Izdavanje državne zemlje u zakup

Kish želim Vam sreću i uspeh u vašim namerama.Verujem da će te istrajati do kraja.Gospoda koja rade 500ha državne zemlje nema šanse da skupe 20 gazdinstava tako da će te im ipak malo pomeriti guze.

@Kish
Jel se tih 25h odnosi i na one sa pravom prvenstva zakupa ili oni mogu da dobiju koliko im sleduje?

Ako mislite na farmere oni dobijaju koliko im sleduje pošto se ta dokumentacija šalje u Ministarsvo i oni izdaju rešenja koja Opštinska komisija samo sprovodi u delo. Nadam se da će ovaj način prečeg zakupa biti ukinut jer dolazi do velikih zloupotreba, tako što većina kada ostvari to pravo prazni tovilišta čast izuzecima kojih je stvarno malo.

Mićo i ja se sa tobom slažem.Mnogo je fiktivnih farmi u zadnje vreme.Prebacuje se stoka papirološki iz opštine u opštinu.Uigrane ekipe uzeše silu zemlje na osnovu iste stoke po više puta.To bi se trebalo pod hitno malo pooštriti ili čak ukinuti.

Ima kod nas primera i za najsmesniji video.

Ali hocu da kazem,da ministarstvo uglavnom sve odobrava,jer to direktno lokalna samouprava salje.Znaci bice onako,kako lokalci odrede.
Naravno,ako je sve u zakonskim okvirima.

Poslednja izmena:
Farmeri ne dobijaju nego placaju zemlju po srednjoj ceni,inace inicijativu o pravu preceg zakupa je udruzenje goveda predlozilo za krave,s tim da su onda uveli i sve ostalo,sto je i na neki nacin problem,jer kravari najvise dokumentacije moraje da podnesu a najmanje ih zemlje sleduje tj ono realno sto treba da dobiju se jos i umanji,dok pilicari,svinjari,na razne nacine krivotvore brojeve,vakcine,itd...i ispada da dobijaju i 3 puta vece kolicine zemlje sa istom farmom spram prosecnog kravara,pa kad im se i umanji nije greda kad ionako nije realno stanje,kao i to za bikove sad imam turu nagodinu nemam,po meni za takve vidove proizvodnje bi trebalo isto dati zemlju ali na godinu dana,i strozije inspekcije,brojno stanje na dan i to je to.Ali dzaba sve kad je interes vecih i jacih ljudi koji preko toga ostavruju svoje ciljeve sa mutljazama i hiljadama hekatara veliki,i niko ne moze protiv toga..

To muljanje sa stokom oko prava preceg nisu izmislili poljoprivrednici nego ljudi iz vrha vlasti koje je preneto na lokalne samouprave i oni nece sa postenim poljoprivrednikom uci u dil nego sa jacim igracima-muljatorima imaih u poslednje vreme koliko hoces.
a to sve se odigrava u kriminalnoj drzavi koju su vodili Zuti!
i Ministar Knezevic mi deluje od te sorte, tako da se nastavlja po starom...
na nasu zalos, ko zna koliko cemo jos gledati te igranke!

a to sve se odigrava u kriminalnoj drzavi koju su vodili Zuti!
i Ministar Knezevic mi deluje od te sorte, tako da se nastavlja po starom...
na nasu zalos, ko zna koliko cemo jos gledati te igranke!

i meni tako mirise
samo da kazem da kod nas ide na 1 god na osnovu stoke samo je sranje to sto se zemlja deli licima iz druge kat opstine(a ista opstina je u pitanju da ne bude zabune)to je ono sto ne valja uzgred ti sto su dobili su inace oni sto nisu smeli ni kao prvo kupovati firme (polj.pred,)jer su bili kobojagi direktori u istim

Не треба задње 3, него будуће 3. А није тешко спровести контролу и видети путешествије тих крава. Па са обзиром на одисеју тих крава прописати лепе казне, и узети назад субвенције.

Postje za to kaznene odredbe ali još se niko po tom pitanju nije opekao.

- - - - - - - - - -

Nisi u pravu ni 1 %
To je verovatno vaše mišljenje, kod nas se takve stvari(nepravilnosti) dešavaju nekoliko godina unazad a kod vas tek polako dolaze. I sam sam izgubio državnu zemlju na sličan način a stoke nema.

Не треба задње 3, него будуће 3. А није тешко спровести контролу и видети путешествије тих крава. Па са обзиром на одисеју тих крава прописати лепе казне, и узети назад субвенције.

Тако је . Забранити регистрацију крава ако имају више од 100 000 км и ако нису минимум еуро3 и атест на гас (метан) сваке 3 године :osmeh:

Ljudi ne zavaravajte se nisu krave problem,jer nad kravama ide selekcija par godina,i da bi dosli do krave treba vam dve i po godine,pnajveci su problem svinji i pilici,njima se dodaje oduzima kao da je to virtuelna igrica,a stanje ko zna koje je,jer svinju drzis 3-4-5 meseci a pile je jos brzi obrt.E sad tu postoje price da se uzmalo zadnje tri godine kolko je neko imo svinja pilica itd po nekoj listi vakcina i na te kolicine su dobijali zemlju i zato su su bile vece kolicine,ali opet to je mozda samo prica.

Nazad
Vrh