Izdavanje državne zemlje u zakup

Kod nas juce izlicitirana zemlja po pocetnoj ceni 2000 din. po hektaru.Mozete zamisliti kakva je to zemlja?!

Inace je moj kum uzeo tu zemlju.Licno mislim da se zeznuo.Tu nece ni trava da raste a voda lezi kada padne najmanja kisa.Posladnji put radio kombinat pre 15 godina.

Ima da se obogati.Niste svesni kakva je to zemlja.Na njoj raste samo trava mekuša koju ni ovce neće da jedu.Ja to ne bi ni za džabe uzeo.

Vi to zovete "mekusa" kod nas kazu "mlaka".Tacno tako nece ni ovce da jedu.Kada je iztanjiraju i poseju jecam(posto su rekli da ce njega da seju) i malo djubreta da bace taman ce da im zalegne premija i zarada od ovrsenog jecma.Necu da racunam izkrljane tanjirace i poispadale baterije od sejalice.To mora da se desi.

Išao sam prošle godine da baliram na takvim parcelama u Petrovčiću.Kažu lep je put,istanjirao je neko_Ono je da se ubiješ.Kod nas znam kada istanjiraš put i prođeš nekoliko puta napravi se prašina a tamo mora traktor u prvu na leru da ne otpadnu bubrezi.Pređeš preko buse ona ništa,kao preko kamena da si prešao.

Čini mi se da su ljudi kojima sam balirao pomenuli Tolince.Kada idem odavde pa na centru Petrovčića skrenem desno i samo pravo tim putem stižem na te parcele.Ogromne su i pružaju se u nedogled ali tamo nema ništa živo.Čak ni ljutić ne raste a ne obrađuju se ko zna koliko godina.

Nazad
Vrh