talianu,imam i ja sličan problem,samo sam u mnogo goroj situaciji,jer ne znam da li cu moci ikada da povratim zemlju. '94 je dedi vraćena zemlja od konfiskacije oko 11h...2008-me kad smo radili ostavinu za njim,skontali da nam 'fali' 1,5kj u katastru. Šta se deslio : od 2004 ta parcela je vraćena prethodnom vlasniku (zadruga 'jednoota' koja više ne postoji pa je onda zemlja prešla u drzavno vlasništvo), zbog nepostojanja pravosnažnog rešenja...i stvarno,kad sam čačkao po dedinim papirima,za tu parcelu nemam rešenje,imam samo papir gde su ga tročlana komisija uveli u posed i nekoliko posedovnih listova iz katastra iz perioda izmedju '94 i 2004-te. Najgora stvar je to sto kad sam hteo da pronadjem dedinu dokumentaciju u komisiji za vraćanje zemljišta (koja je inače rasformisana,pa se ta dokumenacija nalazi negde u arhivi opštine) ispostavlja se da je ceo predmet izgubljen,ond. ne mogu da ga nadju !!! Bio sam do advokata da se posavetujem a on mi kaze 'ajde da tuzimo opštinu',ali ja se pitam sta imam od toga(i da dobijem tužbu),kad ne mogu da saznam sta je sa parcelom - dal je greskom vraćena ili se mozda neko zalio ili nije greska,samo mozda neko nije radio svoj posao pa nije iskucao rešenje...ne znam st ada radim,samo znam da je i kod mene težak cirkus...i tako,već dva puta je ta parcela išla na licitaciju i niko nije bio zainteresovan ali pretpostavljam da ljudi iz sela znaju da tu nesto ne stima jer nemoguće da u okolini od stotine hektara,na tom mestu bude parcelica od 1,5kj drzavna.
izvinjavam se za off,samo sam se nadovezao na prethodne postove...