DA , dugujem vam jos i senik/stagalj pokazati .
Dimenzije ;
- sirina 7,5 m , a supljina gde ide seno je 6m , ostalo je hodnik prema supi gde su ovce.
- duzina je 12 m + 4m supa za ovce
Izgradio sam ga na sledeci nacin.
Osnova-stupovi su od metalnih cevi , koje u Naftaplinu zovu - kolone fi 160 , na njih je navareno plosno zeljezo 80x5x400 , na razmak od 1m .
Na vrhu je metalna ploca od 10-12mm sa vijkom od M16 , na koji posle dolazi greda .
Na plosno koje je na stupu dolazi hrastova STAFLA / DEBLJA letva 5x8 cm , na koju ce se posle zabijati daska.
Kada sam zalio stupove betonom u zemlji , posle sam zasalovao po celoj duzini na visinu 60 cm i zalio betonom viseci temelj da mi sve stupove poveze a i da daska nije nisko do zemlje jer od kise se podljeva i trune.
Postavio sam gradju , stafle , valovite ploce , omazao sve drvo sa sirovom naftom u koju sam ubacio drvocid i zatim sve obio daskom koju sam posle omazao takodjer , iz vana i iz nutra
Tada ostaje samo finisiranje , vrata , farbanje cjevi itd.
Ubacio sam u senik jedan kamion sodera , poravnao i nagazio !!
ZASTO ?
Da mi se ispod sena ne nastane stakori a i izbjegao sam vlagu od zemlje.
Evo malo slika , da vidite kako je to deda uradio.
ETO PUNO JE - 1200 malih bala 18-25 kg sena
Mozda vam ideja sa metalnim stupovima pomogne a i staticki je bolje od drvene konstrukcije.
pozdrav od dede
Post je spojen: [time]1289327078[/time]
'Koga zmija ujede'... Ključne reči su 'pod korom' te stoga prskanje bez skidanja iste nema punog efekta. Ovo govorim iz iskustva i mislim da bi trebao pod hitno da je skineš. Odosmo u off izvinjavam se kolegama.
ZNAM BURAZERU , rekoh ti da je privremeno i zakucano pred zimu.
JBG , treba imati pare i dasku , hihihihiiii
Sad imam dasku ali ja sam ti sam a i 63 pune , pa molim te lepo.
Stignem ako ne RIKNEM , hihihiiii
Sve OK nitko se ne ljuti.