Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemam puzeva,vec samo neke popce tako su mi neke zene rekle da se zove crna neka buba sto skace i te crvenkaste male bube.Zrikavci koliko ja znam ne jedu jagodu. Da li imas puzeva golaCA?
@mojalovaa
Po tvom obrazlozenju znaci da se prolecna sadnja uopste ne isplati,odnosno da je letnja sadnja jedino isplativa...Ali kako onda ostale sadnice daju rod,doduse mali ali ipak rode 2,3,4 jagodea isto prolecna sadnja(i one nisu imale period mirovanja oko zime)?Ti bi trebao to da znas,jer sam primetio da ti i ja jedini imamo queen elisu.
Ovo mislis tako sto ces je osisati sada posle branja pa stigne novi rod na jesen ili je nesto drugo u pitanju?Ja sam prosle godine 15. jula posadio frigo sadnicu sorte Clery i posle 2-3 nedelje brao rod.Jako sam bio zadovoljan kako je to isli i cena i plasman.Ove godine nisam peimetio nikakvu razliku po prinosu ,bilo je prekoa 500gr po sadnici.Takodje ove godine planiram da pustim drugi rod.
al ste se raspricali bre, nema me par dana i i terba mi posle 3h da procitam posteveAj ovako nisam pamtio imena ali nacice se valjda ko je sta pitao. Kao prvo switch ima karencu u jagodi 3 dana, dok se teldor navodno vodi da ia karencu 1 dan. Ja sam uvek prskao kad je kriticno, oberem svu jagodu, poprskam i 3 dana nema ulazenja i mislim da je jedna hladnjaca davala na proveru moje i jos par jagoda od prijatelja i niko nije nista stetno nasao.
@edward sad sto se tice prolecne sadnje, koje su ti ovo sadnice sto si sadio u prolece? Frigo, zelene, vadjenje iz njive? Kao sto je kolega moja lova rekao, za prolecnu sadnju ako zelis neki rod, moras da posadis sadnicu koje je mirovala najmanje 3 meseca na temperaturi od 0 do -2 i ona cim se posadi nakon 6-7nedelja beres zrelu jagodu, zavisno od vremenskih uslova. Ja sam prosle godine posadio skoro 200 000 sadnica i svaka mi je dala od 12-15 ploda ali je problem bio od samog starta, mnogo niske temperature i meni je ta jagoda stigla negde oko 10jula i za 3 dana je sunce sve sprzilo jer je temperatura bila preko 60 stepeni![]()