paorpaor
Član
Nisi me razumeo. Nisi u prav sto se tice dodele po prijoritetu, to jest da to dodeljuje ministarstvo. Da ne bih sad objasnjavao sam postupak dodele, ukratko ministarstvo samo , ali bukvalno samo, daje saglasnost na odluke koje donese opstinska uprava u godisnjem programu zastite, uredjenja i koriscenja zemljista u drzavnoj svojini. Sve se kuva u opstini i svi problemi nastaju samo i iskljucivo u opstini. Veruj mi jer se tim pitanjem kao udruzenje, a kao i pojedinac, bavim(o) vec duze vremena. Opstina je kljuc svake malverzacije i zloupotrebe 100%.Postje za to kaznene odredbe ali još se niko po tom pitanju nije opekao.
- - - - - - - - - -
To je verovatno vaše mišljenje, kod nas se takve stvari(nepravilnosti) dešavaju nekoliko godina unazad a kod vas tek polako dolaze. I sam sam izgubio državnu zemlju na sličan način a stoke nema.
Da se sa stokom mulja, mulja se, ali jos niko nije dokazao, ili prosto nece. Cak je na ovogodisnjem savetovanju na Zlatiboruu kruzila anegdota oko gica preletaca sa cim se sprdao i sam drzavni sekretar, ali niko nista ne preduzima. Ova drzava se postavila kao da se samo stocari bave poljoprivredom i da nikom drugom ne treba zemlja. Tezak je stocarski posao i skidam kapu, ali i drugi treba da "zive" i zato se pod hitno mora naci model i resenje oko drzavnog zemljista inace ce doci do ozbiljnih sukoba. Uskoro bi prvo mesto koje bi moglo da bukne bilo Bac i njegova opstina gde je bivsi predsednik opstine sebi dodelio 600 ha zemlje po prioritetu. Ovo je samo kap u moru od ukupnih problema.