Izdavanje državne zemlje u zakup

Kod nas sva zemlja sto se nudi je uzorpirana. Danas sam bio kod poljoprivrednog inspektora on kaze da im oni ne mogu nista, kaze da uzupator ima vece pravo od mene koji izlicitiram tu zemlju.
Spremio sam se da licitiram, ali sad neznam sta mi je ciniti.
Samo udri licitiraj,drzava te uvodi u posed
 
Боже шта је са тим инспекторима другу неко покосио 1,5кј кукуруза и он им пријави крађу, а они њему као ма од тога нема ништа па све да си га и у њиви затекао.
 
Gledam na agroinfo kazu treci krug licitacije u smederevu na drzavnu zemlju za oko 1700 hektara. Kako to niko nije uzeo ako valja, a i cudim se kako ovi nasi lokalni tajkuni neko nije skoknuo preko mosta🙂
 
Danas predao za konkurs za drzavnu zemlju ovde . Tabla oko 13ha koju sam konkurisao . Sumnjam da ću proći , jaka konkurencija , ali nema veze .
Kod nas to ide drugačije nego u Srbiji . Nema licitiacije , nego se boduje u zatvorenim zahtjevima kovertama . Poslije kontrola idu javno otvaranje i bodovanje . Posebno ide za stočarstvo ,ratarstvo i voćarstvo . Ja sam za ratarstvo . Zemlja se dobija na 10g . Ukratko kako se boduje za ratare : bodove donose polj mehanizacija , traktori ,kombajni , priključne mašine . Sve se boduje i komisija obidje da se uvjeri u istinitost . Zatim vlastiti skladišni prostor za proizvode donosi bodove , poljoprivredna škola , broj članova gazdinstva, učešće u ratu , ranjeni u ratu , porodica poginulih , to donosi bodove , ako je poljoprivreda osnovna djelatnost, blizina te zemlje vlastitom posjedu . Umanjenje bodova donosi , ako već ima zakupa i koncesija , količina zemlje registrovana , ko ima više zemlje dobija manje bodova , itd

Cijene su fiksne i idu zavisno od klase . 1. klasa 70e po ha , do 30e po ha godišnje 6. klasa . Naravno da te klase nemaju baš veze sa kvalitetom zemlje za ratarstvo kao i svagdje , ali klase katastarske . Konkretno ova parcela što sam konkurisao , ukupan zakup za 13ha je oko 400e godišnje .
 
Ništa što je vezano sa državnom svojinom nije normalno niti donosi ništa dobro . Najbolje da nema i nikad nije ni bilo ništa državno , al tako je kako je.
 
Mislis da je isplatuvo preplatiti pa jos se zakopati na 15 godina?
Jest3 drzavna zemlja sansa ali i po normalnim cenama. I ako je iole normalno zemljiste, kod nas ima samo ono sto je neisplativo za rad ili deponije ili zaraslo u siblje. Sto je bilo dobro u zadnje dve godine otislo.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
 
Nzm,ali prosle godine kad je pocela da se izdaje zemlja na 15 godina i cene zakupa su skocile,licitiralo se kao da ima zlata na tim parcelama ....
 
Nazad
Vrh