Jagode-opšta tema

Moj odgovor ne shvati kao realnost jer kada samo od toga zivis biljci svakog dana posvetis paznju vise nego sebi.a to za kisu ako je zastitis najmanje triput od cvetanja do prvog branja protiv trulezi i ako pustas za tvrdocu ploda nevidim ja tu problem.roksana prva berba7 maja pre nego komsa moj albu u tunelima.pustite vi to sto je ona kasna sorta kada se isforsira sam proizvodjac moze da joj ubrza ili uspori biljku.da ne filozofiram mnogo ja sam prezadovoljan u svakom pogledu.moje trziste ne trazi ukusnu vec samo sto vecu jagodu i berbu kada je 70% zrela.eto zato sam ja prijatelju zavrsio berbu.pozdrav

Sorta " Honey " ili Medena ili Kraljevska sorta....predivna jagoda

u Zrenjaninu kisa, kisa i kisa a cena 150-180 din

Srecno svima da nam ovo vreme ne pokvari planove!

Radna karenca za Switch je 1 dan, obratite paznju i na to.

@kozlica, da li je ta cena od 150-180 din na tezgi ili kod nakupaca na kvantasu?

Radna karenca predstavlja koliko vremena posle toga ne smes da boravis tu gde si prskao.
Ovde se pisalo da je karenca za switch 4 dana, neki kazu i da je 3 dana. Sta li je od toga istina?! :osmeh:

Radna karenca predstavlja koliko vremena posle toga ne smes da boravis tu gde si prskao.
Ovde se pisalo da je karenca za switch 4 dana, neki kazu i da je 3 dana. Sta li je od toga istina?! :osmeh:

Prema preporukama za prskanje u EU , karenca za switch je 7 dana , jedino spanjolci i amerikanci imaju za njega 3 dana karencu , naravno znase zbog cega , jer su najveci proizvodjaci jagode na svjetu , i njima prestanak berbe 7 dana igra u milijardama eura , zbog toga kod njih je lobiranjem isterano da vredi samo 3 dana , ako jos dodamo po 3 ili 4 dana za transport i skladistenje to im opet taman dodje na 7 dana , inace oni jagodu ranu beru kada je jagoda bjela a ne crvena i tako dok se vrsi transport i ostalo ona pocrveni isto kao i paradajz ili ako hocete rajcica.

Prema preporukama za prskanje u EU , karenca za switch je 7 dana , jedino spanjolci i amerikanci imaju za njega 3 dana karencu , naravno znase zbog cega , jer su najveci proizvodjaci jagode na svjetu , i njima prestanak berbe 7 dana igra u milijardama eura , zbog toga kod njih je lobiranjem isterano da vredi samo 3 dana , ako jos dodamo po 3 ili 4 dana za transport i skladistenje to im opet taman dodje na 7 dana , inace oni jagodu ranu beru kada je jagoda bjela a ne crvena i tako dok se vrsi transport i ostalo ona pocrveni isto kao i paradajz ili ako hocete rajcica.

Brate ne znam gde si ti pročitao da je karenca u Španiji 3 dana svuda u Evropi je 7 dana pa i kod njih. To za berbu nisam siguran jer koliko znam jagoda ne dozreva osim ako ih ne tretiraju nekim čudima za koje nismo čuli

Brate ne znam gde si ti pročitao da je karenca u Španiji 3 dana svuda u Evropi je 7 dana pa i kod njih. To za berbu nisam siguran jer koliko znam jagoda ne dozreva osim ako ih ne tretiraju nekim čudima za koje nismo čuli
Mislis , ajde uberi jagodu koja je samo pocela da rudi , stavi ju na toplo i ostavi 2 dana , ako ne istrune za 2 do 3 dana crvena kao paradajz ,jagoda dozreva ali nije kao banana , narandza i drugo voce da dobija slador , odnosno da postaje slatka kod stajanja , vec jagoda ima onoliko secera u sebi koliko je imala u trenutku branja , isprobao , naravno kod njih je u komorama sa temperaturom + jos nekakav plin pustaju , u spaniji je 3 dana i u americi 3 dana.

Ja sam prskao swichom i posle 3 dana zaboravio da prskane i icepam dvadesetak komada na eks i evo fala bogu jos mi nije nista bar kod mene nije imalo efekte tipa proliv,povracanje i tako to.

Ja sam prskao swichom i posle 3 dana zaboravio da prskane i icepam dvadesetak komada na eks i evo fala bogu jos mi nije nista bar kod mene nije imalo efekte tipa proliv,povracanje i tako to.

Samo se ti zajebavaj , kod tih otrova kada ustanovis problem ima da budes na VMA , sta mislis kazu za fastac 3 dana karenca na jagodama , a ide 3 dcl. na hektar , kaze proizvodjac 3 dan jedes bez problema nista ti biti nece ,a na rajcici 14 dana , mozes misliti kako je 3 dana karenca , pa nece onome tko je potpuno zdrav , a onaj ko ima problema sa jetrom , bubrezima , krvi , imunosistemom i slicno , sta sa njim.

Svi ovi otrovi deluju kumulativno.Nece niko umreti od porcije vocki pojedene usred karence,ali se ti toksini lageruju,opterecuju jetru koja sve to mora da preradi i precisti.Pa kada se uzme u obzir koliko u odredjenom vremenskom periodu unesemo pesticida iz voca,povrca plus raznoraznih kancerogenih aditiva iz silnih preradjevina,onda nam je jasno zasto postajemo bolesna nacija...a da ne pricamo kako jos deluje stres na sve to kao neminovni pratilac modernog zivota,a pogotovu naroda sa ovih podrucja.

Nazad
Vrh