Izdavanje državne zemlje u zakup

kod nas je bilo do 100 h ili vise samo ako parcela prelazi 100 h, inace kod nas najveca cena izlicitirana je parta 200.000 dinara po h ,izbiste 134.000 h ,Uljma 105.000 h zakup je na 1godinu.ovo je bilo u oktobru 2012,mora da smo dali primer ostalima

sta je almex licitirao? jel ono zito u livada?

Ne. . . ono kad se ide za deponiju pa sa leve strane uz asvalt. . . ima neki 75 ha. . .ta se zemlja nije do sad pojavljivala u opste. . . niko nije ni znao da ta zemlja spada u dolovacki atar. . .

- - - - - - - - - -

I nadje se jedan pametan da kaze da se isplati kad se radi,a drugi mu teraju traktor,boze,boze...::sramota::

HAHAHAAHAHAHAHAHAH a sta ce mukica. . . ::000::

dali je neko imao problema sa drzavnom zemljom u zakupu,da dokazuje da nema te povrsine zemlje koju je zakupio?i kako se tretira pasnjak u parceli?koja je proceduda za dokazivanje samo obradivog zemljista?

dali je neko imao problema sa drzavnom zemljom u zakupu,da dokazuje da nema te povrsine zemlje koju je zakupio?i kako se tretira pasnjak u parceli?koja je proceduda za dokazivanje samo obradivog zemljista?

Mislim da od toga nema nista, jer u oglasu za licitaciju pise da se njive daju u zakup u vidjenom stanju, i nema prava zalbe na njihove nedostatke. Ima i kod nas par parcela s sumom, ili sa nekim kanalima, i to se vodi kao parcela, a u stvari je neobradivo.

izlicitirao tablu od 12,5 hektara ,otisao izmerio kad ono 9,5,prijavio u opstinu oni poslali geometra on izmerio 9,6.poslali mi novo resenje na 9,6 i oni platili geometra.

Jedno je to što vi pričate a po meni drugo što Goran pita.
Ako si ti licitirao neki broj licitacije gde je pored deset obradivih parcela ušlo i recimo dve livade ili pašnjaka oni ti to sigurno neće vratiti.Ustvari neće odbiti te pašnjake a ostaviti ti samo obradivo zemljište.

Lepo piše parcele se licitiraju u viđenom stanju.
Ja verujem da bi u našoj opštini rekli "gde si gledao?"
Sve zavisi od opštinske komisije koliko su spremni da izađu u susret.

Garantujem da ukoliko je u broj licitacije recimo 322 koji čine deset parcela ušla i livada ili pašnjak tu pomoći nema.Znači neće je skinuti sa plaćanja.Ako skinu onda je to protiv pravila i uslova licitacije.Ukoliko se ona u papirima za licitaciju vodi kao oranica ,a na terenu je livada opet nema pomoći jer se sve izdaje u viđenom stanju.Kad je tako možeš orati bez problema.Ukoliko se ona u papirima za licitaciju vodi kao livada ili pašnjak a uzorana je problema može biti samo ako neko to zna i namerno prijavi komisiji.Onda njih nije briga ko je i kad to razorao već jure onoga ko je u tom momentu na toj parceli zakupac.

prijatelj nas je izlicitirao parcelu 53 hektara,na 6 hektara se vodi pasnjk na kome je seoska deponija decija igralista ima tu i nekih malih basta a vise od pola je siprazje. s druge strne ima jos 4-5 h. siprazlje.a oradiva povrsina je samo 33hektara.znaci hvali jos nenih 10 ak.hektara nepostoje nigde.ugovor moze da se menja aneksom ugovora,ali neznam sta priznaju a sta ne?zato pitam one koji su imali slicne probleme?

to sto fali u hektarima to mu ne mogu naplatiti ako se bude zalio.a ovo sto postoji a nije oranica to mora da plati

Taj Almex ima svoje ko zna koliko zemlje koje je kupio postenim radom odvajajuci od usta i sad mu je jos malo i ide na licitaciju. Ovde se ocito radi o nekakvoj bolesti jer realno kad bih imao 100 he svoje zemlje ne bih mi padalo na pamet da licitriram bilo sta.

Po prilicno sam siguan i sad bih potpisao da se u zemlji Srbiji uvede gornja granica koju neko moze da radi jer ovo ludilo nece doneti nista dobro.Evropske zemlje su takvo sta uvele jos odavno i taj deo su uredile kako to dolikuje civilizovanim zemljama.
100 He u vlasnistvu bi donelo godisnje bar nekih 40000 evra koje bi za istih tih 100 ha morao da platis zakup.

Pa ljudi,zar je moguce da ovoliko pucate za zakup jednogodisnjeg koriscenja obradljivog hektara?Sta je kod vas u pitanju inat,pakost,pohlepa ili novac sumljivog porekla?Sta ako potraje susa,nedaj boze grada,i dali osiguravate useve.Iskreno neka vam je gospod Bog u pomoc.

Nazad
Vrh