Jagode-opšta tema

Sorta " CLERY " dobro rodila i ukus i miris a i cena je dobra ide po 200 din. Pozdrav svima!

Радашине, купио сам данас Вуксал Феро као и ти. Молим те кажи ми кад се шприца фолијарно, колико иде мл нпр на 5 литара воде?

- - - - - - - - - -

Ове године су све сорте крупне, једноставно година им је погодна, зато јагоде има много и није цена велика.

Радашине, купио сам данас Вуксал Феро као и ти. Молим те кажи ми кад се шприца фолијарно, колико иде мл нпр на 5 литара воде?

Јао, не сећам се... Мислим да сам сипао пола литра на 80л воде, тако нешто.

Mozes li mi reci koja je sorta u pitanju , kako ti izgledaju , okus i slicno.
Ljudi meni nikako ne ide u glavu kako kod vas netko moze ubrati 200 kg jagoda za 10 sati rada , pa ja cjeli dan brao 70 kg i jos mi zena pomogla , gdje ima takav kombajn da ga ja kupim , ja bi mu dao 35 eura dnevnicu.

@kuuure

Jesi li imao ostecenja od onog grada sto je zahvatio Duvaniste? Kako se boris protiv trulezi zbog ove kise? Ja nikako da stignem da odem u selo ili za Sabac, pa da se konacno vidimo...

branje mislim da zavisi i od velicine jagode.. ako je sitna mozes da se ubijes ali branje ide sporo.. ja za 4 sata naberem oko od 40-50kg jagoda normalne velicine, a mislim da berem i radim brze od mojih radnika.. nije isto brati samo 4sata i brati od 7 do17...

danas smo pauzirali branje jer su svi popadali pa ce sutra biti haos :osmeh:

todorika
????

mojalovaa
Frigo sadnica ,sorta Clery.Kazu da ukus nije los.Solidnog oblika.Plasmad po prosecnoj ceni od prve do poslednje.Jako sam zadovoljan ,generalno.

polke
Pa nije me zahvatio grad ,na srecu.Imao sam trulez-bohitris ,ali sreca pa je lepo rodilo pa pored i bohitrisa opet je ostalo dosta robe.Uglavnom da sam sprecio bohitris.

Radashine, zar roxana nije pozna sorta, otkud sada?

Kurre, dobro je da nije bilo grada! I mene je isto obisao, na svu srecu. ps. Botrytis cinerea, tj botritis ;)

@polke
Po knjigama nije još trebalo da sazri, plus mesto mi je pozno, ali šta zna ona jadna o knjigama :) Otkud znam, to je juče nabrano... Doduše, samo 600kg na 6.000 živića, morao sam da je proberem da bih je Switch-ovao sinoć pre ove kišurine danas.

KRAJ ZA OVU GODINU .OVO JE REFUZ DRUGA GODINA JUCE ZADNJA BERBA .EVO SLILA PRE I POSLE BERBE.PROSEK 1 KLASA 600 GRAMA REFUZ 400 GRAMA.
001.jpg
011.jpg
012.jpg
002.jpg
004.jpg

KRAJ ZA OVU GODINU .OVO JE REFUZ DRUGA GODINA JUCE ZADNJA BERBA .EVO SLILA PRE I POSLE BERBE.PROSEK 1 KLASA 600 GRAMA REFUZ 400 GRAMA.

Pa bemti sa cime vi to prihranjujete , kada u jednoj turi uberete tolike jagode , pa x 20 dana berbe , ja naj vise uberem nekih 70 kg za jedan dan na 3000 zivica , i to samo par dana tako bude , daj napisite kako vrsite prihranu.

Poslednja izmena od urednika:
prosek kilo druga godina.prva prosek 500 grama.prihrana sasvim konntra od one po prospektima,po brosurama i tablicama.knjiga je jedno a praksa drugo,necete verovati ali je tako.

Nazad
Vrh