Jagode-opšta tema

koliko dodje od prilike metara u jednom kilogramu folije ili koliko kilograma je rolna/metara?

folija 50 mic = 18m/kg
40 mic = 23m/kg
30 mic =30m/kg
rolne od 50 mikrona od 1000m teze oko 60 kg i kostaju oko 400 din kg

Pozdrav Darko. Zanima me gde ces kupiti pluvio trake i po kojoj ceni? Ja sam foliju uzeo u Beogradu, firma se zove Fragola trade. Cena je 390 dinara, debljina 50 mikrona.

Pluvio ima kod mene u Vrnjackoj Banji u jednoj radnji po ceni od 6,5 dinara po metru.Ko je proizvodjac te folije i u kolikim su pakovanjima?

Folija je italijanskog renomiranog proizvodjaca Eiffel, rolne su tezine od 30-32 kg. Razmak izmedju rupa 30 cm. Meni je preostala jedna rolna tako da ti je mogu ponuditi ako si zainteresovan. O detaljima mozemo se dogovoriti na pp. Pozdrav Darko

sledeći postovi prebačeni
http://poljoinfo.com/showthread.php?7469-Ambalaža-i-pitanja-vezana-za-nju

pregledajte forum i koristite PRETRAŽIVAČ. mnoooogo tema je već otvoreno i mnooogo pitanja je postavljeno

Poslednja izmena od urednika:
pozdrav jagodari.kupio sam parce zemlje,pa odmah sam i sad uradio analizu plodnosti..evo rezultata:
humus:1.93
azot:0.10
fosfor:14.46
kalijum K izrazen kao K2O:653.5
pH u H2O:8.19
pH u KCl:7.27
pa molio bi ako neko se razume da mi pomogne sa rezultatom...sta treba da se uradi da bi dobio dobar rod jagoda...
ps.:zemljiste je nabacano stajskom djubrivom jesenas i duboko preorano.uzorak zemljista sam uzeo sa 30 cm dubine.znaci nema veze sa djubretom.unapred hvala na odgovoru!

Jel neko poceo pokrivanjem jagode agrilom ili niskim tunelima. Kod mene vidim da neki vec ciste staro lisce, to je po meni jos rano, ja je planiram postavljati u niske tunele krajem februara.

@ norboo

Prvo... uzorak za analizu si uzeo pogrešno. Trebao si uzeti uzorak iz sloja 0-30 cm pre razbacivanja stajnjaka i oranja. Masa korena razvija u sloju do 30 cm tako da ti taj uzorak sa 30 cm ne znači puno i na tu analizu se ne možeš osloniti.

@ jokisic

Po meni je još rano za čišćenje. Ja čistim početkom marta, zavisno od vremena. A i za postavljanje agrila i tunela je rano. Može se desiti da bude topao period pa da je dobro pokreneš a onda naiđe neki kijamet. Zima je još uvek :) A i agril i niski tunel je štite samo do -4 maksimum -5

stajnjak i oranje je uradio bivsi vlasnik zemljista.ja sam u ovakvom stanju kupio.pa zato sam uzeo 30 reko to nema kontakta sa djubretom posto je djubre duboko zaorano...no otom potom jel mozete dati neki predlog za ovaj rezultat?..dosta je peskovita zemlja 2 godine nije nista bili sadjeno...
hvala unapred

Aaaa pa jbg šta je tu je. Ne vredi na osnovu ovih podataka dati preporuku jer neće biti realno. Od ovih podataka iz analize jedino možeš imati u vidu da ti je zemljište sa visokim pH. Bačen je
stajnjak, što je dobro, dve godine je u parlogu, što znači da ne bi trebalo da je toliko loše zemljište. Pretpostaviti da je zemljište prosečnog kvaliteta i tako uraditi osnovno đubrenje i posle prihranu i pratiti eventualne nedostatke pa dodavati šta fali. Samo ti to lepo spremi i reši korove i ne sekiraj se.

Ljudi, kakvo vreme javljaju za februar?
Polako se blizi poctak radova u jagodama.

Narucio sam za prolecnu sadnju sorte Rumba i Florence, ukoliko ima neko ko je narucio i neke druge sorte a zeli ove mozemo izvrsiti zamenu 100-200(do 250) komada cisto da napravimo svoje ogledno polje, ili ako neko zeli da proda neki manji broj bez menjanja moze i tako a ujedno bih pozvao zainteresovane za manji broj komada koji nemaju nikakve narucene da bih mozda izvrsio prodaju 100-200 komada(da se ne selim na vecu lokaciju posto je malo dalje od baste)
ovo toplo vreme bas izmamljuje da se radi al taman dok se prosusi padne nova kisa, sve sam nestrpljiv da pocnem praviti bankove al mi se bas ne da :cool:

ova folija nije dobra

- - - - - - - - - -

najbolja folija je agriplast isto italijanskog porekla

- - - - - - - - - -

da nije rano za radove

- - - - - - - - - -

Jel neko poceo pokrivanjem jagode agrilom ili niskim tunelima. Kod mene vidim da neki vec ciste staro lisce, to je po meni jos rano, ja je planiram postavljati u niske tunele krajem februara.
ja planiram oko polovine februara

- - - - - - - - - -

koliko dodje od prilike metara u jednom kilogramu folije ili koliko kilograma je rolna/metara?
u jednu rolnu imas od 900 do 1000 metara sto znaci da meri od 25 do 30 kg i zavisi od koliko je mikrona debela

Ja na dva reda iz dosade skinuo lisce.
U mojim jagodama vaski i ostale gamadi ima koliko oces.
Znam da prezive dosta ali nije kao do sada .
Bice zajebana zastita.

Svi preparati imaju dejstvo preko 15 stepeni koliko je meni poznato.
Osim mineralnih ulja oni se mogo koristiti ispod 15 stepeni.
Ali je poenta u skidanju starog lisca da bi zastita bila kvalitetna.
Po meni dok se ne ocisti liosce nema zastite .
A to se sve poklapa u mart mesec bar je tako bilo do sada.

Pozdrav jagodari,jel neko od vas otpoceo neke radove u jagodnjaku.Kada bi po vama trebalo otpoceti postavljanje niskih tunela?

Narucio sam za prolecnu sadnju sorte Rumba i Florence, ukoliko ima neko ko je narucio i neke druge sorte a zeli ove mozemo izvrsiti zamenu 100-200(do 250) komada cisto da napravimo svoje ogledno polje, ili ako neko zeli da proda neki manji broj bez menjanja moze i tako a ujedno bih pozvao zainteresovane za manji broj komada koji nemaju nikakve narucene da bih mozda izvrsio prodaju 100-200 komada(da se ne selim na vecu lokaciju posto je malo dalje od baste)
ovo toplo vreme bas izmamljuje da se radi al taman dok se prosusi padne nova kisa, sve sam nestrpljiv da pocnem praviti bankove al mi se bas ne da :cool:

Prijatelju !
Ja sam iz Makedonije . Imam jagode na otvorenom oko 6000 m2 i u plastenicima 900m2. Imam sorte : Roksana , Alba i Tudla ( spanska sorta ). Ako nisi vec prodao tvoje sadnice koje si ponudio na forumu sorte Rumba i Florence , Ja ih zelim kupiti , da bi prosirio svoj sortiment.Pisi mi obavezno na moj mail : tonisvakaroski@gmail.com, da se dogovorimo.

Nazad
Vrh