Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
. Tu gde mi je farma je parcela od 1.3ha pregradjena na 4 dela a ispod farme vidi se potok preko koga koristim jos nekoliko parcela ukupno oko 2 hektara nesto sejane a nesto prirodne trave,inace tu pasu posle prve kosevine.U Prolece mi je mnogo i ovih 1.3ha za pasu a kasnije je potrebna sva raspoloziva povrsina za nekih tridesetak grla.matke. je napisao(la):@BOCA kolika ti je površina ograđena, tu puštaš ovce na ispašu ?
Farma je predvidjena za 50 kom,stobi dobrom organizacijom se i postiglo.Na spratu je otprilike prostor za kabastu hranu za isto toliko grla u periodu od 5 meseci. Mada sa ovim sadasnjim saznanjima i iskustvom nebih drzao vise od 40 kom u njoj i u tom slucaju sve bilo u fulu i prilikom jagnjenja.Pulinku imam jer volim pse a tu je zbog drugih pasa inace rasteruje sve uljeze neverovatan pas, kada bi je ucio mislim da bi znala da govori inace je iz radnog legla iz backe.Na toj povrsini uz dobru organizaciju pregona ako je dobar pasnjak bez problema bi mogao da drzis tridesetak ovaca a mozda i vise i to da sa jedne polovine skines prvu travu u maju ali naravno to zavisi i od godine.Naravno morao bi obezbedeti i hranu kada su ti ovce na jaslama i truditi se da ti taj period bude sto kraci .Petar 90 je napisao(la):@BOCA
Druze,a za koliko grla ti je ova stala....dosta je lepo uradjena,jel pulina koristis za stado?
ja sad kupujem neku zemlju,pa cu imati 2ha u mestu,razmisljam da napravim stalu i ogradim to i da ubacim ovce....
Hvala druzeBOCA je napisao(la):Farma je predvidjena za 50 kom,stobi dobrom organizacijom se i postiglo.Na spratu je otprilike prostor za kabastu hranu za isto toliko grla u periodu od 5 meseci. Mada sa ovim sadasnjim saznanjima i iskustvom nebih drzao vise od 40 kom u njoj i u tom slucaju sve bilo u fulu i prilikom jagnjenja.Pulinku imam jer volim pse a tu je zbog drugih pasa inace rasteruje sve uljeze neverovatan pas, kada bi je ucio mislim da bi znala da govori inace je iz radnog legla iz backe.Na toj povrsini uz dobru organizaciju pregona ako je dobar pasnjak bez problema bi mogao da drzis tridesetak ovaca a mozda i vise i to da sa jedne polovine skines prvu travu u maju ali naravno to zavisi i od godine.Naravno morao bi obezbedeti i hranu kada su ti ovce na jaslama i truditi se da ti taj period bude sto kraci .Petar 90 je napisao(la):@BOCA
Druze,a za koliko grla ti je ova stala....dosta je lepo uradjena,jel pulina koristis za stado?
ja sad kupujem neku zemlju,pa cu imati 2ha u mestu,razmisljam da napravim stalu i ogradim to i da ubacim ovce....
Prelistaj malo temu imaš sve o tome, pisali su forumaši !todic miodrag je napisao(la):Pozdrav za sve ljubitelje ovaca. molio bih da mi neko od iskusnijih kolega napise koliko je potrebno kvadrata smjestaja po jednoj ovci ili koliko bih mogao drzati ovaca na 35 m kvadratnih.posto sam tek nedavno zavrsio objekat za smjestaj. pozdrav!
Ali obavezno da dodje i ovaj ministar poljoprivrede,on voli da drzi jagance dok ga snimaju....matke. je napisao(la):Sada lepo pozovi neku televiziju da napravi reportažu o objektu i grlima, da mogu da vide i oni koji nisu na poljoinfo.... Svaka čast ...
Slažem se sa Petrovom.A što se tiče pomenutog dana nije mu mjesto na forumuPetrovo je napisao(la):ma taj praznik nit je utvrdjen ali nema veze nije tema to grla su ti lijepa i cini mi se mlada a stala je tek prava jesi napravio odvod za djubre sto je istod poda
Post je spojen: [time]Wed Mar 2 03:34:16 2011[/time]_________________________________________________
izvini porijeklo nisam nasao