Izdavanje državne zemlje u zakup

Наше удружење пољопривредника је ишло у општину и жалило се, гуралу су док нису изгурали тако да смо ограничили на максимум 30 хектара. Дошао је председник општине и председник комисије и замолили су сву господу који нису из наше општине да напусте лицитацију.

E to je drugo što ti imaš normalnu ekonomsku računicu ,a neki ne.Ja sam mislio da su drugi razlozi.

Sve je to lepo sad samo treba odbraniti da taj majmun i ne ovrse psenicu, mislim na tog sto izlicitira njegovu parcelu nece mu biti lako i jos dosta neprijatnosti moze doziveti jer su ti pohlepni na sve spremni!
Pogotovo sto je ulozio dosta sredstava nece se tek tako okanuti, radice tu i policija, zajebano!

Za 20000-22000 din bi je radio,a za ove pare sedim kuci i uzivam i radim sta imam,da napomenem na tu zemlju moze suncokret i zito i rodi od 2500-3000kg na hektar(suncokret), a zito od 4500-5500kg rodi na hektar s tim da vise godina bude sa ovom prvom cifrom.

Sutra nastavak a moje mesto zadnji dan e tu ce da bude cirkus posto imamo jednog (ili mozda i vise to cemo videti na licitaciji) standardnog preprodavca drzavne zemlje on je sada ugrozen jer moze da licitira samo do 50 he. a zinulo mu **greška hteo bi vise, malo ce da zaradi, oce covek hleba bez motike dok ne izgubi aktivan status!!!::spreman na sve::

Pa taj isti sto ga je prijavio na 2 tudja gazdintsva koja nisu njegova,dzaba prijavljivanje kada pola komisije kaze ne mozemo im nista !Ako se ovim tempom nastavi celu opstinu ce raditi 2 coveka da ih ne imenujemo sada i danas su mesali prstice.

Da ste ih dosad naucili pameti nebi tako sad gazili!
Kad to kazem mislim da se udruze mali poljoprivrednici svako u svojoj katastarskoj opstini, pokriju celu licitaciju i na svim bitnim parcelama koje im znace, ganjali ih do 100 000din/ha
Sad bi se dogovarali!

Kod nas je išlo i do 151.000 rsd, baš me interesuje kako bi ove naše obuzdali koji rade preko 4000 ha i još im malo.

Nazad
Vrh