Izdavanje državne zemlje u zakup

narod ce sam videti sta je isplativo i lako ce se presaltati, ne mora niko da ga tera.
sto bih neko bio stocar i od gotovog pravio veresiju? cime ce to meso biti jeftinije ako vam neko da zemlju po pocetnoj ceni?
ako se vama sada ne isplati da kupujete hranu po trzisnim cenama i hranite stoku sto bi tom istom hranom sa drzavnih njiva hranili istu?

Zato što ta "tržišna cena" stočne hrane koju diktiraju "ratari" nije tržišna. Nema nikakvog uporišta u ekonomskoj nauci i odraz je bahatosti i nerantabilnosti u procesu proizvodnje. Stočar sebi može, a i proizvodi, neuporedivo jeftiniju, a kvalitetniju hranu.

Zato što ta "tržišna cena" stočne hrane koju diktiraju "ratari" nije tržišna. Nema nikakvog uporišta u ekonomskoj nauci i odraz je bahatosti i nerantabilnosti u procesu proizvodnje. Stočar sebi može, a i proizvodi, neuporedivo jeftiniju, a kvalitetniju hranu.
bila bi cena ratarskih proizvoda i visa da oni koji vode drzavu ne zabranjuju izvoz ratarskih kultura

I onda se vratimo na početak...hoćete subvencije da bi ovdašnji ratarski proizvodi bili jeftiniji na inotržištu !!!

I čemu onda deliti subvencije za tako nešto ???? Da bi europljani ili moskovljani uživali u jeftinom ovdašnjem proizvodu ????

Ranije sam mislio da samo pišete besmislice i da je to posledica lošeg obrazovanja i loših tehnika izražavanja, ima neko vreme apsolutno sam siguran da vi i mislite besmislice !!!

...i takoo...imam posla, teli mi se krava, aj uzdravlju...:cvetic:

ца блуес џаба ти обајашњаваш некоме ко не жели да схвати.видиш да се понављају нон стоп 3-4 лика тиме сами у својој **greška доказују какви су....добра је она ствар ЛОПОВИ НАРОДЕ ЛОПОВИ,ДРЖИТЕ ИХ....
за овог из Перлежа,дођи брате купуј само,ја земљу не носим у гроб а имам је довољно не планирам куповину у дугом временском периоду,друге инвестиције имам..

ца блуес џаба ти обајашњаваш некоме ко не жели да схвати.видиш да се понављају нон стоп 3-4 лика тиме сами у својој **greška доказују какви су....добра је она ствар ЛОПОВИ НАРОДЕ ЛОПОВИ,ДРЖИТЕ ИХ....
за овог из Перлежа,дођи брате купуј само,ја земљу не носим у гроб а имам је довољно не планирам куповину у дугом временском периоду,друге инвестиције имам..
onda ostavi na miru nas koji smo dosada investirali u poljoprivredu i na meravamo to i dalje da cinimo

момак ја нисам рекао да нећу више да инвестирам у земљу него у објекте и сл,мени је пољопривреда једина делатност,а као планираш да инвестираш како си до сада немој више,пропаде Србија са вама...

Ovi koji su izneli svoje mišljenje neka sad neko vreme ne pišu u ovoj temi ukoliko nisu učestvovali na licitacijama za zakup zemljišta, pošto smo svi imali priliku da pročitamo vaša mišljenja. Ovde bi dobro došla neka praktična iskustva i zato ako ste učesvovali u licitacijama, recite gde, šta i kako, a dalje ponavljanje mišljenja u nedogled obustavite na neko vreme.

Prepsku između sebe prebacite u privatne poruke, pošto ostale ne zanima šta vi mislite i dobijam pritužbe na vaše smaranje, te će dalja privatna prepiska ili iznosenje mišljenja koja ste već napisali biti obrisana kao offtopic.

Што се мене тиче све је јасно.да се надовежемо на тему,за земљу у Карађорђеву још ништа мада нас је неколико недавно предало план за обнову производње на тој земљи и предлог да се поднесе тужба против оних који су је нелегано узруповали,наравно и послали смо на једну емисију о пољупривреди допис шта је ту рађено и како...па очекујемо да се и то убрзо заврши..

Ovi koji su izneli svoje mišljenje neka sad neko vreme ne pišu u ovoj temi ukoliko nisu učestvovali na licitacijama za zakup zemljišta, pošto smo svi imali priliku da pročitamo vaša mišljenja. Ovde bi dobro došla neka praktična iskustva i zato ako ste učesvovali u licitacijama, recite gde, šta i kako, a dalje ponavljanje mišljenja u nedogled obustavite na neko vreme.

Prepsku između sebe prebacite u privatne poruke, pošto ostale ne zanima šta vi mislite i dobijam pritužbe na vaše smaranje, te će dalja privatna prepiska ili iznosenje mišljenja koja ste već napisali biti obrisana kao offtopic.

- - - - - - - - - -

ja sam bio na licitaciji u mom reonu backa topola i citam ova prepucavanja i ne razumem sve naj jasnije samo ocu da kazem da ako je uzeta zemlja na tudje ime ili ti za drugog to nije u redu i tu nema sta da se prica piso sam pismo glamocicu na ovu temu tamo neki pomocnik me ladno odjebo ako sta znas prijavi nas bas zabole a pisacu mu ponovo
usput da kazem da su zemlju sada i ovde(B.T.) dobijali neki kome je pre licitacije mesec dana ranije poklonjeno po ha zemlje i tad poco placat pio i sad ima pravo na zemlju koju je iznajmio za drugoga
ja sam besan jer ni 10 ha nisam mogo dobit
sad ako putin slicno tome pise covek u pravu

nije svuda isto, postoje mesta gde drzavne zemlje ima vise nego da i na tetke otvaras gazdinstva pa ostane i za drugi krug u koji dodju pravi tajkuni iz cele vojvodine. i sta onda treba? da im se ostavi jos vise za drugi krug?

- - - - - - - - - -

a opstina donosi odluke za sve KO zajedno, nije ih briga da li odredjena KO ima 500ha ili 3500ha za davanje u zakup

Procenio sam da je offtopic pošto je bila prpucavanje, bez konkretnih podataka koji se tiču Izdavanje državne zemlje u zakup

момак ја нисам рекао да нећу више да инвестирам у земљу него у објекте и сл,мени је пољопривреда једина делатност,а као планираш да инвестираш како си до сада немој више,пропаде Србија са вама...
Procitaj ti svoj post pa ces tamo videti sta si rekao o investiranju.Sto se tice porodica gde njih vise uplacuje PIO bas me zanima kojem od recimo dva brata bi ti uskratio pravo da licitira drzavnu zemlju.ZA moje investicije ti ne vodi brigu jer Srbija sa mnom sigurno nije propadala predhodnih 25 g nego isla napred.

Kod nas definitivno spuštaju sa 50ha na 30ha limit.Trenutno se radi na tome da stočari imaju ograničen broj hektara po pravu prečeg bez obzira na broj stoke.Hoće li ljudi iz Opštine to upeti da izguraju ne znam jer je pritisak na njih velik.Naše udruženje poljoprirednika će ove nedelje biti registrovano u APR pa ćemo sa drguim udruženjima iz opštine pružiti podršku za to.Ako to ne uspe blokiraćemo Opštinu.

Kod nas ima dosta zemlje tako da i kad se uzimalo do 50ha ostajalo je za II krug.Sad se pojavile dve farme sa po 5-6000svinja+ 1 manja fama.Ako oni uzmu 2500ha neće ostati ni da svi uzmu šta su radili ,a kamoli za nove ljude.

Nazad
Vrh