Izdavanje državne zemlje u zakup

Kad oni rade na njivama je light show:haha: KishRobert,jel si mislio peticiju za parcelisanje velike parcele da šaljemo u ministarstvo?

Kod nas je i prosle godine gorelo nekoliko njiva. Nekako je zanimljivo da su to sve njive "kontraverznih biznismena" :haha:

BOKIBOLE!Nemojte zaboraviti da ako se udruzite vas 5, jedan ce da snosi sve na svojim ledjima(na svom imenu).Za 3 godine zakupa se moze puno toga da se desi.Taj koji uzme zemlju na sebe najverovatnije ce preci limit za pdv(posto svako od vas vec ima nesto zemlje na sebi).Polako, ali se uvode oporezivanja svega i svacega.Da li si ti spreman na to da platis porez na zaradu koji su ostali ostvarili(tj. oce li oni biti spremni da plate to umesto tebe?)?

Mi smo to ovako resili: zimus smo trazili od mesne zajednice, da opstina zatrazi razparcelisanje velikih parcela(kod nas su parcele od 60-250ha).Kad su ljudi to culi u ostalim okolnim selima i oni su to trazili.Sinoc smo bili na sastanku sa covekom iz opstine, odobreno je iz ministarstva, bice sve parcele po 20 ha, i trazili smo da se oglas raspise tako da jedno gazdinstvo moze da uzme samo jednu parcelu, da bi sto vise ljudi doslo do zemlje.Opstina je preuzela na sebe troskove parcelisanja.Svaka im cast!
Sad nam je ostalo da se izborimo sa tajfunima, firmama, koji traze gazdinstva po selu koja ce im izlicitirati zemlju.Nude im da ce ih pokriti racunima da bi ovi mogli ostvariti subvencije i da ce im platiti pio u naredih 3 godina dok traje zakup.

Juce pokusali ljudi iz Cente da udju u svoje parcele, sprecili ih radnici i mehanizacija PKB da to urade. Policija jedno njih stotinak stajala po strani i nista nisu radili bili nemi posmatraci. Prosli petak sud je doneo resenje koje dozvoljava da poljoprivrednici napokon mogu zakonski da udju u svoje izlicitirane parcele. Izgleda da je PKB jaca od drzave....
Za ponedeljak najavljen protest poljoprivrednika ispred opstine Zrenjanin!!!

e izborimo sa tajfunima, firmama, koji traze gazdinstva po selu koja ce im izlicitirati zemlju.Nude im da ce ih pokriti racunima da bi ovi mogli ostvariti subvencije i da ce im platiti pio u naredih 3 godina dok traje zakup.

kako se od toga odbraniti kad u mojoj opstini znaju za to i bas ih zabole krivak njima bitno da su uzeli pare(reci pravnice iz ops.)

Mi imamo sa tim iskustva koliko hocete i na kraju se najbolje ispostavilo da je sinhronizovana akcija uz upotrebu sile jedino resenje. Ne dajte zemlju PKB-u jer ono 60 godina nisu placali ni dinara nikome. To vam je jos jedan nacin kako se sisalo iz VOJVODINE direkto da direktnije nije moglo u Beograd. Oni ni ne mogu drugaije da zive nego na tudjoj grbaci. Zamislite da je ta zemlja i sva ostala drzavna zemlja bila na raspolaganju paorima toliki niz godina. Jasno je da je ogroman kapital otet od nas i dat njima.

U potpunosti se slazem sa @paorpaor.. ali treba malo gledati i sa druge strane, u radnoj jedinici Centa radi XX radnika ukoliko pkb ostane bez zemlja ostace i radnici bez posla a samim tim i toliko porodica bez primanja pa ce svi na teret drzave.. Treba pkb zakonom naterati da tu zemlju placa, ne znam tacan podatak ali u prvom krugu svega nekoliko Cencana je licitralo zemlju koji vec rade izmedju 150 - 300 kj, tako za njih nema jeda a u drugom krugu sve su pokupili par ljudi iz okoline koji ni sami sa sigurnoscu ne znaju koliko zaista imaju, tako da za njih ima jos manje jeda..

Slazem se da ima ljudi i u PKB-u koji su zavisili od te zemlje i za njih treba naci resenje. Stava sam da svo poljoprivrednom drzavno zemljiste treba da ide na licitaciju bez izuzetka pa i ono koje koristi PKB i ostali kombinati , pa i neke drzavne isnstitucije kao sto je vojska. Ne pravda je velika da bilo ko ima privilegovan status pa tako i na samoj licitaciji za to isto zemljiste. Licitacije se odvijaju lose i glavni krivac tome je jako los zakon o poljoprivrednom zemljistu koji ima more rupa. Ja licno sam za neki vid socijalne raspodele te zemlje, ali ne i za davanje bez para. Svi i mamo problem da na licitacijama dodjemo do 20 ha, da ne govorim o nekoj vecoj povrsini, jer imamo prljavu konkurenciju sa kojom se ne mozemo nositi. Ni sam ni za to da pojedinci rade 100 ha drzavne zemlje, ali nisam ni za to da zemlju radi ko se juce setio da bas tu ima koristi a samo do pre neku godinu je bio ususkan u neki od kombinata, fabrika i ostale drzave jasle. Znam ja dobro kako su ti isti radnici PKB-a i ostalih preduzeca lepo ziveli i kako se kralo. Sad kad su se od jednom setili da im je stalo do njihovog posla. Njih neko u ovom momentu iskoriscava zarad sopstvenih interesa. Nema idealnog resenja koje ce biti prihvatljivo za sve sto se tice zemlje jer to resenje nema ko da dovede. Verujte ljudi koji vladaju ovom zemljom u velikoj vecini nemaju pojma sta to znaci uzorano, oprskano, posejano, ospartano. Oni znaju samo da je to komad neke teritorije na kojoj se proizvodi hrana.

Vidim ja da je najbolje resenje uvodjenje maksimuma kao nekad. S tim da bude jedno 30-40ha jer je to realno dovoljno za zivot jedne porodice. Sve preko toga je ekstra profit i treba da podleze velikom oporezivanju. Docicemo ovim nacinom razmisljanja da ce 3-4 porodice u svakom mestu da rade na hiljade jutara, sitniji ce vremenom izumreti. Sa jedne stane super bogati, sa druge strane sirotinja koja ce sva na teretu socijalne pomoci zavrsiti. Za Miskovica, Matijevica i ostale megatajkune bolje da ne pisem sta bi uradio (ako napisem banovacete me).

А да Ви нисте из Кљајићева :osmeh: .. ево ја написо стоји у потпису месецима и ником ништа ... не морамо ми да измишљамо увек топлу воду више од 2000 година проверен рецепт .. Ad bestias! Ad metalla! :ppozdrav:

da sam na vašem mestu ja bih takođe napravio sinhronizovanu akciju uz upotrebu sile i zauzeo zemljište koje su uzurpirali mk,delta,matijević itd.
E za tako nesto treba biti Vucic ili imati muda ko on:haha:

- - - - - - - - - -

U Vrbasu su zuti jos uvek na vlasti i secer-agi su u B.D.Polju dali svu drzavnu zemlju u zakup "pravo preceg" zakupa i sad za druge nema nista ljudi poludeli jbg njemu treba,a ovi sitni njima netreba i neznaju oni to ko on i misko,matijevic,jerkovic da rade zemlju!Slazem se sa Bojceticem opet maximum treba uvesti 30-40ha i za sve bi bilo i svi bi lepo ziveli!

šta će im Vučić,kad su smeli protiv vojske i državne firme koja treba da propadne zašto ne bi protiv onih gore navedeni kojima je neko iz vlasti kako republičke tako i pokrajinske sve to omogućio
oni su sitna riba ako narod masovno digne pobunu protiv uzurpatora i tog "prečeg"

Imam jednu nedoumicu pa ako neko može da mi pomogne,naime uzeli smo državnu temlju na zakup početkom februara .Međutim na toj parceli se nalaze objekti koje je poljporivredna inspektorka izuzela .Mi smo platili ceo iznos znači za celu površinu i čekamo aneks ugovora.Međutim na obradivoj površini vlasik objekata je posejao detelinu i repu.Da li smemo da potanjiramo i posadimo ono što mi želimo,s obzirom da smo mi korisnici zemljišta koje je on bespravno posejao.Unapred hvala!:sta:

Расправи прво око тога ко има право по уговору на ту земљу. Ваљда није тај конкурисао по праву пречег закупа. Ако није, онда морају да ти направе анекс уговора и да ти одложе закуп. А ако неће да ти направе анекс, онда га тужи. Немој да губиш предност коју имаш.

Nazad
Vrh