Izdavanje državne zemlje u zakup

druze nemoj biti bas toliko siguran u to,kod nas u subotici po poslednjim podacima doslo se do saznanja da se 4000ha od ukupno 15000ha zemlje u drzavnoj svojini,obradjuje tako da se ne zna ni ko obradjuje ni po kojoj ceni(ustvari se zna koje alave glavonje je obradjuju,koji rade na hiljade ha i koji su blizu vlasti) tako da je pitanje da li uopste placaju,to je jedno a drugo koliki neko mora biti kreten pa da sam sebe unapred ugura u minus?mislim da nisu oni toliko ludi da sebe guraju u minus,svi se mi bavimo istim poslom i znamo svi vrlo dobro da po tim cenam zakupa zarade nema!ako nisam u pravu ispravi me.

Zašto uvek pitate šta će sejati da mu se isplati.Ako je uzeo 200ha po 25000din/ha što da ne uzme 50ha po 95000din/ha.Pa zar Vi ne čitate po forumu da se za KJ zemlje plaća 350evra zakup.Ljudi uz to imaju puno privatnog zakupa,pa puno svoje zemlje i sve se to da ispeglati.Na sve to još imaju radnike koji radili 10 ili 13 sati dnevno isto su plaćeni,pa skupe i velike mašine koje ne smeju da stoje.....

Ako uzme 200ha po 25000 onda mu se isplati uzeti 50ha po 95000din,ali su to retki slucajevi ,nismo ni svesni kakve sve muljaze sa tom zemljom ima.

Ja ne razumem zasto peglati ? Jel nije bolje raditi 200ha po 25 000din/ha,nego 250ha po 39000din/ha jer on na onih 50ha AKO bude imao nulu moze da se udara nogom u du** od srece.

Te gazde što plaćaju te velike sume rade mnogo više od 200ha.Postoji tu i matematika PUNO HEKTARA x MALO ZARADE=xxxxsuma,što dođe isto kao MALO HEKTARA x VEĆA ZARADA=xxxxsuma.Garantujem da je kod velikih gazda prva suma daleko većaod druge sume.

I još jedna stvar kada ugovara prodaju robe ima količinu ili nabavku repromaterijala za 200 ili 800 ha nije ista cena,marža,rabat..tako da nisu oni baš mutavi.
Loše je kao kod nas kada jedan iz sela hoće na licitaciju pa ne da drugom nego se nateraju do 50-60 hiljada iz inata a to mu jedina zemlja u zakupu onda vadi prosek sa sopstvenom i ne zaradi ništa.
Kod nas danas završen prvi krug otišle veće parcele po početnoj ceni uspeli se dogovoriti sa Alibunarčanima a ove male (koje su vraćene privatnicima a nisu sprovedene zahvaljujući pravobraniocu)nisu ni išle jel nije bilo zainteresovanih.

Da, nije bilo prijavljenih sada, ali u drugom krugu bice sigurno kandidata pa ce licitirati i tamo gde smo i mi (ljudi kojima su date parcele od strane komisije za vracanje zemljista).

Imao sam prilike da čujem kako razmišljaju neki što tako nabare cene arende,kaže samo da ima da plati radnike koje im voze traktore i kombajne i on je zadovoljan,ne mora ništa da zaradi.:haha::haha::haha:

prijavite se za svaki slucaj na vase parcele da mozete da ih branite, ako nema zainteresovanih, odustanite i vi.
Nama je problem i nas bivsi PIK, sadasnji privatnik, u toj tabli od 29 ha koja ide na licitaciji gde ja imam parcelu od 8 kj ili 4.66 ha i Pik ima 11 ha medjutim oni ne zele licitirati jer kazu da imaji pravo prece i oni ionako vec placaju arendu (verovatno Min. Poljo) Mi smo hteli da se dogovorimo sa njima da oni licitiraju i verovatno bi islo po pocetnoj ceni od 32000 din i svako od nas bi njima isplatio svoje trokove za svoju parcelu ali jednostavno nece.
E sad, plus kazu da oni u njihov posed nece dati nikom da ulazi (druga je prica kogo imaju kao poledjinu i na kakav nacin nece dozvoliti) tako da ja ako zelim da se prijavim moram licitirati celu tablu od 29 ha a fakticki bicu u sporu ili naicicu na neprilike sa njima jer ipak oni rade 11 ha od toga.
Dosta je sve to komplikovano u ovom slucaju jer nas ima vise tu a niko ne razmislja jednako.

Dal si mozda cuo kako su prosli Vladimirovac i Seleus, jel bilo dogovora i kod njih?

-------
peet, dosta slozena situacija zbog povezanosti vise parcela u jednom br.nadmetanja.

Ne znam za ove jer nisam se raspitao. Danas sam izasao iz sale odmah na pocetku jer neko ko ima parcelu u toj tabli pokazao mi da je juce uknjizio svoju parcelu a ni sam bog ne zna kako. Pa opet juri do advokata do katastra do opstine, sa svima sam dosta dobar sve djabe. Pazi sad, 2008 uveli su nas u toj tabli sve a samo na jednom predmetu kod ovog nije se pravobranilac zalio i mogao je juce to uknjiziti.
Jebe lud zbunjenog. Juce smo bili u Novom Sadu u skupstini i pokrenuli nesto, videcemo sta ce biti jer je jurnjava na vise polja. U BG je podneta izjava Ombudsmanu organizaciji za ljudska prava a poslace se i u NS. Sledece nedelje neki ce biti u emisiji kod Urosa a isto sledece nedelje preko nekih veza radimo na to da budemo primljeni kod Vucica i Knezevica. Tako da sa ovim primerom sto je jedan mogao da uknjizi a ostali ne guracemo da vidimo kako i zasto je taj uspeo a u istom je kosu kao i mi ostali. Sve u svemu ludnica al lako necemo odustati!

Kod nas u opstini pred izbore obecavali da ce biti raspodela drzavne zemlje svakom poljoprivredniku ili mestaninu koji se skine sa biroa po 20 ha po nekoj prosecnoj ceni.Prosli izbori i sada kazu da to nije po zakonu i da od toga verovatno nece biti nista pa ce se ici na licitaciju.

Zakoni su nikakvi za patenike.Zakoni odgovaraju tajkunima.Evo novi zakon u Hrvatskoj omogućuje Todoriću da uzme svu zemlju.

zna li neko gde bi mogao naci koliko grla stoke ide u jedno uslovno grlo za uzimanje drzavne zemlje u zakup (pravo preceg).nekad sam negde video al sad ne mogu nigde naci tabelu

Nazad
Vrh