Izdavanje državne zemlje u zakup

Recite mi dali ste informisani za ovu licitaciju za koju je dat javni oglas nekih 4000 i nesto hektara zemlje koja se nalazi u Opstini Obrenobac (neznam gde tacno) i oko Surcina ,dali je to nesto formalnosti radi zbog Al Dahre ili se radi o nekoj drugoj zemlji ??

Па то је то, издаје се земља по годишњем плану, који је донет још у августу, али су до сад чекали очигледно на нечији миг.
Изгледа да се Арапи уплашили наше скромне иницијативе.
Но, сад настаје нова невоља, тј две.

Moжда нисам био прецизан први пут, издаје се земља по плану, тј иста она која је издавана и раније. Арапи су се код нас очигледно задовољили са 7.јулом. ПИК Земун је већ друга општина као и Обреновац, па тамо не знам шта се дешава.

Poslednja izmena:
Nisu se arapi nego nasi ,tj vlast obecali su ko zna sta a jos i poklone dobili sad se ta obecanja moraju ispostovati .:osmeh:

Recite mi dali ste informisani za ovu licitaciju za koju je dat javni oglas nekih 4000 i nesto hektara zemlje koja se nalazi u Opstini Obrenobac (neznam gde tacno) i oko Surcina ,dali je to nesto formalnosti radi zbog Al Dahre ili se radi o nekoj drugoj zemlji ??
Nesto su pomenuli danas na tv MAG u vestima,ali nisam cuo sve.Bice to opet ponovljeno ili u nedelju u 8 uvece,ili u ponedeljak u 9 ujutru.Inace,koliko znam sva zemlja koju je do sad radio kombinat je uzorana.Kakve ce cene tog zakupa biti ne znam,mozda ce biti neka licitacija...

koliko ste dugo cekali odgovor od agencije?interesuje me ako je na primer zgrada koja treba da se vrati porusena a na tom mestu sazidana druga,verovatno da ce drzava dati obveznice,e sad mene interesuje na osnovu cega se odredjuje cena kvadrata i ko to odredjuje,molio bih ako neko zna da da odgovor (greska molio bih da se izbrise!pogresio sam temu.)

Ja sam bio juče i danas u opštini,katastru...svuda po malo.
Imam sličan problem tj vraćena je zemlja 2002 godine odnosno komisija je zaključila da su tamo nekom pretku oduzeli xx parcelu i zbog nemogućnosti vraćanja iste (komasacija je progutala sve to) dodeljuje nam se druga (bez broja) .Izašli geometri iz katastra i komisija udarila kolac na parceli XXXX/XX i mi tu radimo od tada .Kada je opštinska komisija poslala sreskoj u ZR ovi su podigli žalbu i tako danas sutra nikad nije sprovedena i uknjižena a od dokumenata imam samo zaključak .Do prošle godine komisija za dodelu državne zemlje (bili i iz katastra ljudi) znali su problematiku i sve te parcele su bile izuzete iz licitacije. Međutim ove godine su sve te parcele na licitaciji . Sada se svi ograđuju da nije njihova greška iako ja mislim da katastar nije smeo da nas uvede u posed do pravosnažnosti.
U pitanju je oko 50 parcela u mojoj KO. LJudi iz sela ne verujem da će uzimati jel znaju o čemu se radi ali to ljudi iz drugih KO ne znaju ili ih baš briga.
Još me u opštini ubeđuju da platim zemlju i ostanem u posedu što ću verovatno i morati a jednog dana po pravosnažnosti rešenja da tužim državu.CIRKUS.
Cena je 32000 din početna licitacioni korak 2000 zemlja 5 klase.
Cujem da su i u Crepaji neki ljudi dobili da plate ogromne pare,na ime dugogodisnjeg obradjivanja zemljista koje nije njihovo...Sumnjivo mi je za tog coveka koji je dobio da se javi i plati kaznu,da je 90-ih godina drzava istome vratila nekih 40-50 k.j Da li je moguce da to nije sprovedeno pa da mu zato traze te ogromne pare,zaista cudne stvari se desavaju...

Kod nas kad je bio povracaj ljudi nisu zavrsavali papire i nisu po 20 godina placali porez na tu zemlju jer se ista vodi na pkb i sad kad se pokrenula ova prodaja oni brze bolje da zavrsavaju to e sad kakve ce posledice imati ,mislim da ce neki i ostati bez zemlje.

Savato kod nas je slučaj da smo hteli da sprovedemo zemlju i neki su čak kao član Peet dobili rešenje za te parcele koje trebaju da uknjiže ali smo dobili i rešenje o žalbi javnog pravobranioca tako da katastar nedozvoljava uknjiženje jer žalba nije završena tj u toku je postupak žalbe.
I dešava se da svaki put kad ponove postupak ovi opet pošalju žalbu.Kao u začaranom krugu.

Ovo se desava vec 4 godine u nekoliko navrata i vise se ne zna ko koga. Dakle od strane predsednice suda imam resenje sa brojevima parcela i tacno povrsinu koja je bila konfiskovana i ta jedna parcela od 4.7 ha koja se nalazi u KO Lokve data mi je na koriscenje od strane katastra 2008 godine u jesen a drugu od 1.3 ha iz KO Seleus nisu mi dali. Upravo ovo sto je Talianu objasnio se desava da pravobranioc iz Zrenjanina se stalno zali i u nemogucnosti sam da je uknjizim.
Komisija odredjena za licitaciju ne zeli nista sem posedovnog lista da priznaje. Ne znam samo zbog cega zadnjih godina ove parcele u tom delu atara a i na drugim mestima nisu bile date na licitaciji a sad jesu.
Cim se daje na licitaciji putevi, bare, pasnjaci, sume, parkovi pa cak i groblja znaci da cilji im je samo da im novac pristigne u budjet i nista drugo.

ko je skoro imao licitaciju, dali ste morali da overavate u sudu, opstini, svu dokumentaciju ?
nama traze da overimo cak i f.kopije licne karte i broj racuna na kojem ce vratiti depozit, do pre neki dan pitao lepo dali treba da se overava, oni rekli netreba ima validni pecati samo kopiras, sad kazu zahteva ministarstvo!!!
smucila mi se ova samoziva drzava i ocigledna otimacina svakog dinara!!!

Overavao sam samo kopiju LK i ko je imao punomoć.Broj računa na koji se vraća depozit se lepo vidi na izvodu iz Trezora i kod njih je overen.

Ma ja sam bre bio 25.01. 2013. na licitaciji i nije trebalo.Kakva je to glupost.Sve te dokumente ti overavaju te ustanove koje i izdaju,a uostalom na osnovu čega da ti sud overi potvrdu PIO ili katastar.

sad sam bio kod predsednika komisije za licitaciju i potvrdio mi da sve kopije treba overiti osim f.kopije br.racuna na kojem ce biti vracen depozit.

Poslednja izmena:
Pa sta ce ljudi kad se pate tamo sve rucno rade i nemaju odakle kako da krenu .Kriva je drzava sto je dozvolila da dodje na takve niske grane.
Trebali su uzimate kredite vracati u mesu kupovati mehanizaciju otvarati mesaru po mesaru malo po malo uz pomoc drzave sve je moglo da se izvuce ,sad je daleko odmakla dubioza i jako je kasno !! Zato stvarno jedini spas im je privatizacija .

Sutra u 14:00 sati u Alibunaru dolazi ekipa iz TV B-92 povodom haoticnog stanja u vezi izdavanja zemljista u zakup koje je dodeljeno od strane komisije za vracanje zemljista od 93 god. do 2008. Dakle forumasi iz opstine Alibunar obavestite vase sugradjane koji su u sporu da prisustvuju sutra tom sastanku. Koliko sam upoznat dolaze ljudi i iz drugih opstina.

Ja sam moju parcelu uspeo da sredim tj rešenje je postalo pravosnažno 2005 i dedinom (a kasnije i mojom) greškom nije uknjiženo.
Jedva sam isčupao iz opštine dokument.Uspeo sam da je uknjižim za 1 dan ali da bi postalo pravosnožno tj da bi dobio prepis posedovnog lista mora da prođe žalbeni rok (15 dana).
Jedan gospodin iz komisije kome sam hteo predati zahtev za izuzeće parcele iz licitacije lepo mi je objasnio da se on vodi slovom zakona i za njega jedini validan dokument je PPL.
Pravnica mi je rekla sve je u redu ali da ona ništa ne zna i da predam u opštinsku pisarnicu.
Na moju reakciju da će nekome napraviti problem jer ako je uzme na licitaciji moraće da je plati a ja pravno gledano postajem vlasnik za 15 dana (sada već 13) i ne dozvoljavam da mi neko uđe u posed.Ko će tom čoveku vratiti novac?
Samo su slegli ramenima a i ja se nisam puno nervira predao sve dokumente pa nek posle rešavaju ono što su zamrsili.

Nazad
Vrh