Izdavanje državne zemlje u zakup

Tomo mislim i za BDP da imaš pogrešnu informaciju ili meni niko još ništa nije rekao.

Tomo VS spremi ti budjelar
Dzabe budjelar kad se nakace budale pa ih briga jel ima ili nema zarade,a puni ko brod koji su napunili novcem sumnjivog porekla i sada vide idealnu priliku za pranje istoga!

- - - - - - - - - -

Tomo mislim i za BDP da imaš pogrešnu informaciju ili meni niko još ništa nije rekao.
Ma za B.D.P. se od prvoga dana prica da su se dogovorili kazu njih 60 je na ravne casti podelilo 400ha moguce da je prica pustena u etar iz nekih drugih razloga,a vrlo je moguce da je iz razloga de se nebi odavali nego kad pocne licitacija onda ce vecina baciti karte na sto!

Juce kod nas odrzana licitacija od 10h-18h pocelo je odma sa "turiranjem" jedan gosn koji je bio ovde kacen zbog otimanja zemlje je celo vreme na licitaciji jbavao sve nas nabijajuci nam cenu i onda ko picketina odustajao dok su ostali morali da doplacuju depozit da bi nastavili licitiranje.Po mojem nekom vidjenju situacije lik je imao kanda dogovor sa opstinom da nam svima nabija cenu i da bi nam pokvario dogovor koji je zamalo i uspeo da on nije poceo da pumpa cene i nabija nervozu medju ljudima,a onda je krenula lavina do po meni suludih 74000din/ha za zemlju 3klase.Inace doticni gosn je Lavrnja ime mu neznam mada nije ni bitno,a uz sebe je vodio svog potrcka nekog Boleta Bojcuka koji mozda dve saksije zemlje ima vise od njega i njih dva su samo dizali cenu ali nista uzeli nisu jednostavno ubaceni elementi tako da ce verovatno i B.D.Polje,Kucura imati posla sa istim supcima.Inace da se pohvalim ja sam uspeo da uzmem 10ha po pocetnoj ceni zemlja je isto 3 klase ali lepa njiva normalne duzi(400m) ravna,a spasilo me sto je bila treca od kraja i vec su se svi bili ispucali sa parama tako da smo ja i jedan drug ostali zadnji na njoj i on mi je prepustio posto su on i brat do tada vec imali skoro 50ha napabircenih.

- - - - - - - - - -

Tomo to su sve samo priče za sad
Juce je bio neki momak iz vaseg sela valjda Vrekic i kaze da ste u globalu uspeli da se dogovorita jedino ima par njih novopecenih koji malo koce i hoce vece parce ali se nada da ce ih uspeti smiriti?!

Kod nas problem pravi novopeceni stocar(svinjar) koji nece pogodbu,posto izlicitiranu zemlju daje pod zakup Despotovcanima.
Inace svaka cast Tomo kada si u ovakvoj situaciji(opstem grabezu)uspeo doci do zemlje.
Nas 16-tog ceka problem sa doticnim Lavrnjom i gore pomenutim stocarom...

Možete li mi reći konkretno za neku opštinu gde kada stočar uzme na osnovu prava prečeg i pređe limit od recimo 50ha(koji je opština propisala) nema pravo da na toj istoj licitaciji opet uzima u zakup na samoj licitaciji tim istim gazdinstvom.
I još jedna stvar:imali da je u nekoj opštini kao uslov još dodato i traži se da ima registrovan traktor na svom imenu najmanje 1 godinu.Kao dokaz se prilaže sabraćajna dozvola traktora.
Dajte mi samo proverene informacije.

Kod nas je limit za licitaciju bio 30ha po gazdinstvu, stočari koji su koristili pravo prečeg nisu učestvovali na licitaciji, jer su pravom prečeg zakupa svi već uzeli više od tih 30 ha.Traktor nije bio uslov.

u backoj topoli (poserem joj se u usta) limit 50ha znaci stocar koji nije dobio 50ha mogao da licitira(dopuni) do tih 50 a opet mi nije jasno ako imas 200kj a imas 20 krava zasto treba da imas pravo preceg ajd oni sto imaju 100 i vise krava ali ovi malo stoke a puno zemlje stvarno nema logike ovde kod nas u srbiji

Tomo reci mi kako bi Lavrnja mogao da utiče kod nas na licitaciju na osnovu čega?
Ako je istina to što ti je taj rekao onda je to lepa vest mada ja još ništa nisam čuo biće valjda neki sastanak pa ćemo čuti.
Doklofen prvi pet čujem da je traktor bio uslov za licitiranje to se kod nas nije dešavalo nikaad a inače maximalna površina po gazdinstvu je 20 ha

Tomo reci mi kako bi Lavrnja mogao da utiče kod nas na licitaciju na osnovu čega?
Ako je istina to što ti je taj rekao onda je to lepa vest mada ja još ništa nisam čuo biće valjda neki sastanak pa ćemo čuti.
Doklofen prvi pet čujem da je traktor bio uslov za licitiranje to se kod nas nije dešavalo nikaad a inače maximalna površina po gazdinstvu je 20 ha
Pa fino nadje nekog slepca iz sela i onda na njegovo ime otvori gazdinstvo uzme punomoc ili isti taj slepac po njegovom naredjenju dize i nabija vama cenu.Ako neverujes eto tu je kolega Mirmag pa ce ti on potvrditi jer isti taj lavrnja u Kucuri preko nekoga Fejse lictira kod njih zemlju i sve ih zajebava!

Sve je moguće nismo imali do sad takav slučaj ali nikad se ne zna.

Možete li mi reći konkretno za neku opštinu gde kada stočar uzme na osnovu prava prečeg i pređe limit od recimo 50ha(koji je opština propisala) nema pravo da na toj istoj licitaciji opet uzima u zakup na samoj licitaciji tim istim gazdinstvom.
I još jedna stvar:imali da je u nekoj opštini kao uslov još dodato i traži se da ima registrovan traktor na svom imenu najmanje 1 godinu.Kao dokaz se prilaže sabraćajna dozvola traktora.
Dajte mi samo proverene informacije.
Kod nas nije bilo da li ce biti ove godine ne znam, ali mozda nije los uslov.

Kod nas je bilo do sada 50ha/gazdinstvu.Čujem da je od ove godine smanjeno na 30ha.Dali se onda u tom slučaju i cepaju parcele koje su bile kao jedna celina od recimo 70 ili 100ha na prošlim licitacijama?
Ako se te parcele ne cepaju nego se i sa pravom na 30ha može uzeti parcela od 100ha onda ne vidim čemu sve to.

Kod nas je pre bilo do 100ha ali se nisu cepale parcele,a sad prosle godine kad je bila licitacija limit 50ha iako je i to bilo puno,parcela nijedna nije bila veca od 49ha sve su podeljene,samo stocarstvo ko je imao vise od 50 te nisu seckane,sto isto nije pravedno ispalo,em nam je Matijevic uzeo veliku kolicinu na stoku,a da se ogranicilo na 50ha i stocarstvo mozda bi jos neko uspeo da uzme koje parce.
Ali u sustini 20-25ha bi bilo idealno da su ogranicenja kako bi i manji mogli da uzmu koju parcelu.Jer sad sa 50h dosta njih je doslo sa 5-6 imena i licitiralo sa punomoci,i opet uzelo vecu kolicinu zemlje..

Kod nas je bilo do sada 50ha/gazdinstvu.Čujem da je od ove godine smanjeno na 30ha.Dali se onda u tom slučaju i cepaju parcele koje su bile kao jedna celina od recimo 70 ili 100ha na prošlim licitacijama?
Ako se te parcele ne cepaju nego se i sa pravom na 30ha može uzeti parcela od 100ha onda ne vidim čemu sve to.
Kod nas je upravo tako ucinjeno.
Jednostavno nema volje da se nesto ucini.

Igore pa koliko državne zemlje vi imate u opštini kad se tako gadjate sa tim hektarima.
5-6 gazdinstava po 50h pa kod nas nema ukupno toliko koliko kod vas podeli njih dvoje troje

Nazad
Vrh