Izdavanje državne zemlje u zakup

Ti sto uzmu zemlju u zakup po 100.000 din..ti neplacaju zakup svako normalan to moze zakljuciti....i njima netrebaju subvencije...

- - - - - - - - - -

Kako neplaćaju? Kad ide po novom unapred.Ako neko ne plati njivu gubi kauciju od 10% i njiva ide u drugi krug na licitaciju.:ppozdrav:

Jedno je to što vi pričate a po meni drugo što Goran pita.
Ako si ti licitirao neki broj licitacije gde je pored deset obradivih parcela ušlo i recimo dve livade ili pašnjaka oni ti to sigurno neće vratiti.Ustvari neće odbiti te pašnjake a ostaviti ti samo obradivo zemljište.

ako je put u pitanju, dal ce ga izuzeti nakon geometrove potvrde da je neobradiva povrsina? put je sigurno neobradiva povrsina!

Kako neplaćaju? Kad ide po novom unapred.Ako neko ne plati njivu gubi kauciju od 10% i njiva ide u drugi krug na licitaciju.:ppozdrav:

Kaucija je 30%

A sto se tice racunice jedan je kupio 10h po 101.ooo din. A drugu licitaciju 15h po 32000 Sve ukupno 1.490.000 za 25h, sto je prosek ispod 60.000/h Tih prvih 10h je baceno osnovno djubrivo, predusev 3 god. soja.i posteno uzorano. I to je na jednu godinu. Da kazemo da bude neki bolji prinos od 10t/h kukuruza to je 2.500.000 on trebe da ulozi jos max 500000 tako da nije bas mutav.

Dragane, dobices nadimak Marko Kraljevic a mozes i putarinu da naplacujes ::novac:: :ppozdrav:

• Like
Reagovanja: PKB
prijatelj nas je izlicitirao parcelu 53 hektara,na 6 hektara se vodi pasnjk na kome je seoska deponija decija igralista ima tu i nekih malih basta a vise od pola je siprazje. s druge strne ima jos 4-5 h. siprazlje.a oradiva povrsina je samo 33hektara.znaci hvali jos nenih 10 ak.hektara nepostoje nigde.ugovor moze da se menja aneksom ugovora,ali neznam sta priznaju a sta ne?zato pitam one koji su imali slicne probleme?
Prijavi tamo gde si licitirao. Oni ce da naprave komisiju, u kojoj ce najverovatnije biti i inspektori.
Siprazje zavisi kakvo, ako moze da se sredi, nece ti odbiti. Ako je suma i drvece, odbice ti najverovatnije. Ako ti je neko uzurpirao, ili je zemlja vec sa nekim sadrzajem takodje ce ti odbiti. Sve u svemu priajvi sto pre, da bi ti sto pre napravili aneks ugovora jer krecu prijavljivanja, pa potom i subvencije, itd placanja, garancije, itd.

- - - - - - - - - -

Ti sto uzmu zemlju u zakup po 100.000 din..ti neplacaju zakup svako normalan to moze zakljuciti....i njima netrebaju subvencije...

- - - - - - - - - -
Mozda ne plate, ali gube depozit i rizikuju inspekciju. Subvencije svakako nece dobiti. Plus kazne i zabrane.
Tako da ko ima semu da sve ovo zaobidje, alal mu.

@peet, video sam tu fotku ne svidja mi se ni malo :osmeh:
ja imam problem na jednoj parceli gde z'boka dolazi put iz Vladimirovca i ljudi-neljudi nece da obilaze njivu nego pravo s'puta pa preko da skrate putanju do svog cilja, a kamoli kad bi preorao zvanican put, tad bi valjda pogazili celu njivu!
mozda i za ovaj put sto naprave kroz njivu misle da je zvanican :sjasi:

@techa, da je neki glavni ja bi stavio rampu, al na ovom nebi zaradio ni za pivdzana :ppozdrav:

@peet, video sam tu fotku ne svidja mi se ni malo :osmeh:
ja imam problem na jednoj parceli gde z'boka dolazi put iz Vladimirovca i ljudi-neljudi nece da obilaze njivu nego pravo s'puta pa preko da skrate putanju do svog cilja, a kamoli kad bi preorao zvanican put, tad bi valjda pogazili celu njivu!
mozda i za ovaj put sto naprave kroz njivu misle da je zvanican :sjasi:

@techa, da je neki glavni ja bi stavio rampu, al na ovom nebi zaradio ni za pivdzana :ppozdrav:
Naostri siljke od brane i 1 tal postavi tu gde gaze,malo ga ukopaj pa kad dvoje izbuse sve gume vise nece niko da prodje ni da ga teras puskom.

Goran 1991@
Ko je kupio parcelu koja izlazi na put Bavaniste-Pancevo kod semenskog centra,vidim da je uzorana par dana pre licitacije.Suncokret je bio a prosle god radili neki Starcevci,njih cetvoro cini mi se ali nisam siguran.

Ima ona stara, Cercilova: "Kada želiš da se nešto gurne pod tepih – formiraj komisiju!"
Uvek istina, osim u ovom slucaju, najverovatnije.
Komisija u sastavu, inspektor, neko iz opstine, geometar, i "razno".
Nece saznati dok ne proba. A i ne mora, ako mu nije zao para. :osmeh:
A jadan Cercil nije ni znao kako ce ovi nasi unaprediti tu formulu. :haha:

Naostri siljke od brane i 1 tal postavi tu gde gaze,malo ga ukopaj pa kad dvoje izbuse sve gume vise nece niko da prodje ni da ga teras puskom.

Goran 1991@
Ko je kupio parcelu koja izlazi na put Bavaniste-Pancevo kod semenskog centra,vidim da je uzorana par dana pre licitacije.Suncokret je bio a prosle god radili neki Starcevci,njih cetvoro cini mi se ali nisam siguran.

ALMEX je uzeo orali su posle licitacije u utorak ili sredu neznam tacno .

Goran 1991@
Almex kad se zavrsila licitacija pozvao je radnike i izorali su to za dan

U Kacarevu ima problema sa zakupom drzavne zemlje u zakup, parcela se vodi kao pasnjak u selu a ustvari tu se nalazi AD Kacarevo, sa svim svojim objektima i mehanizacijom....u pitanju je oko 28 ha. Bio nam je predstavnik Gradske uprave i rekao da ce izaci komisija , ustanoviti pravu kolicinu obradive zemlje i onda napraviti aneks ugovora da se plati samo ono sto moze da se radi tj.nekih 6 ha. Medjutim kako cujem u petak su na sastanku odlucili da se ipak plati zakup cele povrsine. Ako se to desi onda cemo imati situaciju da smo platili zakup za narednih 6 godina.

Ako imas visak para cak i kad se plati ugovor za sve tri godine, trebalo bi da ti vrate ostatak. Meni su vratili.
Koliko sam shvatio uzeo si 56 ha, pa 28 nemozes koristiti, a platio si sve 3 godine, pa sad mu dodje 6 godina. Zavisno od cene i tvoje likvidnosti i solventnosti, mozda i nije lose da uzmes i na 6 godina i odmah platis.

Nazad
Vrh