Evo tek uhvatih vremena da napisem koji redak. Kao prvo zelim se zahvaliti na lijepim rijecima moram priznat da godi kad vas rad i trud neko prepozna (vjerujem da niko nije imun na laskanje).
Pokusacu i da odgovorim na nekoliko postavljenih pitanja. Objekat ce biti useljiv kada zavrsim, naravno ja se nadam vjerovatno na proljece, medjutim to ipak zavisi od nekih mojih obaveza (koje su mi neuporedivo vaznije nego li sam objekat). Objekat sam sam osmislio istina koristeci odredjena tehnicka rjesenja od drugih (koji su takodjer radili ovaj tip poda).
Svakako da ce i donji dio (dio ispod poda) biti zatvoren kako bi se strujanje vazduha moglo u potpunosti kontrolisati (kada je potrebno isto sprijeciti ili po potrebi ubacivati svjez zrak).
Kako izdjubravati: vrlo jednostavno i opet se ponavljam, dominantno, ovaj problem (izdjubravanje) me opredijelio na ovaj tip poda (uz sve ostale prednosti koje on ima u odnosu na konvencionalni o cemu sam pisao u ranijim postovima na ovu tematiku), tako da kolega koji me pitao za isto moze procitati (mislim novembarski postovi).
Nadalje, koze su mi jako drage zivotinje ali ne kao ovce i za njih se ne interesujem tako da neznam detalje oko smjestajnog prostora za njih pa prihvatam kolegine sugestije da ovaj moj objekat nije adekvatan za koze. Ukoliko ste gledali fotografije koje smo kolega Miladinovic i moja malenkost postavili u podforumu Sjenicka ovca, a koje sam ja napravio boraveci kod doticnog uzgajivaca mozete primjetiti resetkasti pod (kolega Zemun ga je na "prvu" primjetio), sto nimalo nesmeta, naprotiv, odgajivac ima vjerovatno najbolju Sjenicku ovcu koju sam ja vidio do sada.
Takodjer, u jednom postu (mislim da je podforum Ile de France...) kolega Miladinovic je postavio klip mislim da se radi o farmi iz Brazila mozete vidjeti resetkasti pod. Nadaleko poznata farma Han Pijesak ima resetkasti pod. A na kraju, pokusacu da ubacim neke fotografije (neznam da li cu uspjeti pa molim Moderatora da mi pomogne ako ne uspijem) jedne od najvecih farmi u bivsoj drzavi farma Kupres koja je kapaciteta i svojevremeno je brojala 10.000 grla je takodjer bila na resetkastom podu.
Fotografije su skenirane ubacene u Word pa sam ih ja ponovo skenirao tako da je kvalitet upitan ali se nadam da se sustina moze vidjeti.
I na kraju da zakljucim, nimalo nezelim reci da je ovo moje tehnicko rjesenje najbolje, cak ni dobro, to je samo ono sto sam ja htio da napravim. Svako ima pravo da komentarise na sebi svojstven nacin i da iznosi svoja iskustva, ni najmanje nezelim otvarati polemike sirih razmjera niti nekog ubjedjivati da je to "the best of". Zao mi je ne mogu ubaciti pomenute fotografije, potrazicu savjet moderatora kako da to uradim.