Izdavanje državne zemlje u zakup

Cencani su danas dobili odgovor da nemogu da obr4adjuju zemlju dok sud neresi ko radi poljoprivrednici koji su zakupili zemlju koju je radio PKB

- - - - - - - - - -

i to od javnog pravobranilaca u opstini zrenjanin

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Cencani su danas dobili odgovor da nemogu da obr4adjuju zemlju dok sud neresi ko radi poljoprivrednici koji su zakupili zemlju koju je radio PKB

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

E to se zove pljacka jer vi ste da li pare koji neko drugi koristi a vi zemlju ne smete da obradjujete. Kakva sramota za cinovnike opstine Zrenjanin,busaju se da ce da oni rese PKB !!!

suta imamo sastanak sa gradonacelnikom u vezi zemlje, ali slabi su izgledi posto je neko PKB-u pre par godina upiisao pravo koriscenja zemljista u k-o centa, a opstina govori da ona nije odgovorna a znali su da je prodaju i uzmu pare za zakup

- - - - - - - - - -

receno nam je da ako mi posejemo PKB ce nas da tuzi, a ako oni poseju mi njih. Izgleda da je PKB drzava u drzavi. ::sramota:: za opstinu i ministarstvo

- - - - - - - - - -

ЗРЕЊАНИН - Градоначелник Зрењанина Иван Бошњак најавио је данас да ће од сутра бити омогућено пољопривредницима из Ченте да користе оранице узете у закуп на лицитацији, а које је до сада користила пољопривредна корпорација "Београд" (ПКБ).
Бошњак је то изјавио после разговора са педесетак закупаца државног пољопривредног земљишта који су данас стигли у Зрењанин са захтевом да им се омогући да обрађују њиве узете на основу програма локалне самоуправе.

Он је најавио да ће надлежне инспекције и други државни органи користити сва законска средства у циљу спровођења програма давања пољопривредног државног земљишта закупцима, да би се пролећна сетва обавила на време.

Градски јавни правобранилац Горан Катић изјавио је Танјугу да је Привредни суд у Зрењанину одбио захтев ПКБ за одређивање привремене мере.

ПКБ није учествовао на два круга лицитације, али је за остајање у поседу понудио граду Зрењанину нагодбу о уплати у буџет 14,5 милиона динара,што је 30 одсто више од почетне цене понуђених парцела за надметање.

На подручју КО Чента и КО Перлез у власништву државе налази се око 1.500 хектара земљишта, од којих су приближно половина оранице, а други део под пашњацима и трском.

Interesuje me sta je potrebno za licitaciju drzavnog zemljista od dokumenata tj.da li npr ja ako se sad ovi dana registrujem prvi put,neovisno od roditelja imam pravo da licitiram drzavno zemljiste? Jer prve godine navodno nmg dobiti subvencije,ali svakako se od jeseni tj proleca zasniva nova proizvodnja i ulazi u posed ali se licitira otprilike u junu za naredne tri godine.

Откуд ПИО. Треба само газдинство. И да испуњаваш услове огласа.

Baz zbog pio vas i pitam,nzm jel potreban,jer nzm jeli ja mogu uopste prve godine uplatiti sad to,ili tek nagodinu mogu da uplatim,no sutra cu ici da resavam registraciju pa cu da pitam tamo.

1. право учешћа у јавном надметању за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини
има:
– правно и физичко лице које је уписано у регистар пољопривредних газдинстава и има активан
статус.
2. испуњеност услова за пријављивање на јавно надметање понуђач доказује оригиналним
документима односно овереним фотокопијама и то:
– личном картом за физичка лица односно изводом из привредног регистра (не старијим од шест
месеци до дана објављивања огласа) за правна лица и
– важећим изводом из регистра пољопривредних гадинстава.
3. понуђачи су дужни да заједно са пријавом за јавно надметање доставе доказ о уплати депозита у
тачном динарском износу наведеном у табели из тачке i овог огласа, за свако јавно надметање појединачно, на
рачун:

то је то, нема никакав пио.

По овим условима и ја учествовао.

- - - - - - - - - -

Да ти ово можда није глагол. :osmeh:

1. право учешћа у јавном надметању за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини
има:
– правно и физичко лице које је уписано у регистар пољопривредних газдинстава и има активан
статус.
2. испуњеност услова за пријављивање на јавно надметање понуђач доказује оригиналним
документима односно овереним фотокопијама и то:
– личном картом за физичка лица односно изводом из привредног регистра (не старијим од шест
месеци до дана објављивања огласа) за правна лица и
– важећим изводом из регистра пољопривредних гадинстава.
3. понуђачи су дужни да заједно са пријавом за јавно надметање доставе доказ о уплати депозита у
тачном динарском износу наведеном у табели из тачке i овог огласа, за свако јавно надметање појединачно, на
рачун:

то је то, нема никакав пио.

По овим условима и ја учествовао.

- - - - - - - - - -

Да ти ово можда није глагол. :osmeh:
Daj link od toga.

PIO je obavezan, ne lupaj te gluposti. Vec 6 godina ucestvujem na licitacijama i znam sta treba od dokumentacije.

Учествовао на лицитацији. ПИО ми није био услов. Поставио сам и услове огласа. Аман шта хоћете више од тога.

Документација за пријављивање на јавно надметање
 формулар за пријављивање (попуњен у целости и потписан);
 доказ о уплати депозита;
 лична карта за физичка лица односно извод из привредног регистра (не старији од шест месеци до
дана објављивања огласа) за правна лица;
 важећи извод из Регистра пољопривредних газдинстава.

- - - - - - - - - -

И ево сад прочитах оглас за Суботицу, и не видим да пише да је ПИО услов. Уз мало пар ширих објашњења апсолутно исти оглас као код мене.

А ево сад нађох и Србобран и стварно је ПИО услов. Према томе, како код кога. :ppozdrav:

Do sada je trebao PIO , a kolko znam trebace i ove godine. PIO placas od dana kada se prijavis ,tj. od dana kada si napunio 18 god.,ako nisi radio nigde a imao si zemlje na svom imenu.

PIO jedan od uslova Ministarstva Poljoprivrede još od 2007 god , tako da tu Opštine ne mogu ništa da menjaju po tom pitanju.

Nazad
Vrh