Izdavanje državne zemlje u zakup

Ne treba to raditi.Jer stočar koji ima 10 grla i treba da dobije 10ha,onaj koji ima 30grla treba da dobije 30ha ali ne treba da niko dobije po gazdinstvu više od tih 30ha bez obzira na broj grla.
Treba limitirati broj hektara po gazdinstvu u svim uslovima i svim pravima a ne dirati 1grlo=1ha.
Na taj način kod tebe Mirmag veću štetu opet trpe pravi stočari koji nebi trebali.

Treba uzeti u obzir kolicinu ha u vlasnistvu,pa onda dodeliti razliku ha do ukupnog broja grla i tako bi se resio problem sto puno zemlje ode stocarima,odnosno ne stocarima kao Ja, nego farmama od 500+ grla i naravno da oni pokupe svu zemlju,a imaju u vlasnistvu par stotina ha pa cak i hiljadu!

Morali su jer u suprotnom bi zemljiu dobili samo stocari,posto ima veoma malo drzavne zemlje.Kod nas stocari uglavnom imaju svoje zemlje,ali su problem novopeceni stocari koji su i nisu mestani Kucure,ali imaju registrovane farme u selu.

i kod nas ima zemlje pa su nam prosle godine spustili na 25ha
Kod nas definitivno spuštaju sa 50ha na 30ha limit.Trenutno se radi na tome da stočari imaju ograničen broj hektara po pravu prečeg bez obzira na broj stoke.Hoće li ljudi iz Opštine to upeti da izguraju ne znam jer je pritisak na njih velik.Naše udruženje poljoprirednika će ove nedelje biti registrovano u APR pa ćemo sa drguim udruženjima iz opštine pružiti podršku za to.Ako to ne uspe blokiraćemo Opštinu.

i kod nas spusteno sa proslih 100 ha na 50 ha i da su spustili na 20 ha opet guranje jer ce se naci neko na kog uzet zemlju jako malo je otislo u ruke redovnih poljoprivrednika odn onih koji od toga zive sem stocarima na osnovu grla a ovo ostalo na zene koje ne znaju ni sta je traktor pa 20 ha njima a 20 ha tajkunu(lopovu) do toga da i sin zena i tata uzimaju sto za sebe sto za tajkuna u stvari jednom recenicom sva zemlja sto je uzeta uzeli su pola meni a pola tajkunu sem stocara iz mog reona to sigurno mada mnogo zemlje je dato stocarima iz druge kat. opstina
i ja nisam za nikog uzimo tako da sam ostao na 1.5 ha u dva parceta drugim recima suvog rcaku mokri opanaka
i to coravog glamocica zabole mnogo kontrole nece biti sigurno,a ti majmune placaj pio e pa necu ako opstinu zabole bas i mene zabole krenulo se polako sa prepisom zemlje na roditelje pa na socijalu ionako nemam mista na sebe i za postanarstvo cu se snaci

Koji mali stocari kad je limit 15 grla da bi aplicirao, a u nasem reonu mali stocari drze od 5 do 10 grla, pa sledeca cifra je 30-40-50 grla.
Taj limit samo govori kome su hteli dati zemlju a kome ne!

:cool:...tako je Dragane...mora se odvojiti farma od domaćinstva...farma je 20 i više uslovnih grla i podleže drugačijim propisima...:cool:

Ima li negde gde je ograničen broj hektara po pravu prečeg na osnovu stoke?Znači da i ako imaš 100 bikova možeš da uzmeš recimo samo 50ha.

Kod nas definitivno spuštaju sa 50ha na 30ha limit.Trenutno se radi na tome da stočari imaju ograničen broj hektara po pravu prečeg bez obzira na broj stoke.Hoće li ljudi iz Opštine to upeti da izguraju ne znam jer je pritisak na njih velik.Naše udruženje poljoprirednika će ove nedelje biti registrovano u APR pa ćemo sa drguim udruženjima iz opštine pružiti podršku za to.Ako to ne uspe blokiraćemo Opštinu.
U Kikindskoj opstini Miskovic i Matijevic imaju velike farme svinja i goveda. Prosli put su izeli par hiljada hektara po pravu preceg. Da li kod vas ima tako velikih farmi i kako je to reseno?

Kod mene u opstini smanjeno sa 100 hektara na 50 hektara po gazdinstvu,a za sledecu godinu dat predlog da se smanji na 30 hektara.

Coci sad se i kod nas pojavilo par tako velikih farmi.Zato i pitam ima li neke Opštine koja je limitirala pravo prečeg na određene hektare bez obzira na broj grla.

Ovako je izgledala borba bahatih tajkuna sa savremenom mehanizacijom, novije proizvodnje, sa postenom drzavm i vojskom da se DRZAVNO poljoprivredno zemljiste koje koristi VU Karadjordjevo vrati na koriscenje opstini Backa Palanka i da se po vazecem zakonu IZDAJE NA LICITACIJI.
Bahati tajkuni su trazili da se (ne)postuje zakon i 4000 ha otme od nekolicine, da ne kazem par, postenih poljoprivrednika koji su tu zemlju radili u sprezi sa vojnim licima koja su gazdovala u VU Karadjordjevo.
Na ovo bahato ponasanje bahatih tajkuna sa savremenom i mocnom mehanizacijom koji su u ovom DRZAVNOM poljoprivrednom zemljistu videli samo licnu korist i jos vece bogacene (valjda su imali na umu da kupe jos savremeniju mehanizaciju) drzava je odgovorila u skladu sa principima koji su poznati i stala na stranu postenih poljoprivrednika kao sto je to do sad i bezbroj puta uradia, stiteci tako jadne i ugrozene poljoprivredne proizvodjace od bahatih tajkuna. Drzava je jos jednom pokazala i dokazala spremnost i odlucnos na bezuslovnu borbu protiv organizovanih bahatih tajkuna. Daljim koracima drzava sve cini da pomenuto zemljiste i dalje brani od bahatih tajkuna i to zemljiste koje se nalazi na samoj granici sa evropskom unijom pokloni nekolicini, da ne kazem dvojici trojici jadnih i napacenih poljoprivrednika koji su spremni da se zrtvuju i svoj kapital prenesu iz jadnog i napacenog INOSTRANSTVA, arapska braca i druga arapska braca.
Na slikama se jasno vidi da su bahati tajkuni opremljeni najsavremenijom mehaniacijom strane proizvodnje, vecinom iz SSSR-a i PRC-a.
I ako drzava i dalje brani, i to kako, interese malih, sitnih, nezasticenih poljoprivrednika, bahati tajkuni nece lako odustati od (ne)POSTENE borbe za 4000 ha.
Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo, ziveli :ppozdrav:

jjdf.jpg
[/URL][/IMG]
fv3r.jpg
[/URL][/IMG]
dxvd.jpg
[/URL][/IMG]
tf91.jpg
[/URL][/IMG]

Nadam se da je post u skladu sa temom IZDAVANJE DRZAVNOG POLJOPRIVREDNOG zemljista jer je svim svojim sadrzajem usmeren samo na to, i isto tako se nadam da ga moderatori nece izbrisati (cim pre) jer smatram da nema ni jednog uvredljivog elementa, osim mozda za tajkune :osmeh:.

Тако је мој мачвански пријатељу...и бар још 500 домаћинстава а не 30 људи да узму себи 4000 ха као што је овде наравно документовано,на личну срамоту оног који је поставио иако је успешно сакрио свој зеленкасти трактор...

Nazad
Vrh