Izgradnja štale za ovce i koze - Sam svoj majstor

• Začetnik teme brundalo
  • Datum pokretanja
@ Majilovac. 'Oce li biti jedan kutak na tavanu za golubove:haha:? Salim se kolega,prelep objekat~srecno useljenje i puno dobrih grla i biriceta:ppozdrav:

@Majilovac
jako lep objekat,bas mi se dopada,dobro resenje jasala,cini mi se posebno za silazu,a posebno za kabastu hranu.posebno mi se dopada nacin na koji si izveo mogucnost visinskog podesavanja pojilica pomocu gibljivih veza za bojler,svaka cast:ppozdrav:

hvala na pohvalama,kolega sava21 jesu jasle posebno za silazu i posebno za kabastu hranu,ima jos jedna prednost u objektu a to je da boksovi se pregradjuju po potrebi i sve u stali je moguce pomerati,objekat nije jos 100% sredjen ali se nadamo da ce biti u skorije vreme pa ce biti slika

Novi sam na forumu, ali nisam neiskusan. Trenutno gradim štalu sa senikom i pomoćnim prostorijama veličine 9x21 metar na sprat (senik) i koristila su mi ova vaša iskustva, a naročito Dede Čampija.

Kolega daj malo blize podatke o objektu od cega je i kako si ga zamislio a mogla bi i neka slika:ppozdrav:

ja sam ova dva dan radio nadstresnicu za ovce, juce postavili stubove i razbacili krecnjak, danas je pokrili, sutra bih trebalo da mi stignu neke palete da ih stavim okolo, kupovao sam samo ono sto sam morao, za sada me je izaslo nekih 220 eura, sa tim sto sam za stubove i vencanice postavio bandere koje sam imao
dgp1qe.jpg

i ja sutra zavrsavam slican objekat kao ovaj kod kolege bato87 .. ovo sto mi je sad trenutno tor, to cu sve da natkrijem lesonit tablama, i sa strane da ogradim paletama podignem dva reda paleta uvis i to ce im biti baza, ima nekih 7 m duzine sa 6 sirine... samo jedina muka mi je za sad kako za zimu da utoplim kad stigne jagnjenje .. mislio sam neki najlon da pokucam sa spoljne strane al videcemo jos kad stigne zima... :ppozdrav:

ove pakleno vruce nedelje uspeli smo da dodjemo do krova na novom objektu za ovce dimenzije 14,5 x 5,5 m,visina 2,5 m
evo par slika dok se jos radilo,za desetak dana ce bit ukrovljeno a posle polako do zime da se popunjava iznutra
inace to je malo duza kopija stale koja se vidi pored i bit ce povezane
2rws4nl.jpg

2pyp10x.jpg

a tako je sve pocelo proslog utorka
35nc2h2.jpg

neka je sa srecom i da to sto prije zavrsis, prilike su da bi mogao biti kvalitetan objekat, preporuka samo sto vise otvora za svetlost i cirkulaciju zraka , pogledaj ovog pakla vani koji vlada vec mjesecima, treba voditi racuna o tome pogotovo jer je u pitanju sljako-betonski materijal, u svakom slucaju samo naprijed sve pohvale.

hvala:)
posto su mi ovce leti van stalno,u stalu ne ulaze od aprila do novembra(sem kad je neko nevreme),
a zimi u stali samo prespavaju danju su napolju polaze im se van ,nece bit problema zbog vrste materijala
imam vec jednu zgradu identicnu i nisam imao problema zato sam se i odlucio da radim ovakav objekat
objekat je radjen kvalitetno koliko je bilo moguce tako da ce sigurno dugo sluziti

sava21@hvala
boca@hvala, a pulinka je luda k'o struja, ne samo sto radi sa sa zivotinjama, nego je i opasan lovac, samo sto je ne vodim u lov ubice je kakva budala.
miladinovic@ ekstra objekat druze, kao tvrdjava, samo mi reci jesili ostavio otvore da se moze izdjubavati sa traktorom, posto je rucno muka ziva??

Nazad
Vrh