Izdavanje državne zemlje u zakup

@farmerII , je l dolaziš? Ja ću doći ako ustanem-da vidim šta rade ovi naši mafijaši:osmeh:. Buni me ovo što kažu na sajtu opštine "2. krug" , pa kad je bio 1.?

Danas bio gledao malo karte parcela.Pašnjak of 30 ha koji nije pooran duže od 30 godina izašao na licitaciju .
Između ostalog ono što vredi ima u dve table i biće otimačina a ove pašnjake livade i raznorazne male parcele (oko 70-80) koje su vraćene privatnicima samo nisu sprovedene niko ni neće.

@ Talianu, ima i toga što kažeš ali ima baš dosta obradivih parcela...biće veselo ... moram to da vidim...evo navio sam sat:osmeh:

Danas bio gledao malo karte parcela.Pašnjak of 30 ha koji nije pooran duže od 30 godina izašao na licitaciju .
Između ostalog ono što vredi ima u dve table i biće otimačina a ove pašnjake livade i raznorazne male parcele (oko 70-80) koje su vraćene privatnicima samo nisu sprovedene niko ni neće.
Kod nas su ti pasnjaci razorani poslelicitacije pre par god,bilo huke buke 7 dana ko je to dozvolio i na kraju nista,eno i sad se rade kao poljoprivredno zemljiste.

nema od toga leba, to ce se sve preskociti.
naj gore je kad povezu neke lepe parcele sa (putevima-pasnjacima, sto se nemoze preorati), sta ce biti sa tim lepim parcelama nije mi jasno?
jel i u drugom krugu sa 32000din nemoze se ocekivati veliko snizenje da bi bilo isplativo, jel razlika ide od 1:5 do 1:20 obradivo:ne obradivo.

@farmerII , je l dolaziš? Ja ću doći ako ustanem-da vidim šta rade ovi naši mafijaši:osmeh:. Buni me ovo što kažu na sajtu opštine "2. krug" , pa kad je bio 1.?

Nisam bio, iskrslo nesto, a i neznam dal bi licitirao ono sto ni najalaviji nisu teli da uzmu u prvom krugu. Inace prvi krug je bio valjda u oktobru. Da li si ti bio, kako je proslo? Jel imamo opet rekordne zakupe?

I ko onda od toga ima vajde.Oni rade mesto svoje te razbacane ,a ko onda radi njihove u kompleksima?

Pa čekaj bre.
Kako licitira kompleks kada se u njemu nalaze te privatne njive koje su date u zamenu za one sitne razbacane koje su državne.Te privatne njive u kompleksima ni ne idu na licitaciju jer jednostavno nisu državne.Epilog svega toga je da taj ko radi kompleks radi faktički za džaba površinu koja se licitira(a ne licitira)u onim sitnim parcelama.I kod nas je tako bilo ali samo prve godine.Sad se sve licitira i ti što rade državnu zemlju lagano teraju iz njiva.Pa onda ko je dao u zamenu neka se vrati na svoje a ko nema gde da se vrati tu mu nije ni mesto.

Pa kad bi se vratili na svoja mesta onda bi se rasparcali kompleksi. . . Suvise je komplikovano, i zamrseno, a to su zamrsili neki ljudi, koji imaju interes od svega toga. . . ni jedan kompleks koji je ucrtan na kartu nije tamo gde treba. . . pogotovu sto ovi iz opstine komisija nema pojma, i stalno menjaju. . . a da ne govorim o kartama na kojim pola brojeva vise ne postoji, vec su dodeljeni novi, a nisu upisani. . . .

Mi sma pre 4 god na licitaciji(KO Starcevo) kupili 30ha u tako usitnjenim parcelama i spicevima i uspeli da radimo samo 12-13kj.Zakup normalno placali za 30ha.Sva sreca zakup bio 5000din/ha a subvencije 12000 pa smo opet bili u nekom plusu.

Mogli smo samo da se bijemo sa ljudima i posle puskom da cuvamo useve.Sve ostale parcele koje nismo obradjivali vlasnici su izlazili sa tom pricom da nisu preveli zumlju na sebe i da nije drzavna nego njihova.Cak smo sa jednim u sudskom sporu trenutno i to je bila najveca parcela od 4,5kj pa nismo odustajali.Prosle god nas tuzio.

Nazad
Vrh