Izdavanje državne zemlje u zakup

Pa džaba vas je tužio ukoliko se parcela u katastru vodi kao državna i opština je kao takvu stavila na licitaciju.I ostale ste trebali uzeti.

Zaključio sam ja po prethodnih par strana da su tu gadne mućke u pitanju.
Нису то друже никакве мућке, већ класична бахатост, отимање, зачињено са претњама.
Оно што је најтужније, људи у општинама знају за то, и пуштају људе саме да се свађају са напаљеним будалама.
Наравно, ником не пада на памет да оде у полицију, којој се такође пуно верује, како са стране грађана, тако очигледно и из саме власти, пошто нико из општина не сме да им се обрати са захтевом.
И тако ми као нефункционално друштво стојимо заробљени од стране бахатих, и оних који не раде свој посао.

Moze li neko od Vas da mi kaze da li ce biti nekih promena u vezi zakupa drzavne zemlje,mislim na povrsinu koja ce moci da se zakupi,povrsina zemlje koju morate imati u svom vlasnistvu. Posto kod nas licitacija treba da bude na jesen pa da znamo da se pripremimo. Jer u opstini Zrenjanin je 25Ha maximalno po gazdinstvu ako se ne varam i 3Ha u svom vlasnistvu.

Ja sam bio juče i danas u opštini,katastru...svuda po malo.
Imam sličan problem tj vraćena je zemlja 2002 godine odnosno komisija je zaključila da su tamo nekom pretku oduzeli xx parcelu i zbog nemogućnosti vraćanja iste (komasacija je progutala sve to) dodeljuje nam se druga (bez broja) .Izašli geometri iz katastra i komisija udarila kolac na parceli XXXX/XX i mi tu radimo od tada .Kada je opštinska komisija poslala sreskoj u ZR ovi su podigli žalbu i tako danas sutra nikad nije sprovedena i uknjižena a od dokumenata imam samo zaključak .Do prošle godine komisija za dodelu državne zemlje (bili i iz katastra ljudi) znali su problematiku i sve te parcele su bile izuzete iz licitacije. Međutim ove godine su sve te parcele na licitaciji . Sada se svi ograđuju da nije njihova greška iako ja mislim da katastar nije smeo da nas uvede u posed do pravosnažnosti.
U pitanju je oko 50 parcela u mojoj KO. LJudi iz sela ne verujem da će uzimati jel znaju o čemu se radi ali to ljudi iz drugih KO ne znaju ili ih baš briga.
Još me u opštini ubeđuju da platim zemlju i ostanem u posedu što ću verovatno i morati a jednog dana po pravosnažnosti rešenja da tužim državu.CIRKUS.
Cena je 32000 din početna licitacioni korak 2000 zemlja 5 klase.

Ja da dođem naravno da bih to licitirao.Prvo zato što ne bih znao da je to u procesu menjanja ili dodeljivanja ,a drugo je da čim ide na licitaciju u katastru se sigurno vodi kao državna.Kako se vodi u katastru je amin za svaki naredni korak.I kod nas ima dosta toga,ali kao što sam rekao ,polako se to rešava iz godine u godinu.Neki poput tebe licitiraju doslovce svoju zemlju da bi ostali na njoj pa će onda videti šta će posle,drugi jednostavno izlaze iz tih parcela i odlaze tamo gde i jesu njihove njive,a treći pokušavaju na sve načine da ostanu tu gde jesu i naravno ne plate ništa.

Ja sam uvek nezadovoljan sa radom nase opstinske administracije,ali kad vidim vase kaubojske opstine,kako je to sve zamrseno.
Pa kod nas je onda odavno eu stigla.

talianu,imam i ja sličan problem,samo sam u mnogo goroj situaciji,jer ne znam da li cu moci ikada da povratim zemlju. '94 je dedi vraćena zemlja od konfiskacije oko 11h...2008-me kad smo radili ostavinu za njim,skontali da nam 'fali' 1,5kj u katastru. Šta se deslio : od 2004 ta parcela je vraćena prethodnom vlasniku (zadruga 'jednoota' koja više ne postoji pa je onda zemlja prešla u drzavno vlasništvo), zbog nepostojanja pravosnažnog rešenja...i stvarno,kad sam čačkao po dedinim papirima,za tu parcelu nemam rešenje,imam samo papir gde su ga tročlana komisija uveli u posed i nekoliko posedovnih listova iz katastra iz perioda izmedju '94 i 2004-te. Najgora stvar je to sto kad sam hteo da pronadjem dedinu dokumentaciju u komisiji za vraćanje zemljišta (koja je inače rasformisana,pa se ta dokumenacija nalazi negde u arhivi opštine) ispostavlja se da je ceo predmet izgubljen,ond. ne mogu da ga nadju !!! Bio sam do advokata da se posavetujem a on mi kaze 'ajde da tuzimo opštinu',ali ja se pitam sta imam od toga(i da dobijem tužbu),kad ne mogu da saznam sta je sa parcelom - dal je greskom vraćena ili se mozda neko zalio ili nije greska,samo mozda neko nije radio svoj posao pa nije iskucao rešenje...ne znam st ada radim,samo znam da je i kod mene težak cirkus...i tako,već dva puta je ta parcela išla na licitaciju i niko nije bio zainteresovan ali pretpostavljam da ljudi iz sela znaju da tu nesto ne stima jer nemoguće da u okolini od stotine hektara,na tom mestu bude parcelica od 1,5kj drzavna.
izvinjavam se za off,samo sam se nadovezao na prethodne postove...

Ne znam šta da kažem najgora stavra što su parcele gupisane u jednu licitacionu jedinicu. U mom slučaju 10-tak parcela( isto toliko vlasnika) licitacija broj XXX.
I sada i da hoću da platim svoju zemlju ne mogu jer 5 od nas 10 neće ni da čuju da plate zemlju.
Ja sam se pomirio sa tim pa šta bude .

Znaci ja sam mislio da je samo Dolovo u pitanju, sad vidim da nije. . .. strasno. . . Mozda ne bi bilo lose da se ovaj problem istakne na sledecem sastanku asocijacije. . .

Ne mogu oni pravno ništa tu da pomognu.
Katastar jednostavno nije smeo da nas uvede u posed do pravosnažnosti rešenja.
Verovatno ni oni nisu očekivali da će ishod biti takav kakav je.

takav je problem i u vrscu!mi od 2005 imamo komisiju za uredjenje zemljista koja nista nije uradila po tom pitanju.od 2005 satvljamo primedbe na nedostatke i niko ih ne resava.

Ako ima nekog da je voljan da mi nešto objasni ,a imao je pravo prečeg kupovine na osnovu stoke molim da mi se javi na pp.

Ne znam ljudi kako kod vas , ali u Zrenjaninu 2 krug licitacije koliko vidim bice ludnica,sluzbenica u poreskoj nije imala gde da stavlja pare danas,poljoprivrednika nikad vise u redu, ko da se dzabe deli zemlja ...morao sam i ja da uplatim tiket,pa da vidimo sta se desava :)

Blago vama kod vas je drugi krug a kod nas nije jos ni prvi krug licitacije raspisan cekamo hoce li biti do marta ili ce biti kasnije,nista nije uklonjeno ni sume,ni zbunje,kanali,stadioni,silosi.... pa kad ti geometar obelezi njivu o tvom trosku tek se onda iznenadis sta ti sve pripada osim zemlje

Ja sam danas u drugom krugu uzeo nešto malo.Nešto sam terao ali odustao a ovo uzeo po početnoj ceni.Bilo je prijavljenih kao i za prvi krug-haos.

Licitacija je zakazana za 30ti jan. Totalna je ludnica kada citate oglase sta ide, posle u opstini saznate da se to skida, pa onda negde vidite koje kakve objekte na snimcima,zatim trazite da vam umanjuju povrsine jer nema dovoljno zemljista na terenu...Sramota sta nam rade, a vade se da je to u katastru tako zavedeno i da po zakonu sve moraju da stave na licitaciju. Ima i toga da se namerno neke parcele nestavljaju na licitaciju, sklanjaju se nekome, ma teske mahinacije u ZR ...ali naravno dokaza nema ..

Nazad
Vrh