Pa iskreno nikakvo,ja sam teo da pocenem nesto sam,al nema od toga nista...otisle moje dve parcele oko 25 ha ukupne povrsine preko 50hilj.
A tata jednu sto je uplatio 10 ha otisla za 58 takodje tako da nema tu racunice za nas...da smo dobili relano na svu stoku imali bi 55-60ha nebi ni isli na licitaciju,al dzabe kad mi koji imamo stoku nismo dobili a neki koji nemaju ni pola dobili 3x vise,a one price o proseku ne piju vodu,radi za 30hilj 30ha i sad uzmes jos 10 po 60 i racunas prosek znaci zaradu sa 30 ha stavljas u gubitak na onih 10 pa ko je tu lud...onda bolje ni ne raditi nego raditi tako.Jeftinije ispasti da se uzme po 1400kg psenice privatna,ako te natego neko sad,onda gledaj da mu vratis i to je to dok svi ne propadnemo.
A i za to ovlascenje,zna se ko kome licitira i obici parcele kad pocnu da se rade,nije tvoj traktor na njivi,pasivni status bez diskusije i kaznu da sve zvoni,kakve usluge itd.,ako nemas mehanizaciju bas nikakvu sta se trpas,ima ko ima mahanizaciju pusti ga da radi,al ne svi bi da budu biznismeni,i da sede u kolima i od kuce da rade zemlju,i na kraju oni koji se stvarno time bave ostanu izigrani i bez zemljista.