saskovarvarin
Član
Roksana,roksana i samo roksana sve ostale sorte unistavam definitivno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ZA switch negde stoji podatak da je 4 dana negde da je 7 ,ja ipak mislim da je 7 dana.koliko dana je karenca za switch u jagodi?
ZA switch negde stoji podatak da je 4 dana negde da je 7 ,ja ipak mislim da je 7 dana.
Radna karenca za Switch je 1 dan, obratite paznju i na to.
a radna karenca je bese sta?
Radna karenca predstavlja koliko vremena posle toga ne smes da boravis tu gde si prskao.
Ovde se pisalo da je karenca za switch 4 dana, neki kazu i da je 3 dana. Sta li je od toga istina?!![]()
Prema preporukama za prskanje u EU , karenca za switch je 7 dana , jedino spanjolci i amerikanci imaju za njega 3 dana karencu , naravno znase zbog cega , jer su najveci proizvodjaci jagode na svjetu , i njima prestanak berbe 7 dana igra u milijardama eura , zbog toga kod njih je lobiranjem isterano da vredi samo 3 dana , ako jos dodamo po 3 ili 4 dana za transport i skladistenje to im opet taman dodje na 7 dana , inace oni jagodu ranu beru kada je jagoda bjela a ne crvena i tako dok se vrsi transport i ostalo ona pocrveni isto kao i paradajz ili ako hocete rajcica.
Mislis , ajde uberi jagodu koja je samo pocela da rudi , stavi ju na toplo i ostavi 2 dana , ako ne istrune za 2 do 3 dana crvena kao paradajz ,jagoda dozreva ali nije kao banana , narandza i drugo voce da dobija slador , odnosno da postaje slatka kod stajanja , vec jagoda ima onoliko secera u sebi koliko je imala u trenutku branja , isprobao , naravno kod njih je u komorama sa temperaturom + jos nekakav plin pustaju , u spaniji je 3 dana i u americi 3 dana.Brate ne znam gde si ti pročitao da je karenca u Španiji 3 dana svuda u Evropi je 7 dana pa i kod njih. To za berbu nisam siguran jer koliko znam jagoda ne dozreva osim ako ih ne tretiraju nekim čudima za koje nismo čuli
Ja sam prskao swichom i posle 3 dana zaboravio da prskane i icepam dvadesetak komada na eks i evo fala bogu jos mi nije nista bar kod mene nije imalo efekte tipa proliv,povracanje i tako to.