je pametno jer najavljuju zahladjenje,ali ...

Poruke obrisane :osmeh: poceli smo ali vreme ne dozvoljava tako da je mali deo ociscen dobar deo ceka da prodje ovo najavljeno lose vreme. ma nista im nece bude nek cekaju malo :haha:

Ja jos nisam poceo. Valjda ce se moci tamo od nedelje. Samo da ne pada. A da je mokro, mokro je. Neki dan sam vadio neke stare vocke i na 10-15 cm od povrsine voda.
Aco sta da se radi, visa sila. Bilo je godina kad smo cistili i krajem marta.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Nazad
Vrh