Izdavanje državne zemlje u zakup

Pa stočarima treba i dati po pravu prečeg.Sve te koje si ti nabrojao i nisu stočari nego prevaranti i manipulatori.
Ali i ti prevaranti se zovu stocari i nemoze niko da im stane ni na glavu ni na rep,a svega mozda troje njih ima koji su bas pravi stocari u nasoj opstini i oni su jedva ove godine usli u igru za dobijanje drzavne zemlje sto je bruka!I dok se ne osnuje neka komisija koja ce ici od stale do stale i prema cinjenicnom stanju u stalama dodeljivati drzavnu zemlju ovakav vid precega zakupa treba ukunuti!

Dvojica Vrbaskih i jedan nazovi Kucurski,a ustvari Savinoselski stocar vec tri godine rade skoro pa pola drzavne zemlje u KO Kucura.Sad je kod nas bukvalno izbio rat oko ostatka zemljista...Mala bara,puno krokodila...

Dvojica Vrbaskih i jedan nazovi Kucurski,a ustvari Savinoselski stocar vec tri godine rade skoro pa pola drzavne zemlje u KO Kucura.Sad je kod nas bukvalno izbio rat oko ostatka zemljista...Mala bara,puno krokodila...
Milovici su radili 65ha odma na ulazu desno,Lavrnja kod Prelevica silosa 75ha i to preko Fejse uzeo e sada za tog drugoga stocara neznam ko je mada mislim i da je Budimski iz Vrbasa radio drzavnu zemlju u Kucuri mada on je bas pravi stocar njemu su od askurdjela svi bili stocari i paori a ovi su novokomponovani!

Tako je Budimski je pravi stocar,njega su ove godine "premestili" u Vrbas.Milovici rade na nekoliko mesta u selu.Fejsa ne sme na ulicu izaci peske,zbog licitiranja za Lavrnju.Fejsa kao paor licitira na svoje ime,a usluge mu kao radi Lavrnja koji kao sto si rekao ima biciklo...ove godine na licitaciju ce se ici sa bokserskim rukavicama...

Bio je neki Zukic stocar iz Vrbasa na TV-u,ali on drzi svinje.
A u Savinom Selu jos uvek nista od licitacije,nadaju se da ce otici po pocetnoj ceni.

Ja sam danas izbrojao drzavi 1 200 000din. drugi put placam ove god. zakupninu, a drzava mi se revansirala tako sto smo ugovor potpisali van zakonskog roka za ostvarivanje subvencije uz obecanje da za nas ne vazi taj rok nego neki drugi zbog njihove krivice-nesposobnosti, koji na kraju nije ispostovan i dobio sam ''od ona 3 naj duzi da isteram oci''
lepo poslovanje od starne drzave!

Bio je neki Zukic stocar iz Vrbasa na TV-u,ali on drzi svinje.
A u Savinom Selu jos uvek nista od licitacije,nadaju se da ce otici po pocetnoj ceni.
E taj sto drzi svinje sto ce on da je radi u PM imaju jednog drndavog fergusona i ta zemlja ce u pod zakup da ode nekom liku iz Crvenke.Inace u celoj Vrbaskoj opstini nista od licitacije tek mozda u januaru i to drugoj polovini jer sada Kamendin iz Siriga tuzi Zmajevo za nekih 150ha sto su im ovi uzeli za vreme zutih i crkva trazi neku zemlju da im se vrati,a i pojedini "stocari"dobili manje pa se i oni zalili i dok se sve to neresi ko zna kada ce licitacija.I nakraju cemo svi u prolece orati i jbs takvu rabotu.

Na sastanku u opstini povodom izdavanja drzavne zemlje sam se uverio koliko smo mi mali KO Kucura,nasuprot KO Savino selo koje po stanovnistvu i registrovanih gazdinstva su duplo manji od nas,a imaju 5 puta vise zemlje,posto im je pripojen Kosancic.
Jedan deo ide Karneksu,ali ostaje mnogooo vise nego sto mi imamo,pa nije ni cudo sto se mogu dogovoriti da ode po pocetnoj ceni.Kod nas da da ponovim par stocara pokupise vise od 50% zemljista,a ostatak se baca gladnim i besnim kerovima da se tuku.

Ja koliko znam Despotovčani rade dosta zemlje u Savinom Selu tj. na Kosančiću. A vi se uhvatili samo za lažne stočare i krave preletačice :haha: nema zakona i tačka.

U svim bivsim svapskim selima ne samo da ima puno zemlje, vec je manje vise ta zemlja odlicnog kvaliteta!

Nazad
Vrh