Izdavanje državne zemlje u zakup

U nasem selu ima 2400ha a bio je 3400-3600 nisam siguran dok nije dosao matijevic,iz ne postovanja malim slovom(ne znam dal je iko iz sela zaposlen kod njega i radnike sastrane donosi tako da nema bas niko koristi iz sela) on je prebacio zemlju sa nekog kombinata iz okoline de je losija zemlja,i uzeo kod nas parcele poslagane po 110 ha ravne kao tepsija,tako da smo mi(svi iz sela da nebi neko pogresno shvatio) ostali pre par godine bez te zemlje,1200ha je otislo sada na stocarstvo 50% i 50% je ostalo za licitaciju 1200ha.Od toga stocarstva je oko 400-500matijevic,450 su stocari koji u svom mestu nemaje dovoljno zemlje pa su prebaceni kod nas-pola od njih je izdalo u pod zakup ali opet ne nekom iz sela nego iz okoline,i oko 200-250ha su stocari iz Zednika.
Mi kao Zednik smo imali dovoljno zemlje dok se nije pojavilo ovo 50% na stocarstvo,em nam dolaze sa strane ljudi subotica,kula,crvenka itd. ili imaju nekog iz sela ili kupe kucu u selu pa sebe tu prijave.Zato su se u svim ostalim selima i dogovorili a kod nas nije od dogovora bilo nista,lokalni koji su radili vise su bili primorani da smanje povrsine za 60% ovima sa strane takodje i tu je nastao kolaps.Pojavilo se 10 ljudi koji nisu dosad ucestvovali pa su oni na malim parcelama napravili kaos,i otislo sve kako ne treba.
Da je ogranicenje 20 ili 25ha onda vec je to malo drugacije,parcele bi bile isecepane na 10-15ha i onda kad ti na jedno gazdinstvo mozes napariti jedva 21-22ha treba jako puno ljudi da bi mogla uzeti vecu povrsinu.Iovako na 50ha retko ko je napario bas 50 jer su parcele sarene npr. 36ha i 15ha vec ne moze da se uzme moras gledati sta ima od 14ha,a to je nemoguce bas da uplatis na sve parcele i da ukombinujes tj.pojedinac mozda ali svi to ne mogu da urade.
A u opstini Subotica ima oko 16500ha.

Poslednja izmena:
Velika površina ali ste prošli sa matijevićem isto kao i mi sa karneksom na osnovu stočarstva je uzeo zemlju a seje šećernu repu i ono što je kod nas najbolnije je to da je prikazao lažnu dokumentaciju za pravo prečeg koja mu je opovrgnuta i umesto po zakonu da padne u pasivni položaj i da nema pravo licitiranja naši opštinari mu se izvinu i počaste ga sa još dodatnih 360 hektara da se nebi naljutio na njih ::lose::

Ma katastrofa,novac cuda cini.....meni tebi ili nekom drugom ko radi na menje i ima veliku familiju tesko je izdvojiti 10-20-30 000e za mito,ali nekom ko radi puno,i uzima 400-500ha njemu to i nije strasno,kad razbacis na kolicinu zemlje izadje 5-6000din vise po ha,sto je da ne kazemo zanemarivo,a taj koji je primio novac to mu zivotna prilika jer verovatno nikad uzivotu nece skupiti od neke plate slicnu cifru sem ako bude zestoko stedio.
p.s. a za repu,zemlja je orana bas duboko,i vec je odradjena priprema tako da repa ne gine.

Ja baš u selu imam Matijevićev kombinat.Učestvuju na licitacijama uvek.Po meni smatram da su korektni i da ne preteruju.Uvek ali uvek su bili spremni i činili su neke kompromise.Verujte da su ti kompromisi skoro uvek bili na njihovu štetu.U tom kombinatu radi 38 ljudi baš iz mog sela i verujem da kada nebi uzeli nešto državne zemlje dosta bi ih ostalo bez posla.
Verujem da tu ima i mnogo do rukovodsta samog kombinata.

Diklofen kakav je kompromis uradio matijevic kod nas u Krajisniku kad ga toliko hvalis? Isto kao i svuda platio dva gazdinstva i uzeo nam 100ha! Sve to samo zato sto je dobar covek! Al nije meni on problem nego ovi nasi iz sela sto se prodaju za 2-3k eura!

Velika površina ali ste prošli sa matijevićem isto kao i mi sa karneksom na osnovu stočarstva je uzeo zemlju a seje šećernu repu i ono što je kod nas najbolnije je to da je prikazao lažnu dokumentaciju za pravo prečeg koja mu je opovrgnuta i umesto po zakonu da padne u pasivni položaj i da nema pravo licitiranja naši opštinari mu se izvinu i počaste ga sa još dodatnih 360 hektara da se nebi naljutio na njih ::lose::

Na sastanku u opstini u vezi drzavne zemlje nam je receno da je Karneks uslovio(zapretio)opstini.Ako im se uzme zamlja,pocece sa otpustanjem radnika...to ima samo u zemlji Srbiji....
Verujem da je tako i u slucaju Sava Kovacevic...

mirmag, to se i moglo ocekivati. Ima gazda koji prete otkazima svojim traktoristima ako nece da dozvole da gazda na njih registruje gazdinstvo i da licitiraju.

Tamo ima sta da se deli...kao sto je kolega Frenki nedavno rekao,tamo gde je bilo svaba,tamo ima i zemlje.Ko je nama kriv sto nam je atar veliki,a drzavne zemlje malo....

Na sastanku u opstini u vezi drzavne zemlje nam je receno da je Karneks uslovio(zapretio)opstini.Ako im se uzme zamlja,pocece sa otpustanjem radnika...to ima samo u zemlji Srbiji....
Verujem da je tako i u slucaju Sava Kovacevic...
Ovo za Karnex je tacno i to je sramota da jedan covek moze da ucenjuje drzavu,a da niko iz vlasti ne reauguje sto samo dokazuje da je njihov covek.Sto se tice S.Kovacevic oni su postali sitna riba i kako se vlast promenila u Vrbasu tako su ih ocepili da nesmeju da se cuju cak su im dosta zemlje manje dali iako ih je sledovalo na farmu i sisteme za navodnjavanje mnogo vise!

- - - - - - - - - -

Cujem da su SS I Kosancic podeljeni po pocetnim cenama.
Svi sem Vrbasa su se dogovorili pa cak i Zmajevo koje je bilo najkriticnije ali pouceni nasim slucajem ohladili su usijane glave seli i nagodili se!

Malopre došao sa licitacije za KO B D Polje bilo uzbudljivo jako umalo nisam zaspao na stolici :spavam:.

Malopre došao sa licitacije za KO B D Polje bilo uzbudljivo jako umalo nisam zaspao na stolici :spavam:.
Vec si dosao sa licitacije?Pa ja sam kad je Vrbas imao licitaciju dosao u 19h kuci sa licitacije,a to je kod vas bilo nesto po kratkom postupku sve po pocetnoj ceni pa je zato i bilo monotono!

Došao si u 19 kad imate puno površina a malo gazdinstava :sta: malo šale to je zbog toga što je obrnuto a kod nas nije bilo puno natezanja zato se i završilo brzo .

Došao si u 19 kad imate puno površina a malo gazdinstava :sta: malo šale to je zbog toga što je obrnuto a kod nas nije bilo puno natezanja zato se i završilo brzo .
Jel otislo sve po pocetnoj ili je bilo i nabijanja cene?Jesi ti uspeo sta izlicitirati ili si isao kao nemi posmatrac?

Otišlo je sve po početnoj a ja sam uspeo da iščupam malo manje od 10ha :osmeh:

A mogu li ja da ucestvujem na tim licitacijama??? Pitam jer sam skroz dole bogu iz tregeri :osmeh:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh