Izdavanje državne zemlje u zakup

@talianu, onaj ko izlicitira ako bude usao u posed, to jest uzore i dobije ugovor iz ministarstva, taj ce i raditi, a ti ces nazalost morati da gledas za strane ili ce te u suprotnom tuziti za ometanje poseda. Nazalost ali takav je zakon, sav nakaradan. Ne bih voleo da sve ovo i osetis na svojoj kozi, ali budi spreman na ovakav scenario jer je vrlo verovatan ako se nameraci neki namcor na licitaciji.

Ja znam da on ima pravo da uknjiži hipoteku ako je izlicitira ali samo u slučaju da moje rešenje nije pravosnažno tj da traje žalbeni rok.Što mislim da on iz tehničkih razloga neće moći uraditi.
Za 15 dana od uknjižbe moje rešenje će biti pravosnažno bez prava na žalbu .
Tako da će taj koji je uzme morati pravdu potražiti na sudu a naknadu štete iz ministarstva poljoprivrede. Parcela je uzorana a u toj licitaciji ima još 9 parcela koja imaju isti problem po nekom usmen dogovoru naši neće učestvovati na licitaciji.A drugi krug je daleko ,no videćemo.
Sudija ne sudi po pravdi nego po zakonu tako da sam spreman i na onaj gori scenario.
No mislim da nije kraj sveta ako se i izgubi 91 ar na 3 godine,to me može samo dodatno motivisati. :ppozdrav:

Ja znam da on ima pravo da uknjiži hipoteku ako je izlicitira ali samo u slučaju da moje rešenje nije pravosnažno tj da traje žalbeni rok.Što mislim da on iz tehničkih razloga neće moći uraditi.
Za 15 dana od uknjižbe moje rešenje će biti pravosnažno bez prava na žalbu .
Tako da će taj koji je uzme morati pravdu potražiti na sudu a naknadu štete iz ministarstva poljoprivrede. Parcela je uzorana a u toj licitaciji ima još 9 parcela koja imaju isti problem po nekom usmen dogovoru naši neće učestvovati na licitaciji.A drugi krug je daleko ,no videćemo.
Sudija ne sudi po pravdi nego po zakonu tako da sam spreman i na onaj gori scenario.
No mislim da nije kraj sveta ako se i izgubi 91 ar na 3 godine,to me može samo dodatno motivisati. :ppozdrav:

Imaju pravo i u prvom krugu da licitiraju licitanti iz drugih KO ako imaju punomoc od nekog iz KO iz koje se zemlja daje na licitaciji.
Inace danas smo bili u Dobrici gde je bio i Uros Dvidovic sa B-92 u vezi ovih sranja koje se desavaju za zemljom koje se daje na licitaciji, pa makar ljudi imali resenja (koje za sad jos nisu uknjizena jer je proces u toku) a dodeljene su od strane komisije za vracanje zemljista.
Reportaza bice prikazana mislim u narednoj emisiji Domacin na TV Prva a na B-92 ce prisustvovati najverovatnije Romanovic advokat i jos neko isto po ovoj temi!

Jel ima i jedno mesto gde su se domacini na bilo koji pravni nacin resili zakupaca iz okolnih sela!?
I dali neko poput urosa davidovica moze tu nesto da pokrene?

U SM juce odrzana licitacija, prosek lic.75000 po h ....seik nije ucestvovao...........
Sremci jaki ste, kod nas u ZR drugi krug uglavnom 4,5 ,6 klasa se licitirala, ritovi. Pola otislo po dogovoru, pola nije bilo dogovora. Cena pocetna za ritove bila od 12000 do 16000, tamo gde se podiglo duplo nastavak je danas (oko 500ha) :osmeh:

@ talianu Zasto nisi i ti ucestvovao na licitaciji za tu tvoju parcelu, i terao do kraja, do samog kraja nebitno na koliko izadje. Posle odustanes, i izgubis depozit , a prodje dovovljno vremena da parcela postane pravosnazno tvoja, tih 15-ak dana.

Zato što je u paketu sa desetak sličnih parcela pa bi morao da se dogovorim sa deset ljudi da zajedno odradimo licitaciju .
U ovom trenutku too je nemoguća misija.
No mislim da će iovako proći bez nekih problema.

Imamo i mi u Zr "heroje" prva klasa zemlje 10 ha otislo po 76 000din/ha :sta:,na godinu dana samo, predusev suncokret, jos stoje stapovi na njivi, pre suncokreta bila repa ... pa nek je sa srecom novom gazdi:ppozdrav:

Po kojoj ceni posto je sva zemlja uzorana i potanjirana a jedan deo je i posejan ??

Sremci jaki ste, kod nas u ZR drugi krug uglavnom 4,5 ,6 klasa se licitirala, ritovi. Pola otislo po dogovoru, pola nije bilo dogovora. Cena pocetna za ritove bila od 12000 do 16000, tamo gde se podiglo duplo nastavak je danas (oko 500ha) :osmeh:

Blago vama. Kod nas je pocetna za 7-mu klasu 30000, 6-tu 31000 i tako do prve po 37000 koje i nema. A te najlosije ima gde nije obradivo 30, 40 i 50%. Plus prvi korak 2000 pa kad izracunas obradivu povrsinu izadje 60-70000h start bez naterivanja (same pljostare)

Ddnas ocela licitacija u opstini alibunar, prvi rezultati su. alibunar samo 35ha izlicitirao ostalo ostavili za drugi krug, dal ce im to proci ne znam(mac sa 2 ostrice) janosik otislo po pocetnoj, banatski karlovac uprauo sad 10ha po 105 000din, a ostale su im isle od 80 do 100000 hiljada, glad velika glad!!!

Cuo sam da je izlicitirana cena oko Zrenjaninca tj Dunavac i Centa od 150 -170 evra po ha ,posto je to sve poorano i potanjirano oranje ,i plus neke parcele i posejane kako ce se to resiti ????

Nazad
Vrh