Izdavanje državne zemlje u zakup

e bas nam jos on fali on sto ima njegovo je na posteno stekao i sto ne udari na ove iz koalicije njegove pa da vidimo nego po nama iz vojvodine zato sto zna da su mu ovde pare
E za tako nesto treba biti Vucic ili imati muda ko on:haha:

- - - - - - - - - -

U Vrbasu su zuti jos uvek na vlasti i secer-agi su u B.D.Polju dali svu drzavnu zemlju u zakup "pravo preceg" zakupa i sad za druge nema nista ljudi poludeli jbg njemu treba,a ovi sitni njima netreba i neznaju oni to ko on i misko,matijevic,jerkovic da rade zemlju!Slazem se sa Bojceticem opet maximum treba uvesti 30-40ha i za sve bi bilo i svi bi lepo ziveli!

Po ugovoru mi imamo pravo na tu zemlju,samo smo se mi pojavili na licitaciji,verovatno je neko od njih mislio da niko neće licitirati.Nego šta sa onoim što je on posejao?:sta:

Ту већ не можеш ништа. Ако ниси ишао. отиђи до катастра да будеш сигуран да можеш да користиш ту земљу, пошто се може десити да држава изда и оно што није њено. Ако је то све ок, и ако неће да ти одложе закуп, онда га тужи.

Danas u Sr. Mitrovici se ,,delilo" oko 115 ha zemlje registrovanim farmama ( pravo kupovine po početnoj ceni )
Bilo je podneto 55 vazećih zahteva ( nekoliko i ne važeći )
Zemlje bilo u Divošu Čalmi , Martincima i Gregurevcima
Delilo se proporcionalno po broju stoke , tako da je neko dobio 0.30 ha a najviše koliko sam razumeo oko - 6 ha
Jarčani i Šašinčani su npr. zemlju dobijali u Gregurevcima ( i sad treba neko da ide tamo za 0.5 ha zemlje )
Cena je navodno bila ,,prosek izlicitirane zemlje za 2011 god" i kretala se između 350 i 400 E po ha
Svi prisutni u sali su bili nezadovoljni ali komisija kaže da je ,, sve po zakonu"

E sto volim tu recenicu "sve je po zakonu", nemas pojma. Neverovatno ali ta fraza je glavna kod nasih opstinara.

Треба им рећи додатак, а то је да Закон није по Закону.

Pre svega pozdrav svima. Interesuje me sta je sve potrebno od dokumentacije da bi se licitirala drzavna zemlja i gde moze da se vidi kad se odrzava licitacija u nekom mest? Unapred hvala! :cao:

Upravo juce cuo vest. Drugi krug licitacije d.z. u opstini Zr. ne podleze pravu na subvencije po ha,naredjeno ljudima u trezoru da te parcele skinu iz regista. Kazu nema drzava para. No comment!!!

Ministarstvo poljooprivrede bi trebalo malo da se pozabavi kome sve daje zemlju u zakup a ovu parcelu koju sam ja danas video izdata je sa pravom preče kupovine po osnovu farme. Razlog za moje razočarenje je loše odrađena pšenica, klas(vlat) je sva pobelela nije odrađen ni jedan tretman od bolesti.

- - - - - - - - - -

Dat je predlog Vladi da stočari prilikom zakupa zemljišta više nemaju pravo prečeg zakupa. Zbog velikih malverzacija se odlučilo na ovaj korak samo neznam dali je negde neko zbog istih bio sankcionisan.

Dali ste nekad čuli za izdavanje svinja :svinja: u arendu drugom licu,i na osnovu toga da se uzme državna zemlja u zakup?

Naravno da smo culi, ali necemo o imenima javno :osmeh: Jadne svinje, taman se priviknu na obor, pa ih sele u drugi i tako u krug :haha:

Kod nas na jesen će biti licitacija, na godinu dana će se izdavati zemlja navodno zbog vraćanja zemlje vlasnicima.U Bečeju po nezvaničnim informacijama počela već zemlja da se vraća,to bi mogao da potvrdi neko iz tog mesta.:ppozdrav:

Nazad
Vrh